HomeActualitateNoi vrem schimbare, ei ne dau sfidare

Noi vrem schimbare, ei ne dau sfidare

Când zece oameni îți spun că ești beat, te duci la culcare. Dar când aproape un milion de oameni ies în stradă să-ți spună că nu ești premier, ci doar sclavul obedient al unor pușcăriabili fără scrupule, ce mai cauți la guvernare? Aseară, România a fost luminată de sute de mii de sclipiri, însă asta n-a schimbat nimic, căci în următorii patru ani tot în beznă ne vom afla. Pentru că astăzi, România e o țară a luptei dintre lumină și întuneric: câtă diferență dintre tinerii luminoși, exuberanți și cuminți din Piața Victoriei și bătrânii înnegurați, orbiți de ură, otrăviți de propaganda mincinoasă a televiziunilor, din față de la Cotroceni.

Dacă măcar zece mii dintre cei aflați la Piața Victoriei ar fi avut agresivitatea de-a dreptul patologică a indivizilor de la Cotroceni, astăzi clădirea Guvernului ar fi fost doar o ruină arsă de flăcări. Dar nu, cei care au ieșit în stradă să lupte contra hoților nu luptă cu armele Evului Mediu. Ei nu fac spume la gură de furie, pentru că nu-i călăuzește ura. Ura îi călăuzește doar pe fanaticii spălați pe creier, pe acele victime care-și divinizează călăul și pe care le-am văzut în față la Cotroceni. Acei oameni n-au înțeles nimic din istorie, nu și-au pus niciodată întrebarea dacă nu cumva și ei sunt de vină pentru ce li s-a întâmplat, ci au preferat să accepte vinovații găsiți de Ceaușescu, Iliescu, Ponta, Dragnea și ai lor, care le-au zis că de vină sunt agenturilii, moșierii, Băsescu, soroșiștii, corporațiile și reptilienii.

Ieri am văzut în stradă două Românii: una a trecutului, una a viitorului. Din păcate, cea a viitorului s-a trezit prea târziu. Dacă în decembrie ea nu ar fi lăsat lumea trecutului să-i decidă viitorul, astăzi n-ar mai fi fost nimeni în stradă. Dar greșelile se plătesc, din păcate cu ani din viața noastră. Ce-am obținut, din toate aceste zile, e convingerea că putem fi mulți și uniți. Concret însă, n-am obținut nimic. Grindeanu e la locul lui, Iordache e la locul lui, Parlamentul are în fruntea sa doi pușcăriabili, iar ordonanța, retrasă la presiunea străzii, a fost reintrodusă, tot pe șestache, de guvern, ca proiect de lege în Parlament. Cu alte cuvinte, penalii tot o să scape de pedeapsă, doar că nu-i mai scoate din pușcărie Guvernul, ci Parlamentul. Și nu vom mai avea zece zile de grație.

Ce-i de făcut? De violență nu poate fi vorba. Dar avem la îndemână o armă mult mai puternică decât orice bâtă sau cocktail Molotov: brațele noastre încrucișate. Sutele de mii de oameni care au ieșit în stradă în ultimele zile sunt România activă. Ei fac țara să meargă înainte. Dacă brațele lor s-ar opri măcar o săptămână, țara s-ar opri și ea și ce-ar mai conduce Grindeanu, Iordache, Servil și ceilalți sclavi de e plantația lui Dragnea? Guvernul Grindeanu trebuie să plece, dar pentru nu e suficient doar să ieșim în stradă. Fiindcă ați văzut: chiar și dac-am ieși milioane prin piețe, sluga asta penibilă, cu rictus de robot, tot n-ar pleca. Dar, dacă n-ar mai produce nimeni nimic în România, timp de câteva zile, paralizând tot ce înseamnă activitate, poate că guvernanții n-ar mai fi așa de sfidători.

PSD trebuie să guverneze, fiindcă a câștigat – cum-necum, dar a câștigat – alegerile. Însă nu să guverneze cu niște pioni otrăviți trimiși la înaintare de Dragnea, ci cu niște oameni corecți, pentru că, oricât de greu ar părea de crezut, și în PSD există așa ceva. Primarul Iașiului, Mihai Chirică, sau europarlamentarul Sorin Moisă pot fi oricând premieri și încă niște premieri buni. Abrogarea ordonanței e apă de ploaie. Ne-am bucurat, dar n-am obținut, în realitate, nimic. Dacă vrem să obținem cu adevărat ceva, protestele trebuie să continue și e nevoie de o grevă generală. Numai așa slugoii care ne conduc vor înțelege că nu acceptăm hoți în fruntea țării. Iar dacă Grindeanu demisionează, singurele variante acceptate de Iohannis ar trebui să fie reformiști de genul lui Mihai Chirică și Sorin Moisă, nu grindeni, nu servile, nu alte cârpe cu care Dragnea își șterge pantofii. Orice altă propunere ar trebui respinsă de președinte.

Și, dacă Dragnea nu pricepe de prima dată mesajul, atunci Iohannis îi respinge și a doua propunere și declanșează anticipatele. După niște alegeri anticipate organizate după ce-am văzut în aceste zile în România, nu cred că tot PSD ar forma guvernul. Poate că ar avea cele mai multe procente, însă nu și puterea. Și nu știu, pe urmă, dacă ALDE și PMP ar mai intra în Parlament, dar bag mâna-n foc că Dragnea va intra la pușcărie.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare