Noi vrem schimbare, ei ne dau sfidare

de Spartakus , 06 februarie 2017
Noi vrem schimbare, ei ne dau sfidare

Când zece oameni îți spun că ești beat, te duci la culcare. Dar când aproape un milion de oameni ies în stradă să-ți spună că nu ești premier, ci doar sclavul obedient al unor pușcăriabili fără scrupule, ce mai cauți la guvernare? Aseară, România a fost luminată de sute de mii de sclipiri, însă asta n-a schimbat nimic, căci în următorii patru ani tot în beznă ne vom afla. Pentru că astăzi, România e o țară a luptei dintre lumină și întuneric: câtă diferență dintre tinerii luminoși, exuberanți și cuminți din Piața Victoriei și bătrânii înnegurați, orbiți de ură, otrăviți de propaganda mincinoasă a televiziunilor, din față de la Cotroceni.

Dacă măcar zece mii dintre cei aflați la Piața Victoriei ar fi avut agresivitatea de-a dreptul patologică a indivizilor de la Cotroceni, astăzi clădirea Guvernului ar fi fost doar o ruină arsă de flăcări. Dar nu, cei care au ieșit în stradă să lupte contra hoților nu luptă cu armele Evului Mediu. Ei nu fac spume la gură de furie, pentru că nu-i călăuzește ura. Ura îi călăuzește doar pe fanaticii spălați pe creier, pe acele victime care-și divinizează călăul și pe care le-am văzut în față la Cotroceni. Acei oameni n-au înțeles nimic din istorie, nu și-au pus niciodată întrebarea dacă nu cumva și ei sunt de vină pentru ce li s-a întâmplat, ci au preferat să accepte vinovații găsiți de Ceaușescu, Iliescu, Ponta, Dragnea și ai lor, care le-au zis că de vină sunt agenturilii, moșierii, Băsescu, soroșiștii, corporațiile și reptilienii.

Ieri am văzut în stradă două Românii: una a trecutului, una a viitorului. Din păcate, cea a viitorului s-a trezit prea târziu. Dacă în decembrie ea nu ar fi lăsat lumea trecutului să-i decidă viitorul, astăzi n-ar mai fi fost nimeni în stradă. Dar greșelile se plătesc, din păcate cu ani din viața noastră. Ce-am obținut, din toate aceste zile, e convingerea că putem fi mulți și uniți. Concret însă, n-am obținut nimic. Grindeanu e la locul lui, Iordache e la locul lui, Parlamentul are în fruntea sa doi pușcăriabili, iar ordonanța, retrasă la presiunea străzii, a fost reintrodusă, tot pe șestache, de guvern, ca proiect de lege în Parlament. Cu alte cuvinte, penalii tot o să scape de pedeapsă, doar că nu-i mai scoate din pușcărie Guvernul, ci Parlamentul. Și nu vom mai avea zece zile de grație.

Ce-i de făcut? De violență nu poate fi vorba. Dar avem la îndemână o armă mult mai puternică decât orice bâtă sau cocktail Molotov: brațele noastre încrucișate. Sutele de mii de oameni care au ieșit în stradă în ultimele zile sunt România activă. Ei fac țara să meargă înainte. Dacă brațele lor s-ar opri măcar o săptămână, țara s-ar opri și ea și ce-ar mai conduce Grindeanu, Iordache, Servil și ceilalți sclavi de e plantația lui Dragnea? Guvernul Grindeanu trebuie să plece, dar pentru nu e suficient doar să ieșim în stradă. Fiindcă ați văzut: chiar și dac-am ieși milioane prin piețe, sluga asta penibilă, cu rictus de robot, tot n-ar pleca. Dar, dacă n-ar mai produce nimeni nimic în România, timp de câteva zile, paralizând tot ce înseamnă activitate, poate că guvernanții n-ar mai fi așa de sfidători.

