Nu vrem E-uri de la UE, vrem de la PSD mu...re!

de Spartakus , 26 februarie 2017
Românii nu vor E-uri de la UE, pentru că preferă să se intoxice cu Plumb

Trezit brusc din somnul dulce al guvernării de gălăgia miticilor consumatori de salam la scobitoare de prin supermarketuri, ministrul Agriculturii, Petre Daea a crezut, probabil, că se află în plină plenară comunistă și a promis că va înființa un colectiv de oameni ai muncii care să analizeze calitatea produselor alimentare occidentale pe care românul le bagă la maț. Că cică nenorociții ăștia de străini, cu UE a lor și cu Soroș și cu reptilienii de ziua a opta ne-ar băga otrăvuri în mâncare și noi înfulecăm, ca proștii, fără să zicem nimic, că avem gura ocupată. Mulți și-au dat seama de asta – și ungurii, și cehii, și slovacii, numai noi nu ne dădusem și, în loc să mâncăm produse autohtone, mâncam tot felul de prostii străineze de prin magazine.

Ciudat pare faptul că scandalul ăsta cu nenorocita de UE care ne bagă E-uri și-n lapte ia amploare doar în țări unde la putere sunt fanii declarați ai lui Putin – cehul Zeman, slovacul Fico, ungurul Orban. Croații mănâncă și ei tot din Occident și nu li se pare că șunca are la ei alt gust decât are în Germania, slovenii, la fel, polonezii, la fel, muntenegrenii la fel, doar că ăstora nu prea le suflă Putin în ciorbă, ba le mai și asasinează premierii. Ca un făcut, doar în țările din Est intrate iar sub umbrela Rusiei alimentele sunt proaste, de parcă ar vrea cineva să spună ”Vedeți ce pățiți dacă nu ieșiți odată din UE, ca să vă integrați în Maica Rusia? Că la ruși sfecla-i sfeclă, borșu-i borș, votca-i votcă, aveți grijă doar să nu ciripiți ce nu trebuie, că, într-adevăr, ceaiul cu poloniu are ceva cam mulți stabilizatori de arome.”

Nu spun, desigur, că n-ar fi mai proastă mâncarea importată din UE în România decât aia pe care o mănâncă neamțul sau franțuzul sau italianul. Dar e proastă nu fiindcă ar exista o conspirație masono-șerpiliană la mijloc, ci pentru asta vor românii: să mănânce mult, prost și ieftin. Nimic nu-l împiedică pe guțulanul mioritic să își cumpere, de pildă, cârnați sau brânză de la ardelenii de prin piețe. Dar el știe că astea-s mai scumpe, fiindcă sunt naturale și de aceea, în loc să-și ia doi cârnați sănătoși, de la sibieni, preferă să-și cumpere, de aceiași bani, zece cârnați de import, care însă n-au văzut porcul decât pe Animal Planet sau în vitrină la Gostat. Nu străinii sunt de vină pentru gusturile noastre, ci chiar noi. Ei ne dau ce vrem, dacă n-am vrea, nu ne-ar da. Noi am dat de înțeles că acceptăm și mâncare proastă, dar ieftină, iar ei cu asta ne servesc. Că, dacă n-ar fi cumpărat nici naiba produse care-s mai ieftine și decât transportul lor din UE până aici, producătorii lor de acolo și le băgau, frumușel, în poponeață, și erau nevoiți să aducă altele, mai scumpe, dar și mai de calitate.

Dar eu totuși înclin să cred că nu de-aici, din mâncare, se trage scrâneala românului. Românul, în general, nu-i prost fiindcă mănâncă multă pâine cu afânători, ci fiindcă, pe lângă alimente ieftine și proaste, aduse din UE, consumă și sub alte forme produse nocive. Bunăoară, șoșonarii nici dacă ar mânca zilnic doar salam cu E-uri Made in Germany nu s-ar tâmpi la cap cum se tâmpesc după doar două ore de uitat la România TV sau Antena 3. Nu mai zic de cei care confundă politicienii cu niște moaște în viață și-ncep să le lingă mâinile de parcă ar fi mici cu muștar. Uite, în genul ălora care s-au năpustit ieri la Târgoviște să se ploconească în fața proaspetei ministrese Rovana Plumb și s-au îmbulzit să-i pupe mânușițele ei de bugetară milionară în euro: păi, bine, bă, amărăștenilor, voi vă plângeți că vă bagă nemții prea mulți coloranți în crenvurști, dar pe de altă parte v-apucați să lingeți Plumb pe la mitinguri? Nu știți că Plumbul din PSD vă afectează viitorul mai mult decât toate E-urile din UE? 

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • Ioan Negru

  28 februarie 2017 8:07

  Se pare ca s-a uitat ca si dl.minsitru al agriculturii din guvernul Ciolos, Dl Irimescu a tras, anul trecut, un mare semnal de alarma cum ca Romania at fi privita de furnizorii externi ca o piata de mana a X-a...La vremea aia, vuvuzelele pesediste l-au luat cu HUOOO, pentru ca importurile se fac si cu firmele de casa ale PSD...

  raspunde comentariului
 • Ioan Negru

  28 februarie 2017 8:07

  Se pare ca s-a uitat ca si dl.minsitru al agriculturii din guvernul Ciolos, Dl Irimescu a tras, anul trecut, un mare semnal de alarma cum ca Romania at fi privita de furnizorii externi ca o piata de mana a X-a...La vremea aia, vuvuzelele pesediste l-au luat cu HUOOO, pentru ca importurile se fac si cu firmele de casa ale PSD...

  raspunde comentariului
 • zaitz

  27 februarie 2017 16:45

  Monser, pe incercatelea am luat niste salam din L..L din germanica si acelasi brand, gramaj, etc din L..L in Ro. n-avea treaba ca si gust unul cu altul. La compozitie nu m-am bagat ca nu-s ''analist'' ci doar consumator Si la pret, ce sa vezi?? mai ieftin cu 10 centi cel nemtesc. La suta de grame ! ACELASI produs !!! In Ro toti laptarii dau faliment din cauza preturilor infime de achizitie, dar in magazine pretul unui litru de lapte este mai mare decit in Germanica !!! MULT mai mare ! Dar DA, ai dreptate atunci cind spui ca NOI sintem prostii pt ca in continuare le facem vinzari uriase astora cu pravaliile frumoase ! Pina la urma legea cu ''50 produse romanesti la raft'' nici nu era asa de rea, poate ca doar prost facuta dar idea e una buna. Sa ma intelegi nu sint impotriva hiper-super-marketurilor dar daca e rahat, atunci sa fie de calitate pentru toti !

  raspunde comentariului
 • Zagura

  26 februarie 2017 11:59

  Gladiatorule Spartakus, te faci ca nu intelegi partea cu diferenta de calitate dintre marfuri ale aceluiasi producator, cu aceeasi eticheta, avand aceleasi componente si procentaje afisate, dar comercializate in locuri diferite. Nu consumatorii se plang, in definitiv sunt putini cei care mananca acelasi aliment la Berlin si la Bucuresti, se plang comerciantii care una contracteaza si alta primesc. Si procedeul nu este numai la alimente, ci si la multe alte marfuri industriale. Pe de alta parte, apreciez cele afirmate in ultimul paragraf din articol.

  raspunde comentariului
+