Năstase, doi ani de vacanță la „facultate”

de Spartakus , 20 iunie 2012
nastase ocna

Decizia luată în unanimitate de magistrații Curții Supreme, prin care Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare, nu e de comentat. Ca Năstase sunt atâția găinari care au băgat vastu la banii altora, au ajuns la mititica și nu se mai scrie nimic de ei. Dar Adelu e un caz special. Pentru că Năstase nu e un corupt, ci o victimă politică. Un adevărat martir cu gușă. Deja la ora asta, pe toate moguliziunile a început operațiunea de bocire, spălare și venerare a cadavrului politic Năstase. Care mai de care, țucălarii se înghesuie să arate că bietul Adișor era curat ca lacrima, da’ scârbili de slugoi ai lui Băsescu l-a înfundatără în zarcă.

Spre bucuria tăcută a lui Ponta și Antonescu, cărora umbra masivă a fostului premier le cam lua soarele și-i împiedica să crească politic, viitorul lui Adelu sună ocupat. După ce-o să-și bage în valiza Samsonite periuța de dinți, apa de gură și pijamaua cu ursuleți, el o să se prezenteze în 24 de ore la închisoare. Punctual cum îl știm, cu siguranță că n-o să întârzie un minut și nici n-o să fugă prin Congo, ca fricosul ăla de Boldea. Că doar Năstase e un bărbat adevărat, abia așteaptă să dea piept cu greutățile vieții de pușcăriaș și să le facă față cu brio – chiar dacă gurile rele zic că s-ar putea, mai curând, să le facă spate. La câte a făcut pentru ei, frumos ar fi din partea tonomatelor să organizeze niște teledonuri pentru Năstase, de genul „Sună și tu și ajută un om aflat la strâmtoare”. Iar colegii de partid ar putea să-și rupă icra de la gură și să-i trimită și lui Adelu niște delicatesuri, că el nu e obișnuit cu arpacașul, iar doamna Dana probabil că nu mai are bani, de cât a cheltuit cu avocații.

Văzându-l cât e de sensibil, nu m-aș mira să se îmbolnăvească după gratii de  inimă rea, of la lingurică, sedentarism cronic sau alte maladii specifice regimului penitenciar. De aceea, cu siguranță că doctorii din USL vor găsi ei ceva ca să-l scoată de la bulău. Așa că dottore Vittore, dottore Șova, dottore Corlățene, felcere Iliescu și chiar matale, moașă Voiculeasco, faceți naibii ceva, să nu i se atrofieze ouăle lui Năstase în celula aia doi pe doi! Că dacă se-ntâmplă așa tragedie, românilor ce le mai dați să numere la toamnă?

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+