PSD trebuie să guverneze, fiindcă a câștigat – cum-necum, dar a câștigat – alegerile. Însă nu să guverneze cu niște pioni otrăviți trimiși la înaintare de Dragnea, ci cu niște oameni corecți, pentru că, oricât de greu ar părea de crezut, și în PSD există așa ceva. Primarul Iașiului, Mihai Chirică, sau europarlamentarul Sorin Moisă pot fi oricând premieri și încă niște premieri buni. Abrogarea ordonanței e apă de ploaie. Ne-am bucurat, dar n-am obținut, în realitate, nimic. Dacă vrem să obținem cu adevărat ceva, protestele trebuie să continue și e nevoie de o grevă generală. Numai așa slugoii care ne conduc vor înțelege că nu acceptăm hoți în fruntea țării. Iar dacă Grindeanu demisionează, singurele variante acceptate de Iohannis ar trebui să fie reformiști de genul lui Mihai Chirică și Sorin Moisă, nu grindeni, nu servile, nu alte cârpe cu care Dragnea își șterge pantofii. Orice altă propunere ar trebui respinsă de președinte.

Și, dacă Dragnea nu pricepe de prima dată mesajul, atunci Iohannis îi respinge și a doua propunere și declanșează anticipatele. După niște alegeri anticipate organizate după ce-am văzut în aceste zile în România, nu cred că tot PSD ar forma guvernul. Poate că ar avea cele mai multe procente, însă nu și puterea. Și nu știu, pe urmă, dacă ALDE și PMP ar mai intra în Parlament, dar bag mâna-n foc că Dragnea va intra la pușcărie.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • maria

  13 februarie 2017 17:14

  Dragi Catavenci Va multumesc ca existati ...ma faceti sa rad dar si sa plang uneori.Maria SiminiceanuSuceava

  raspunde comentariului
 • UE va da MuieUE=MUIE

  10 februarie 2017 0:55

  httpswww.youtube.comwatch?v=pbsRCd_i-m8t=559s

  raspunde comentariului
 • CETATEANUL TURMENTAT

  08 februarie 2017 19:09

  Greva fiscala, sa ramina fara malaiesh tovarasii.

  raspunde comentariului
 • UE va da MuieUE=MUIE

  06 februarie 2017 17:20

  httpswww.youtube.comwatch?v=HE47r-QXWvE

  raspunde comentariului
 • UE va da MuieUE=MUIE

  06 februarie 2017 15:21

  As vrea sa vad cum sumele respective, investitiile, obtinujterealizate fraudulos, sunt recuperate imediat si sunt constituite venituripatrimoniu la bugetul local sau de stat, dupa cum au fost impuse de acest hot. As vrea sa vad si sume recuperate reprezentand daune la buget, precum si penalizari, ori amenzi. Pentru cetateanul de rand, pentru orice "neglijenta" fara intentie, se dau amenzi de catre ANAF instantaneu 5000 lei ca nu s-a depus la timp o declaratie, chiar daca plata a fost realizata, 5000 lei pentru ca, nu stiu cum, comunicarile transmise prin posta, niciodata nu sunt conforme, 5oo lei pentru ca...... si tot asa. iAR PT PORCUL PEDOFIL TRAFICANT DE COPII SI ORGANE DROGURI jOHANNIS NAZISTULLL PT MEDITATI DIN 1990 PANA AZI DE A CUMPAERAT 6 CASE DECI AVERE DE 3 MILIOANE DE EURO UNDE TB SA PLATEASCA IMPOZIT 1,5 MILIOANE DE EURO, PLUS PENALITATI ACTUALIZARI SI AMENTA EGALA CU PREJUDICIU DECI 9 MILIOANE DE EURO A FACUT PREJUDICIUL STATULUI ROMAN PRIN NEACHITAREA IMPOZITULUI PE PROFIT, MEDITATI FICTIVE INREALIATE EREAU POSTURI VANDUTE LA SCOLI SI LICEEE DE DIRECTORI AJUNTI PROFESORI ANGAJATI APOI LA PRIMARIE PLUS CONTRACTE PAGUBOASE PT SCOLI SI PRIMARIE SI BINENTELES TRAFICUL CU COPII ORGANE DROGURI, COPII II VINDEA LA SATANISTI AFARA SI LA RETELE DE PEDOFILIE SI LA BANCI DE ORGANE IN ALEA 6 CASE ACOLO II TRANSA IARNA CAND EREAU DRUMURILE BLOCAT, FARA II EXPEDIA DIRECT, DEAIA II SI SPUNE VAMPIRUL DIN CARPATI SE STIE CA FACEA BAIE IN SANGE DE VIRGINE SI VIRGINI SI LE BEA SANGELE SA AIBE TENUL FRUMOS. ACEST MONSTRU ZIS SI FRANCKENSCHTAN

  raspunde comentariului
+