Nu există-n lumea asta zăpadă ca-n București!

de Radu Dumitran , 03 decembrie 2014
Nu există-n lumea asta zăpadă ca-n București!

Trebuie să recunosc, am ieşit zilele astea prin oraş. Luminițe de Crăciun, brazi, decorațiuni, frumos. Mai știți, s-o fi ambiționat Primăria să facă lucrurile ca la carte. Să avem motiv de sărbătoare nu doar de 1 decembrie, ci  toată săptămâna, și săptămâna viitoare, și săptămâna ailaltă și tot așa. Dar nu. Totul este frumos în plan celest, dar, căscând ochii pe trotuare, pe străzi și mai peste tot în urbea Bucureștiului, vezi prima zăpadă de anul ăsta, terfelită și maro, aducând survivalul lui Bear Grills pe plan local, fix în mijlocul miriștii bucureștene. Tabloul e completat și de suita de caserole de mici, peturi de bere și alte gunoaie, lăsate în semn de dărnicie de către cocalari românilor.

Fulguiala când îmi vine, smulg paltonul de pe mine

Într-adevăr, pentru a trece mlaștina ecuatorială prezentă mai peste tot în București, îți trebuie nu numai voință de fier (inoxidabil), ci și mult curaj. Zăpezile au prins din nou Primăria Municipiului București pe picior greșit, dovadă că străzile sunt și acum acoperite de stratul de zăpadă de pe banchizele norvegiene. Mașinile trec cu greu de dâmburile albe, hurducăind și zgutuind șoferul neatent ca și taurul lui Buffalo Bill după o supradoză de ketamină.

De asemenea, o altă problemă de care cetățeanul neatent se lovește este mareea de maidanezi care au ieșit la vânat. Noaptea mai ales, îi poți vedea peste tot, umblând în haite mici sau singuratici, lătrând și scheunând aidoma lupilor turmentați de la Cernobâl. Alături de ei, pot apărea și boschetarii de nișă ai Capitalei. Delirează și trag mai abitir din punga cu prafuri de îndată ce văd picior de ființă umană.

Calul de gripă nu se caută la dinți

Petrecând mult timp izolat în această cacealma bizară, riști să te alegi și cu ceva daruri; gripa, răceala, frisoanele și durerea de gât încă se poartă, mai ales la Municipal sau la Bagdasar Arseni și, dacă tot vreți să aveți parte de un Crăciun de neuitat, puteți să primiți la pachet cu produsele amintite mai sus și o suită de derivate ale sifilisului și gangrenei. Așadar, băjeții și fetilii, scoateți banii pentru anestezice, operații și Strepsilsuri!

După ninsoare mulți viteji se arată!

Binînțeles, în afara acestor pericole iminente, prin jungla siberiană a Bucureștiului, se

mai pot observa și angajații confuzi ai Primăriei. Fiecare cu câte-o lopată-n mână, mai mult fumând decât dând zăpada de pe străzi.  Ce mai contează că cetățenii nu pot conduce! Ei au vrut, domnule zăpadă! Frate, frate, dar nisnoarea-i pe bani, bărbate!

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+