Moldovenii, indignați: ”Nichita ne-a făcut de râs, amanta nu îi e nici măcar verișoară”

de Spartakus , 04 mai 2015
Moldovenii, indignați: ”Nichita ne-a făcut de râs, amanta nu îi e nici măcar verișoară”

Scandalul declanșat la Primăria Iași capătă amploare. Presa îi acuză pe polițiștii locali că erau, de fapt, un fel de polițiști comunitari, care, ca și câinii comunitari, se gudurau pe lângă cel ce le arunca un os, în cazul de față primarul Nichita. Mai mult, ziarele scriu că, în timp ce din parcurile Iașiului se furau statui de bronz de către colecționarii de fier vechi sau se comiteau crime, poliția locală nu putea interveni, pentru că agenții erau ocupați să numere de câte ori a scârțâit patul amantei și cu cine.

Însă cei mai indignați sunt chiar ieșenii, care se simt rușinați cu un așa primar. De exemplu, Vasile V. Avasiloaie, un bărbat de 45 de ani din Iași ne-a declarat că, deși l-a votat de câte ori a fost nevoie pe Nichita, acum nici nu mai vrea să-l vadă în ochi: ”Ne-a făcut di râs pi toți. Auzi, să aibă duglișul o amantă cari să nu-i fie nici măcar verișoară? Nu zic fiică, nepoată, dar nici măcar verișoară? Aiasta-i moldovian? Undi o sî ajungiem dacă nici măcar primarul nu mai respectă tradițiile?”.

La fel de supărată pe isprăvile edilului s-a arătat și doamna Marișica V., o pensionară care n-a vrut să-i dezvăluim numele: ”Am înțeles că o bătea pi ascuns pi amantă, fiindcă era tari gelos. Cum să-ți bați amanta pi ascuns? Da șie fășeai, furai, ca să ti ascunzi? Nu, îți băteai amanta, iar bătutul nevestii, al amantei sau al mamei esti aici o datină dim moși-strămoși, toată lumea o riespectă. Chiar așa, am ajuns să ni-i fie rușini și cu asimenea lucruri normale, la noi, la Moldova, de le ascundem?”.

În fine, la fel de supărați de primar s-au dovedit și interlopii din oraș. Aceștia, după ce ne-au amenințat că ne îngroapă acolo unde a mai lăsat Vîntu locuri libere  sub dealurile Moldovei, dacă le răstălmăcim spusele, ne-au declarat: ”Frățioare, Nichita ne-a jignit grav, să știi. Așa ceva nu se face între băieții de valoare, așa, ca noi. Adică să pui tu pe șeful Poliției să-ți care cadourile, la nunta lu fii-ta? Să te bazezi tu pe cârnații ăia de polițai locali ca să ți-o supravegheze pe pisi? Se poate, dom primar, așa jignire? Păi ori suntem cu toții interlopi, ori nu mai suntem!”.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

  • un roman mai prost

    12 mai 2015 23:00

    sarmana Mata-Harita, sau sarmanul Don Cavalli?deci nu era din Familie. Nu facea parte legaturi cu lumea interlopa the high-society de nostri.

    raspunde comentariului
+