Munceşti greceşte, munceşti cu spor!

de Nestor , 07 iulie 2015


După Marele "NU" obţinut la referendumul popular, Alexis Tsipras se va întoarce la masa negocierilor cu cămătarii capitalişti, hotărât să fie înţelept ca Solon şi viteaz precum Leonidas. Conducătorul grec a pregătit deja lista cu viitoarele propuneri, pe care le consideră moderate şi de bun-simţ, în acord cu mandatul încredinţat de popor. Iată-le pe cele mai importante:

1. Reducerea numărului salariilor bugetarilor de la 14 la 13. Măsura, extrem de dură, va fi compensată prin acordarea unor prime noi: cu ocazia aniversării bătăliilor de la Marathon, Termopile şi referendumul istoric din 2015.

2. Sporul salarial acordat pentru spălarea mâinilor numai anumitor categorii de personal urmează a fi generalizat pentru întreg sectorul de Stat. Va fi denumit "spălarea mâinilor lui Tsipras prin referendum" şi nu mai mic de 500 euro, aici neexistând loc de negocieri cu UE.

3. Sporul pentru încălzirea motorului maşinii (690 euro lunar) va fi desfiinţat şi înlocuit cu sporul pentru răcirea motorului, în valoare de numai 600 euro.

4. Sporul pentru deplasarea dosarului aplicat în instituţiile Statului va fi redus drastic de la 290 euro/lună la doar 90 de euro. În acest scop, se va angaja personal necalificat ce va deplasa dosarele contra unui salariu modest de 1600 euro, adică la nivelul mediei pensiei.

5. Sporul pentru prezentare punctuală la serviciu nu se va mai aplica, fiind oricum o greşeală imputată mereu Statului de angajaţii nemulţumiţi de o asemenea odioasă prevedere. Se va substitui cu sporul pentru plecatul rapid de la serviciu şi care va stimula mult operativitatea în sistemul bugetar.

6. Sporul pentru folosirea restaurantului la locul de muncă (120 euro/lună) va fi inclus în salariu, astfel încât să nu mai apară ca un surplus al veniturilor în ochii de Argus ai finanţiştilor. Suma, total necorespunzătoare, se va mări la 400 euro lunar, diferenţa fiind alocată prin reducerea altor sporuri ce urmează a fi identificate de comun acord.

7. Deoarece toate casele grecilor apar în acte ca neterminate, pentru a nu plăti impozit, legislaţia va fi restructurată. Cetăţenii care îşi vor finisa locuinţele vor primi o alocaţie bugetară de 5000 euro/an, pentru ca astfel să-şi plătească, începând cu 2020, impozitul de 5 euro/locuinţă.

8. În final, măsura cea mai revoluţionară: desfăşurarea unui referendum prin care populaţia urmează să hotărască dacă este sau nu de acord să renunţe la parangheliile nocturne, acestea urmând să fie ţinute ziua, în intervalul 14-17, când grecii au pauza de masă şi odihnă. Măsura, odată aprobată, va întoarce pur şi simplu pe dos viaţa elenilor. Vor veni (mai) obosiţi de la serviciu, iar noaptea se vor odihni corespunzător pentru următoarea zi de muncă.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • Grecu harnic

  09 iulie 2015 10:35

  1.Munceti grecete, munceti cu spor. = Freci menta pe bani 2.Platesti nemteste = Plata se face pe din doua3.Platesti greceste = Mananci, bei, chefuiesti si o tai fara sa platesti

  raspunde comentariului
 • un roman mai prost

  09 iulie 2015 6:15

  greirasilor, nodul de la cravata o sa stringa. scapam repede de voi, asa cum voi vreti sa wcatio de noi. Teroristilor ,trebuie sa le raspunzi. Cine nu este cu popoprul roman , este dusmanul.inasmicul nostru.Cite sampani credeti ca mai inghunati, cu staipini vostri

  raspunde comentariului
 • tot un prost

  09 iulie 2015 6:09

  NE VOLM BATE CU TRUPELE, DEVTEROSTI LEGALOIZATI AI COLONIEIE ROMANIA. TRUPELE PARAMILITARE LOIALE INTERESEKLOR GLOBASLISTE. NOI SUNTEM O LEGIUNE. UNULCADE ALTI VIN!

