HomeActualitateNicușor Dan și estetica urâtului din STB

Nicușor Dan și estetica urâtului din STB

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a fost desemnat oficial principalul boem al Bucureștiului, romantic incurabil, cu aripi de plumb fabricate în Bacău, din vremurile lui George Bacovia.

Edilul-șef al urbei exemplare a României s-a declarat mâhnit și dezamăgit de inițiativa Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) de a scoate din circulație mijloace de transport ale Societății de Transport București (STB) doar pentru exces de mizerie.

Pe lângă faptul că Primăria Municipiului București (PMB) își cheltuie de foarte mulți ani cel puțin jumătate din buget pentru asigurarea mizeriei din mijloacele de transport în comun de suprafață, primarul Nicușor Dan acuză Protecția Consumatorilor de lipsă de romantism, șefii acestei instituții etalon a statului român neapreciind estetica urâtului.

În realitate, STB dezvoltă un program de culturalizare a călătorilor, prin familiarizarea “Flori de mucegai” în mijloacele de transport în comun care se apropie de împlinirea centenarului.

Mai mult, atmosfera mirositoare boemă a fost transpusă cu eleganță și în cele mai noi autobuze (că de troleibuze și de tramvaie noi nu se pune problema).

Bucureștenii ar trebui să aprecieze oricum faptul că au ocazia, zi de zi, de a medita în trafic atâtpe principalele bulevarde ale Capitalei, cât și pe arterele secundare de circulație.

Laurenţiu Muşoiu
Laurenţiu Muşoiu
Senior Editor

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare