HomeActualitateNicușor Dan, corigent la aritmetică electorală

Nicușor Dan, corigent la aritmetică electorală

Ca mulți alți naivi bucureșteni, credeam și eu, până mai ieri, că Nicușor Dan e singurul om capabil să o înfrunte cu succes pe Firea, în condițiile în care Predoiu se predase deja fără luptă, iar Turcescu a luptat, dar PMP n-are munițiile de pomeni electorale ale răposatului PDL. Faptul că Nicușor a acceptat să se coboare în cloaca lui Gâdea n-ar fi atât de rău, și alți candidați au făcut-o, dar să ajungi să te bați pe burtă cu Răspopitul, când știi că ăla nu dă nici mucii pe tine, când știi că, dacă trage Varanul un pârț din celulă, gâdele Mihăiță te sufocă instant, e deja prea mult, chiar și pentru stomacurile cele mai tari.

Nicușor a jucat ieri cam cum joacă naționala României cu o echipă mai bine cotată: cu capul în pământ, știind că va pierde, mai fatalist decât ciobanul mioritc. De fapt, n-a jucat, mai mult s-a fâțâit pe lângă minge, mulțumit, pe undeva, că tot s-a văzut cu sacii în căruță, în sensul că o să-și bage câțiva oameni în Consiliul General. Dacă acest profesoraș naiv își imaginează o clipă doar că echipa lui va avea vreodată un cuvânt de spus în împărțirea banilor la Primărie se înșală amarnic. Când s-o porni rotativa PSD-PNL/aceeași mizerie să-și împartă partea leului, cum o tot face, sub diverse denumiri, de un sfert de veac, alde Nicușor și băieții lui isteți o să rămână cu buza umflată. O să fie niște figuranți, niște ține-tavă, trimiși după cafea și țigări de șmenarii pesediști&peneliști ca să nu spună lumea că nu fac și ei ceva în Primărie.

Dacă ar fi fost un candidat care chiar și-ar fi propus să câștige, Nicușor Dan ar fi avut mulți ași în mânecă s-o atace pe Firea. Și nu neapărat pentru promisiunile ei fantasmagorice, ci pentru discrepanța dintre ce se vrea ea să fie și ce este cu adevărat. Căci Firea s-a prezentat ca un fel de Zâna Pandeluță, care îndeplinește dorințe și aduce ulei, zahăr și proteze noi pensionarilor, ca să aibă ăia cu ce mușca din tine când îndrăznești să te urci prin față în autobuzele RATB – când de fapt ea o femeie fără inimă, pe care nici fiul vitreg n-o suferă, că și-o fi dat seama, săracul, cu cine are de-a face. Cu o mamă ca Firea, e de înțeles să iei nota 1 la bac, geniu să fi fost juniorul și nu putea depăși handicapul ăsta. Ei, aici trebuia să o atace Nicușor Dan pe Pandeluță, dacă ar fi vrut cu adevărat să-i ia din procente.

O să-mi spuneți că sunt machiavelic, că așa ceva nu se face. Ba se face, fraților, se face, cel puțin Firea a făcut-o. Și, dacă ea are dreptul să șantajeze emoțional atâția fraieri, de ce să nu fi avut Nicușor dreptul să le-o arate în oglindă pe Madam Găbița așa cum e: nu o zână, ci o vrăjitoare? O femeie care, deși se dă sfânta mironosiță, n-a avut nicio greață să-și pună pirostriile cu Pandele când nu se răcise încă trupul lui Răzvan Firea. Fostul soț i-a murit în ianuarie 2010 și în august același an, Găbița țuști!, cu Pandele taman pe plajă, în Antalya, să-i tragă un doliu în bikini negri cum nimeni nu mai văzuse. Asta deși canoanele ortodoxe – că tot umblăm noi cu ortodoxia în gură, doamna născătoare de Pesedeu, da? – zic clar: ”Văduva trebuie să țină un an de jale dupa moartea bărbatului ei fără a se mărita. Cea care nu umple anul de jale să fie dojenită și canonisită”. I-auzi, frate! Și noi, în loc s-o punem la cazne și canoane, o punem primăriță! Așa ceva, duduia Firea? Păi ori suntem văduve ortodoxe, ori nu mai suntem?

Ca să nu mai spunem că aceeași duduie Firea, care a vărsat un râu de lacrimi cât Dâmbovița de mila bătrânilor, n-are, de asemenea, absolut nicio apăsare pentru faptul că și-a abandonat tatăl într-un cămin din Bacău. Adică pentru bătrânii bucureșteni, cărora vrea să le smulgă votul, e mumă, și pentru cel care i-a dat viață e ciumă? Chiar nu se mai putea găsi un loc și pentru bătrânul tată în măgăoaia aia de vilă a lui Pandele din Voluntari, duduia Firea? De-asta îmi ești? L-ai exilat pe bătrânul Lear unde-a înțărcat mutu (nu ăla care vorbește, de la Sectorul 6, altul!) iapa și ai venit s-ajungi damă bine la Bucale, Cordelio? Și tot ‘mneata te oftici, cică astea sunt atacuri abjecte? Dar nu cu abjecții te-ai ridicat mătăluță în PSD, că nu ți-ar fi ajuns toată hârtia igienică produsă la Letea să te curețe, la câte lături ai debitat, de-a lungul rapidei ascensiuni politice, jignindu-i pe toți, în stânga și-n dreapta?

Dacă Nicușor ar fi spus măcar jumătate din lucrurile astea aseară și dacă ar fi mizat pe combativitate, ar fi rupt audiența, ar fi dovedit electoratului că e bătăios și, la o adică, merită votat, și poate că i-ar fi pus pe gânduri și pe giumbicșii trepanați cărora li s-a dat mantra ”Firea-primăriță”. În schimb, domnul Dan căpitan de play a dovedit că n-are habar de aritmetica electorală. A preferat să tacă sfios, să zâmbească tâmp și să înghită, politicos, mizeriile servite de Gâdea, direct de la bufetul cu de toate al Antenei 3. Mă rog, asta e, o să ne pricopsim cu Firea. Dar data viitoare, domnilor de dreapta, când desemnați candidații, măcar trimiteți un bărbat în toată firea să o înfrunte pe femela-alfa din PSD, și nu tot pe Nicușor Dan, această ultimă femelă din turma dreptei.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare