HomeActualitateMunca e bună dacă o faci cu tărie. De...

Munca e bună dacă o faci cu tărie. De preferat palincă

Două știri m-au pus pe gânduri zilele astea, amândouă având legătură cu munca. Prima este despre Moritz Erhardt, un puști neamț de 21 de ani, care lucra la o bancă, în Londra. Spun lucra, pentru că Moritz a murit după ce a muncit trei zile și trei nopți, fără oprire, în speranța că va fi remarcat de șefii lui de la bancă. Până la urmă a reușit: din motive de poliție, anchetă, interogatorii etc, șefii lui au remarcat că murit.

A doua știre, în “Adevărul”, este despre baba Rusalina Guță, din comuna gorjeană Drăguțești, care a împlinit vârsta de 104 ani. Secretul longevității, spune centenara Rusalina, constă în muncă și palincă. A muncit în fiecare zi baba, lucru al naibii de greu, la CAP, dar nici n-a lăsat vreo zi să treacă fără să tragă măcar o dușcă de tărie.

Moritz și baba Rusalina au muncit de s-au spetit toată viața lor. Primul a muncit fără palincă și a murit la 21 de ani. A doua a muncit cu palincă, a prins 104 ani și are planuri să mai trudească măcar vreo 10 ani de-acum încolo. Reiese că munca e bună doar dacă o faci cu tărie. De preferat palincă. Și acum vă rog să mă scuzați, am de muncă.

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare