HomeActualitateNouă superstiții și tradiții de Revelion

Nouă superstiții și tradiții de Revelion

1. Spiritele rele Tradiția bombelor și a petardelor vine din cele mai vechi timpuri. În principal, de Revelion trebuie să faci cât mai mult zgomot pentru a speriat spiritele rele. Românii care nu-și permit bombe și petarde se îmbată și încep să se lovească foarte tare cu rudele și prietenii până se sperie tot blocul/satul, nu doar spiritele.

2. Bani în buzunar Dacă numărătoarea inversă te prinde cu bani în buzunar, o să ai un an îmbelșugat. Dacă n-ai bani, sună la Provident, îți aduc ei repede o sumă, și tot anul vei avea să le dai.

3. Mănâncă pește Dacă mănânci pește de Revelion, te vei strecura printre probleme în anul care vine. Din păcate, sunt români care servesc o curvă, și asta le îngreunează anul.

4. Fără datorii Nu intra în noul an cu datorii. Dacă ai probleme cu cămătarii, încearcă s-o rezolvi până la 12 noaptea. Nu lăsa sinuciderea de azi pe anul viitor.

5. Noroc și protecție Tradiția spune ca primul care-ți intră în casă după Revelion să fie un bărbat. Aduce noroc și protecție. Dacă totuși vrei să-ți treacă o femeie prima pragul, să fie Nikita.

6. Nou și roșu Pentru noroc și bunăstare e bine să porți ceva nou și ceva roșu. Dacă ți-ai spart nasul în seara de Revelion pentru că ai crezut că poți să bei în mâini, asta e ceva nou și ceva roșu.

7. Struguri sau stafide Dacă mănânci struguri/stafide vei avea un an îmbelșugat. Există totuși versiunea pe fast forward pentru această tradiție când bei vin. Cu toate astea, să te ferești de următoarele fructe: guacamole, banane și papaya.

8. O dorință Nu uita să-ți pui o dorință la cumpăna dintre ani. Apoi să sufli cu putere într-o petardă. Dacă se stinge sunt semne că se poate întâmpla orice îți dorești.

9. Lumânare Aprinde o lumânare în seara de Revelion. Semn de lumină-n casă. Dar e bine să te pregătești și cu lanterne, că dacă-ți cade curentul nu poți face multe cu lumânarea.

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare