HomeActualitateMegascandal şi la noi: zeci de cai din Strehaia,...

Megascandal şi la noi: zeci de cai din Strehaia, rechemaţi în service pentru că poluează excesiv!

Zilele acestea, scena automobilistică mondială e zguduită de un scandal fără precedent, după ce giganţii Volkswagen şi BMW au fost acuzaţi că ar fi fraudat testele de emisii poluante, susţinând, în mod mincinos, că maşinile lor nu poluează. Se pare însă că nu doar sutele de cai putere de sub capotele nemţilor poluează excesiv, ci şi caii noştri putere. Nu ăia de la Dacia, ci ăia de la Strehaia. Potrivit surselor noastre, în cunoscuta comună cu palate şi turnuleţe din Oltenia circulă de ani buni nu doar şasă cai frumoşi, ci zeci de cai care poluează în draci!

“Aerul în comună a devenit aproape irespirabil. Şi nu din cauza grătarelor şi manelelor, ci a cailor, care ne-au intoxicat, se plânge un sătean. El afirmă că de multă vreme caii din Strehaia poluează, dar că vara asta lucrurile au ajuns la extrem. “Nu s-a făcut porumbul, aşa că proprietari i-au hrănit doar cu fân. Iar ăsta balonează ca naiba, trag caii pârţuri non-stop, zici că au sistem cu aprindere prin scânteie. Dacă se întâmplă să treci prin spatele unei căruţe, prin Strehaia, ai toate şansele să te ia SMURDU’, că fără mască de oxigen nu supravieţuieşti”.

Confruntată cu protestele localnicilor care nu au nici Bemveu, nici Tuareg, primăria din Strehaia a anunţat că va lua măsuri dure împotriva poluatorilor. Deja zeci de cai din localitate au fost rechemaţi în service, unde li se vor verifica noxele şi li se va schimba radical alimentaţia. Proprietarii, deşi afectaţi financiar de această măsură, sunt însă de acord cu ea: “Mo, pe mine m-a împuţit de tot calul, că stau în spatele lui, dar m-am obişnuit, ne-a declarat domnul Pardalian Osânză. Da’ ezistă oameni care nu s-a obişnuit şi ei ce vină are? Oricum, e bine că i-a chemat pe cai la sărvis, că făceam, naibii, într-o zi nişte mici la grătar şi se stârnea acomolare de gaze şi-mi sărea în aer ditamai palatul. Vrea mandea să aibă cele mai înalte turle din Strehaia, da’ nici chiar aşa, frăţâoare!”

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare