Nu avem I.Q prea mare, dar stăm bine la valuare!

de Eugen Cismasu , 08 august 2020

O hartă a IQ-ului european ne situează în clasamentul pe naţiuni nu doar geografic la periferia continentului. Cu un falnic 91 pe capota căruţei suntem chiar şi sub bulgarii despre care noi ştiam că fac calculele aritmetice numărând castraveţi. Materialul a stârnit, bineînţeles, indignarea românaşilor văzători de conspiraţii în orice statistică neavantajoasă pentru RO. E şi harta asta tot un atentat la mândria românilor, care se ştie bey că e pintre cei m-ai inteligenţi dă pă lume.

Noi ne-am adus aminte brusc de sondajul conform căruia 47% dintre români cred că Soarele se învârte în jurul Terrei şi de cozile la pupat moaşte şi microfoane, la grămadă. Dacă ne gândim şi la cum votează românii, 91 ni se pare o cifră măsluită în sus, într-o ţară unde majoritatea e convinsă că Gâdea îl surclasează la IQ pe Pleşu. Reacţiile pomenite adineauri sunt normale chiar şi din punctul de vedere al deşteptăciunii populare, aia de ne spune că prostul numai fudul e prost destul. Măreaţa cifră nu-i doar rezultatul zestrei native a etnogenezei, ci şi urmarea strădaniilor de a face învăţământ cu plicul în chiloţii profesoarelor. Fabricile de diplome apărute după ’90 au completat procesul început pe vremea comuniştilor, când un IQ mare al poporului era un atentat la siguranţa naţională.

Da, fraţilor, s-o spunem drept şi în faţă p-aia dreaptă: suntem proşti pe ansamblu şi ne mândrim cu asta! Să nu ne mai fudulim cu succesele olimpicilor şi ceva performanțe ale Simonei Halep; puţinele vârfuri depăşind mediocritatea au sub ele lanţuri întregi de prostie şi incultură, armate de tăntălăi fugind încă de bancomat ca dracul de moaştele lui Daniel. „Comentariile” gânditorului mioritic contemporan pe internet colcăie de agramatisme şi dau cu cratimele numai pe lângă poarta limbii române. La schimb, toţi autorii lor sunt încântaţi de dăştăptăciunea proprie şi talentul inegalabil al lui Guţă & Co. Asta-i situaţiunea, mergem cu ea înainte: viitor de geniu ţara noastră are, şi prevedem prin secoli un IQ mai mare! Până atunci, hai noroc şi să-i dea Domnul sănătate şi rating mare românului adevărat Capatos!

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • NEAGU MIRCEA

  10 august 2020 13:30

  IN DATA DE 11 AUGUST 2020 , SE IMPLINESC 21 DE ANI DE ZILE , DE LA ECLIPSA TOTALA DE SOARE DIN DATA DE 11 AUGUST 1999 , ORA 1330 , CARE ECLIPSA TOTALA DE SOARE , AM VAZUT-O DE LA MARE , DE LA EFORIE NORD , DE PE STAVILOPOZI , DUPA ORELE 1330 , CAND A INCEPUT SA SE FACA O UMBRA , DE PARCA , AR FI FOST ORELE19-20 SEARA , SI A INCEPUT SA ADIE UN VANT RECE , IN TIMPUL ECLIPSEI , CU TOATE CA , AFARA , ERA O TEMPERATURA DE CIRCA 30 GRADE CELSIUS . PROBABIL , CA MAI EXISTA UN AL DOI-LEA SOARE IN UNIVERS , DACA TEORIA RELATIVITATII ESTE MASA ORI VITEZA LUMINII LA PATRAT , POATE CA SPACE X , V-A REUSI , SA TRIMITA UN ROBOT PE PLANETA MARTE , SI UN ELICOPTER , DEASUPRA PLANETEI MARTE , UNDE ATMOSFERA ESTE MAI RARERIFIATA , PROBABIL , SI GREUTATEA , PE PLANETA MARTE , ESTE MAI USOARA , PE LUNA GRAVITATIA ESTE MAI MICA , IAR GREUTATEA , PE LUNA ESTE MAI MICA , SI SPER , CA PE LUNA , URMA LASATA DE CATRE NEIL AMSTRONG , URMA , SA REZISTE , CATEVA MILIOANE DE ANI IN VIITOR . URMA PE LUNA RAMANE ! POATE CEVA APARATE , ROBOTI , SI NISTE SERVERE PE LUNA PENTRU INTERNET , ALIMENTATE , CU PANOURI SOLARE , CRED CA AR FI BINEVENITE , IAR PE LUNA , NU EXISTA ATMOSFERA , NU EXISTA AER , POATE NISTE APARATE PE LUNA , PENTRU HIDROLIZA APEI PE LUNA , CRED CA AR FI BINE-VENITE , PENTRU INCEPUTUL VIETZII SI PE LUNA .

  raspunde comentariului
 • Pristanda

  09 august 2020 21:41

  Mai mult hoți decât proști, no?

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  08 august 2020 20:16

  AM DESCOPERIT WINDOWS 11 - EINSTEIN , CU TEORIA RELATIVITATII , SI MERGE USOR , SI ARE SI ANTIVIRUS , INCLUS IN WINDOWS 11 - EINSTEIN .

  raspunde comentariului
+