HomeActualitateMedicii reconfirmă: doctorul Oprescu este în afara oricărui pericol!

Medicii reconfirmă: doctorul Oprescu este în afara oricărui pericol!

Îngrijoraţi de faptul că Sorin Oprescu are deja probleme cu inima (scuzaţi, cordul, un medic-primar de calibrul domniei sale nu are inimă), ne-am adresat unui specialist pentru detalierea situaţiei de sănătate a actualului pacient DNA. Domnul Brad Şerbăneanu ne-a declarat:

"Nu este cazul să vă neliniştiţi, simptomatologia în cazul dlui Oprescu urmează traseul exact definit până acum pentru peste 90% din pacienţii intraţi în rezerva de tratament a DNA. Boala debutează cu probleme cardiace (aritmii, hipertensiune, preinfarct sau infarct direct), la care se asezonează în mod natural un diabet, probleme renale, ulcer şi semiparalizii trecătoare. În funcţie de caz şi vârstă, pot interveni manifestări specifice Parkinson sau Alzheimer, ori amândouă la un loc. De regulă, toate acestea livrează puseuri acute în perioada preoperatorie a investigaţiilor, urmând să intre în faza cronică şi mai puţin dureroasă de după pronunţarea în Justiţie. 

Studiem cu mare atenţie repercusiunile neuro-psihologice ulterioare operării pacientului, ducând până la simptome asemănătoare abilităţilor paranormale dobândite de indivizii loviţi de trăsnete, sau chiar fenomenului biblic al vorbitului în limbi necunoscute. Subiecţii primesc brusc haruri nemaiavute până atunci: vaste cunoştinţe filosofice, istorice şi de orice altă natură, ce le conferă miraculos meşteşugul scrierii unor cărţi mergând până la tratate ştiinţifice de înaltă ţinută intelectuală. Dăm doar un exemplu: un astfel de simptom misterios l-a făcut pe pacientul Copos să treacă direct de la numărarea banilor cu degetul umezit la studiul alianţelor matrimoniale în politica principilor români şi realizarea unui studiu de mare rafinament al Tăşnadului medieval.

Prognosticul meu în cazul dlui Oprescu nu este unul rezervat, ci de-a dreptul optimist: după calmarea puseurilor anteoperatorii, pacientul se va îndrepta liniştit spre faza scriitoricească. Personal, ca şi medic-specialist, asemenea dânsului, aştept de la domnia sa o îmbogăţire spectaculoasă a literaturii de specialitate, cu accent pe chirurgie. Mă încumet chiar să prognozez o vindecare completă a pacientului în maxim doi ani, asta şi datorită vârstei destul de înaintate, perioadă după care dl Oprescu se va reîntoarce printre noi cu puterea de muncă pe care cu toţii i-o cunoaştem şi recunoaştem. Viaţa publică şi medicală românească nu se poate lipsi de asemenea valori, chiar dacă Justiţia îl va lipsi pe dl Oprescu de unele valori binemeritate. Nu-i nimic, refacerea şi recuperarea postoperatorie merg mai departe!"

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare