HomeActualitateMuică, suntem neam de piatră. Dar nu sculptată de...

Muică, suntem neam de piatră. Dar nu sculptată de Brâncuși

E suficient să pronunți astăzi cuvintele cumințenie și pământ în aceeași frază ca să-ți iei o lopată după cap. De ce? Păi pentru că omul cu pricina o să creadă, pe bună dreptate, că vrei să-i iei banii cu japca. Cel puțin asta e senzația pe care a lăsat-o stupida campanie inițiată de Felix Tătaru, pentru ca mai nou să aflăm de la Ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, că „nu au fost alocate fonduri pentru cumpărarea sculpturii Cuminţenia Pământului la această rectificare operată de Executiv deoarece nu există baza legală pentru acest lucru”.

Pe bune, Anca Dragu? Vorbești serios, Dacian Cioloș? Ești în toate mințile, Guvern al României? Păi după ce ne-ați frecat la melodie luni întregi cum Brâncuși e al nostru în urma unei campanii mai neinspirate decât însuși inițiatorul ei, vajnicul port-stindard al GDS, Vlad Alexandrescu (depășit în incompetență numai de doamna Corina Șuteu, unul dintre cei mai slabi miniștri ai culturii care s-au perindat pe respectivul post), acuma veniți să ne spuneți că respectivii bani „nu sunt prinși în buget”? Păi mai mult decât să vă spunem, de la obraz, să vă fie rușine, nu prea știm ce să facem. Poate doar să-l rugăm pe Ghilduș să ne mai tragă o țeapă cum e aia din față de la CC, deși nu prea știm, sincer, cam cât de mare ar trebui să fie și cât de adânc ar trebui să intre la cât de barosană e asta pe care ne-ați servit-o voi pe 11 milioane de euro. Și ăia jepcăriți parțial cu milogeală de la bieții internauți sinceri și de bună credință care și-au luat de la gură și ultimii bani de țigări ca să vă dea vouă și să nu-i acuzați ca nu sunt buni români.

Păi nu v-ar fi, bă, rușine? Păi n-ar trebui, bă, să intre-n pământ de rușine toată cohorta aia de vedete șmechere, de la Rebengiuc și până la Morgenstern, pe care le-ați cărat pe la ședințe foto ca să ne covingă că e o cauză nobilă la care să subscriem dimpreună cu restul populației? Păi poate că ăia care ar trebui să stea la Masa tăcerii până la urmă ar trebui să fiți chiar voi, băi simandicoșilor cu grețuri de mari oameni pe facebook, nu de altceva, dar poate în felul ăsta n-o să vă mai auzim ideile tâmpite de promovare a marii culturi românești chiar la noi în țară. De ca și cum numai banii cu care l-ați chemat pe Bucurenci ca să ne arate stânca lui Brâncuși n-ar fi fost suficienți să traduceți o carte românească bună în străinătate. Sau de ca și cum bartai reclama pe care ați făcut-o la campania asta n-a costat în sine mai mult decât amărâtu ăla de milion de euro care s-a strâns de la adunătura de fomiști care suntem noi, românii. Rușine să vă fie, bă. Ați avut ocazia să faceți ceva bun și v-a ieșit o prosteală în cel mai românesc stil cu putință. Chiar că suntem neam de piatră, doar că un bolovan oarecare din marginea drumului, în niciun caz una cioplită de Brâncuși.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare