HomeActualitateMii de medici şi profesori români vor să primească...

Mii de medici şi profesori români vor să primească statut de refugiaţi!

Vestea că refugiaţii arabi care vor fi alocaţi României ar putea primi până la 1.100 de lei pe lună, plus cazare asigurată de stat, a stârnit reacţii dintre cele mai diverse. Auzind câţi bani vrea să le dea guvernul, imigranţii, care, oricum, nici până acum nu se omorâseră după România, au declarat că mai curând preferă să se întoarcă în Siria decât să vină aici pe banii ăştia de mizerie, în vreme ce verişorii lor, ajunşi în Germania, iau şi de zece ori pe atât. Pe de altă parte însă, mii de medici rezidenţi, profesori debutanţi, mii de învăţătoare şi de educatoare au cerut să li se acorde şi lor statutul de refugiaţi, pentru că ar lua mai mulţi bani decât iau acum, ca salariu!

Am dorit să aflăm mai multe, aşa că am stat de vorbă cu câţiva medici şi profesori. Astfel, domnul Hannibal Lefter Popescu, rezident la Spitalul Municipal, a spus că are o mulţime de colegi sirieni, care au făcut facultatea în România şi care au aplicat deja pentru statutul de azilant. “Ei o s-o ducă boiereşte, iau şi salariul de medic şi acum o să ia şi ajutor de la stat, că sunt sirieni. Păi nu e corect, noi, dacă suntem români şi avem acelaşi salariu de mizerie, de ce să nu fim trataţi la fel? Mă simt discriminat în propria ţară. O să cerem şi noi statut de refugiat, pentru că asta suntem, în definitiv: nişte oameni harnici, care s-au refugiat în muncă pentru a nu mai vedea mizeria din jur”. La rândul lui, un alt medic, dintr-o comună de lângă Bucureşti, a adăugat: “Eu, ca medic de ţară, am salariu mai mic decât au alocaţia toţi beţivii din comună. Nu se mai poate aşa. Pentru că beţiv nu pot fi, că am probleme cu ficatul, vreau să fiu măcar refugiat!”.

Şi în rândul profesorilor există un curent de opinie similar. Doamna Minodora T., profesoară de română la o şcoală din Bucureşti, crede că “noi, profesorii, mai ales profesorii de română, merităm statutul de refugiaţi. Nu ne-am refugiat noi în cărţile de gramatică, să nu mai auzim atâţia agramaţi pe stradă, la televizor şi pe Facebook? Domnul român ortodox Victor Ponta ar putea face ceva şi pentru noi, adică le dă arabilor 1.100 şi nouă, tot români şi tot ortodocşi, abia de ne aruncă 900 de lei, ca la milogi?”. Învăţătoarea Teodora P., de asemenea din Bucureşti, crede că guvernul ar trebui ca, pe lângă banii primiţi ca refugiaţi, să le asigure şi chiria: “Din salariul de 850 de lei, trebuie să plătesc 200 de euro pe chirie. Dacă guvernul mi-ar plăti banii ăştia, cum le plăteşte refugiaţilor, pe cuvânt dacă nu mă duc şi la moschee!”

Alţii se consideră mult mai îndreptăţiţi decât arabii să primească ajutoare băneşti, ca refugiat. “Eu am votat mereu PSD, spune doamna Miluţa Parastase, o învăţătoare suplinitoare care mai are doi ani şi iese la pensie. Şi cu ce m-am ales? Cu nimic. Pe când arăbeţii ăştia, care n-au nici două clase şi mai aruncă şi blocuri în aer, primesc direct 11 milioane pe lună? Nu e corect! Să ne dea, domnule, şi nouă banii ăştia, că noi nu suntem terorişti. Ca să nu mai zic că mie, dacă-mi dă guvernul şi nişte mici cu muştar şi-o fleică de porc, nu fac nazuri, ca musulmanii, ci pap tot din farfurie şi mai zic şi bogdaproste!”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare