Nu islamul o să distrugă societatea, ci ignoranţa noastră

de George Bonea , 13 mai 2016
Nu islamul o să distrugă societatea, ci ignoranţa noastră

De curând s-a aprins partea tolerantă a internetului vis-à-vis de un text controversat, scris de colegul Spartakus . Asta-i încă frumusețea Academiei Cațavencu, faptul că adună păreri din toate taberele și le expune spre discuție. Cu textul despre primarul musulman al Londrei, colegul meu și-a atras fanii care cred că islamiștii vor distruge specia. Apropo, dacă ne documentam mai bine aflam că omul a fost votat pentru că-i un bun profesionist, n-au stat englejii-n casă și l-au votat pakistanejii. Dar asta-i o altă discuție.

Ce voiam să vă zic din titlu? Că-n Franța, de curând, o tânără de 19 ani s-a sinucis și a transmis totul live pe net. 1000 de oameni au urmărit cum tânăra se omoară, dar n-a sunat nici măcar unul la poliție. S-au uitat la ea  cum ne uităm noi la Un show păcătos în timp ce omoară neuroni. Probabil au vorbit cu ea să mai aștepte puțin până își cumpără toți popcorn și sucuri, să nu te prindă show-ul pe stomacul gol. Și uite că printre noi sunt 1000 de oameni capabili să urmărească o sinucidere fără să intervină. Nu știu câți dintre ei sunt musulmani, și nici nu contează.

Așa că-n problema religiei, c-o tratăm noi sub umbrela umorului și facem bășcălie pentru că vezi dom’le suntem la Academia Cațavencu, uneori putem transmite mesaje greșite. Nu știu ce o să facă primarul ăla musulman în Londra, ori dacă Regina va purta burkă (haha!), dar știu sigur că azi te poți sinucide liniștit și live.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+