MINUNE LA TÂRGOVIŞTE: Moaştele Sfântului Nifon au reînviat preţurile Sfântului Nicolae!

de Nestor , 12 august 2015

Cetatea istorică a Târgoviştei a fost martora unui eveniment la fel de istoric: BOR a organizat, în cadru oficial, puparea moaştelor Sfântului Nifon, ocrotitorul Ţării Româneşti. Procesiunea a respectat standardele şi reglementările autorităţilor clericale, moaştele fiind oferite cu certificat de autenticitate plus garanţie extinsă, semnată personal de Antropologul-Şef al Bisericii, PF Daniel.

În ciuda caniculei, mii de credincioşi au stat din nou la coadă pentru a săruta la comun racla. Ca de obicei, unora dintre bătrânii evlavioşi le-a venit rău din cauza căldurii, dar Sfântul Nifon şi Patronul său n-au ridicat pe nimeni la Ceruri fizic, limitând operaţiunea la nivelul spiritual. Unul dintre responsabilii organizatori, Părintele Tifon, a ţinut să explice în faţa presei ce s-a întâmplat: "Nu-i adevărat că oamenilor le-a venit rău din pricina căldurii, aşa ceva nu-i permis de canoanele bisericeşti şi nici Sfântul n-ar fi îngăduit erezia. Puterea moaştelor este atât de mare încât în toată Târgoviştea s-a manifestat un fenomen de-a dreptul dumnezeiesc chiar şi pentru Sinodul BOR: preţurile în pieţe s-au întors miraculos la mercurialul sfânt al Domnului Ceauşescu, în pofida opoziţiei satanelor profitoare din comerţ.

Vestea s-a răspândit fulger şi, la o aşa minune, multora dintre cei în vârstă le-a venit rău de emoţie şi bucuria reîntâlnirii cu preţurile de altădată. Deşi minunea a condiţionat vânzarea respectivelor produse doar pe bani din Epocă, asta n-a fost o problemă pentru majoritatea enoriaşilor vizaţi de Sfântul Nifon, ei mai având încă la saltea importante mase monetare ale vremii. Odată scoşi banii din rezervă şi oamenii ajunşi în pieţe, s-a produs însă a doua stare de rău a populaţiei când a constatat că, respectând ritualul original, acolo se găseau doar preţurile, nu şi produsele. Le-am explicat oamenilor că, indiferent cât de mare o fi puterea Sfântului, nu putea să treacă peste tradiţie aducând şi produsele odată cu preţurile vechi, peste voinţa Sfântului Nicolae Târgovişteanul.

Noi credem cu putere că, în pofida stărilor de rău menţionate, acţiunea a fost un succes iar organizarea impecabilă. Vă anunţ cu bucurie şi mulţumire sufletească mare că Patriarhia a definitivat omologarea tuturor moaştelor, aşa că aşteptaţi-vă la încă multe alte procesiuni cu slăvite minuni!"

Între timp, credincioşii s-au mai răcorit la cap odată cu sosirea serii, obişnuindu-se chiar şi cu dispariţia reducerilor operate cu paloşul Guvernului Ponta pe balaurul TVA. Aşa se întâmplă cu miracolele astea, durează puţin şi nu-s acesibile tutulorh oaminilor din poporh!

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

  • cioban florin

    21 august 2015 17:41

    nu-mi place cand un comentariu est cenzurat asa ca ma abtin va multumesc

    raspunde comentariului
+