  raspunde comentariului
  • un roman mai prost

   09 iulie 2015 6:11

   greirasilor, suntem paws, cu pas pe voi.nodul de la cravatava stringe.vaia aerul de aroganti.

   raspunde comentariului
 • un roman mai prost

  09 iulie 2015 6:05

  TRANZMIETILE SINEW sTASI TICALOSIACOLPERITI.O SA FIE MINGAIATI, PEV COAMA.

  raspunde comentariului
 • un roman mai prost

  09 iulie 2015 6:03

  likul si micul.mititelul. ba prostilor, astia majoriARI, AU INVESTIT ASTIA DE LA PUTERE IN BURTILE VOASTRE. SUNTETI ,ASAV LA FIGURAT , ITR0I TARA ,MARE BOGATA, SA AIA DIN BIAFRA, UN CIRC DE STAT PLATIT DE DOBITOCI. CA VA PLACE SAU NU.TOT INANTE,SPRE CELE MAI INALTE CULMI. ALE PROSTIMI.ZIG HEIL. IN BRIT-SHIT, ANGLO-SAXONIO.

  raspunde comentariului
 • un roman mai prost

  09 iulie 2015 5:58

  CUM SE NUMESTE..NU RECIPISA,, TRADATORILOR DE NEAM SI TARA, NEAM DE MASCARICI.

  raspunde comentariului
 • un roman mai prost

  09 iulie 2015 5:56

  ba maimutelor. babuinilor dfe clkaSAin evolutia lui darwin. fiti patrioti, nu va f..nemaul. ptr niste arginti.TRADULE LA FARISEI NEAMULUI.

  raspunde comentariului
 • un roman mai prost

  09 iulie 2015 5:53

  PRESA ,ASA ZISLIBERA, NEOCOMUNISTA, PRESA LOIALA REGIMULUI DE SEGREGARE NATIONALA, LINGAI NOI DEZORDINI MONDIALE.

  raspunde comentariului
 • un roman mai prost

  09 iulie 2015 5:51

  AI LINGETI, IN.. PE AMERICONONIOS.TERORISTI GLOBSALIZATI.ideserviciole nationale. orgsnizatile secrete, care audistrus statul Roman, carer au calcat dermocratia, in picioare.au omorit . romanii.cE NU-I adevarat, cine a tras in frati, surorile nboastre, aceasi teroristi, ticalosi,casre si-ar omori familia, sa ajunmga cit, mai sus la virf.p.d nu i-am iubitb pe ticaslosi care sedadeau comini9dti, imi vine sa vomit , pe capitalisti astia de cumetrie, mafia institutionalizata.SA-I f... ASTIA MAFIOTUI ACPERITI, ASTIA CARE LIONG DIN TOATE PARTILE.p.d sa nu ma omo9riti. nu incercati. sa otraviti.sunt alti..

  raspunde comentariului
 • un roman mai prost

  09 iulie 2015 5:42

  UN PATRIOT! A LUAT INCORONATI DE COARNE, ADICA DIAVOLI.mainstrmul, prima lovitura de stat televizata, de teroristi in decdmbrieb 89.

  raspunde comentariului
 • un roman mai prost

  09 iulie 2015 5:39

  mistocarilor ,de TAP. lui Banciu. CU CIT V-udezlegat in..reuna, un fel de, n-are importsntas.pE CITI ARGINTI, V-ATI VINDUT TARA mericonlor. aias cu doua coarne.Mascaruci nostri, globali9sti, au inteles ..gresior democratia.

  raspunde comentariului
 • OSIM-ul grecesc antic

  07 iulie 2015 13:13

  Ar trebui sa-ti taie grecii licenta de utilizare a pseudonimului imprumutat de la ei, daca vorovesti asa de ei...

  raspunde comentariului
+