HomeActualitateNu trageți în oengist!

Nu trageți în oengist!

Nu pricep în ruptul capului de ce, în tot scandalul ăsta cu ăripile Vântului întinse peste țară și umbrind cam toată clasa politică suficient de mult caât s-o țină ani buni la răcoare, lumea se ia de Liviu Mihaiu. Adică în loc să se indigneze că un manechinuit ca Tăriceanu a ajuns premier, când la valoarea și pregătirea lui în afară de ginerică profesionist nu trebuia s-ajungă, că un agarici ca Bogdan Olteanu a ajuns al doilea om din BNR, când nici la numărat agrafe, cum recomanda răposatul Bogdan Baltazar, nu trebuia pus, toată suflarea feisbucistă a tăbărât pe Mihaiu. Dar ce-aveți, frate, cu oengistul, că n-a făcut absolut nimic!

Păi pentru cine voiați să bage SOV meleoane de euro în buzunarele lui ginerică Tăriceanu? Îl voiați guvernator al Deltei pe Mircea Dinescu? Ăla se apuca să pescuiască toți sturionii, ca să-i gătească la cuptor cu lămâie, în emisiunea lui televizată, sau, și mai rău, începea le bea toată votca lipovenilor, că are cădere, de mureau ăia de sete, înconjurați de atâta apă. O voiați guvernatoare pe Drăgoteasca? La cât e de sensibiloasă, ăleia într-o zi i se punea pata, își lua Delta și pleca în America cu ea, să se ascundă de prigoana băsistă. Îl voiați pe CTP? Se-apuca să asaneze Delta și s-o umple cu terenuri de tenis, că de-aia nu aveam un al doilea Năstase și o a doua Halep, domnii mei, că nu sunt terenuri suficiente, unde să învețe copiii sportul alb în România.

Mihaiu a fost, așadar, cea mai bună alegere. Ce-a făcut de vă indignați atât? A dat și el niște avize de funcționare pentru niște benzinării plutitoare, care întâmplător îi aparțineau lui Vântu. Dar el n-a știut, mititelul, dacă proprietarul e Vântu sau Patriciu, de unde să știe? El e oengist sadea, mai aerian, așa, și, când ești preocupat cu probleme serioase, ca poluarea, încălzirea globală, înmulțirea câinelui enot, stimularea libidoului la cocostârcul cu cioc scurt, mai stai să vezi cine și ce licitează prin Deltă? Sunt convins că Liviu Mihaiu a fost bine intenționat și chiar a vrut să ecologizeze Delta, să o facă verde, deși singurul lucru pe care a reușit să-l înverzească au fost doar buzunarele: ale lui, ale lui Vântu și ale cui o mai fi beneficiat de pe urma afacerii. Totuși, nu e vina lui că n-a putut înverzi mai mult, fiindcă l-a mătrășit regimul băsist și-n cinci luni câte voiați să facă omul? Ia să-l fi lăsat măcar un an, făcea și niște benzinării aeriene, niște benzinării submarine și chiar niște benzinării spațiale, că am înțeles că Vântu bate și-n cosmos de-ți zboară casca și alta nu!

Așa că lăsați-l pe Liviu Mihaiu în pace, să numere berzele, curcubeiele, paradele și alte chestii oengiste și concentrați-vă la adevărații șpăgari. Căci, în delta asta uriașă care e România, nu plevuștile care sar la mămăligă și la râmă sunt problema. Adevărata problemă o constituie miile de rechini lacomi, de prin partide și administrație, care ne sfâșie de vii, și milioanele de pelicani care votează pe-o gușă de mâncare, dar care ne decid viitorul.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare