Mitropolitul Streza i-a binecuvântat cartea lui Becali, pentru că și Becali i-a reparat limuzina cu ranga!

de Academia Caţavencu , 11 iulie 2016
Credit foto: www.oradesibiu.ro

Chemat la DNA ca martor în dosarul ”Scriitori români contemporani din închisoare”, Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, a dovedit, încă o dată, că este un creștin autentic. Deși mulți îl acuză de favorizarea infractorului Gigi Becali, căruia i-ar fi coordonat una dintre lucrările grație cărora a ieșit de la bulău, mitropolitul și-a demonstrat nevinovăția în fața procurorilor. Aceștia au aflat că Mitropolitul nu a coordonat lucrarea ”Iubirea Milostivă și Mântuitoare”, ci doar a dat binecuvântarea ca ea să fie scrisă, ceea ce este cu totul altceva.

”Domnul mitropolit le-ar fi declarat procurorilor că el nu s-a implicat deloc, Dimpotrivă, lucrarea a fost scrisă și coordonată în întregime de Becali, într-un fel de stare de transă mistică, deoarece știe toată lumea că în stare obișnuită, de veghe, Becali nu e capabil nici să se semneze, darămite să știe să scrie și să citească”, susțin surse DNA, adăugând că mitropolitul s-a simțit, cumva, dator să-i binecuvânteze cartea lui Becali, deoarece și Becali l-a ajutat cândva.

”Mitropolitul abia își luase, din modestele economii ale Bisericii, Merțanul ăla nou, despre care a scris toată presa, și se pregătea să plece într-un turneu de promovare a unor moaște, prin Ardeal, pentru a mai amortiza costurile limuzinei. Când, ce să vezi, a avut surpriza să constate că nu i se mai deschide portiera. A încercat cu rugăciuni, cu agheamă, cu de toate, dar nimic. Din fericire, tocmai trecea pe acolo Gigi Becali, care avusese meci la Cluj și se întorcea mai sărac cu o valiză cu bani. Imediat, săritor cum e, domnul Becali s-a grăbit să-l ajute: a scos ranga și-n cinci minute, mitropolitul a putut fi descarcerat. Era deci firesc să-l ajute pe domnul Becali acum, măcar cu o binecuvântare”, ne-a povestit un enoriaș cum au decurs lucrurile.

Potrivit surselor noastre, faptul că Becali a fost eliberat din închisoare la puțin timp după aceea e o dovadă că binecuvântarea mitropolitului a funcționat. ”Dacă domnul Cărtărescu ar fi mai darnic și ar ceda o parte din drepturile lui de autor pentru Orbitor, ambele aripi și De ce iubim femeile?, înalții noștri prelați i-ar da și lui binecuvântarea. Și să vedeți atunci cum o să ia Nobelul, într-un an, garantat!”, și-a exprimat părerea un înalt prelat din cadrul BOR.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

  • Predati-va dracilor

    12 iulie 2016 11:06

    Cacaciosul sturza n-a mai gasit ce binecuvanta in Romania pana la infractorul Becali......

    raspunde comentariului
+