HomeActualitateNYPD trece la gaze lacrimogene cu parfum de lavandă,...

NYPD trece la gaze lacrimogene cu parfum de lavandă, pentru a-i ajuta pe protestatari să se relaxeze

Departamentul de Poliție din New York a trecut de la utilizarea de gaze lacrimogene obișnuite la gaze lacrimogene parfumate cu lavandă, în încercarea de a-i ajuta pe protestatarii americani să se relaxeze.

Nori mari ondulați de gaz violet au putut fi văzuți noaptea trecută pe străzile din New York, după ce departamentul de poliție a schimbat tactica pentru a înăbuși câteva proteste de mici dimensiuni, apărute ca urmare a deciziei BLM de a marca intrarea în a 5-a lună de manifestații anti – sistem în America.

Tacticile noastre standard de a face față protestatarilor cu violență nu făceau decât să escaladeze situația”, a declarat un șef reprezentant NYPD. „De aceea am trecut la gazul lacrimogen parfumat de lavandă. Încă ne mai ustură ochii, dar miroase a divin”, a continuat ofițerul.

Protestele de aseară s-au încheiat mult mai devreme decât de obicei, deoarece majoritatea persoanelor implicate au devenit brusc foarte somnoroase și au decis să plece acasă declarând, conform martorilor oculari, că intenționează să intre la somn rapid.

Deși este un succes pe termen scurt, efectul pe termen lung al gazelor lacrimogene cu esență de lavandă nu este încă cunoscut. Unii experți sunt de părere că protestatarii se vor întoarce cu mai multă energie în seara asta, motivați chiar de tratamentul odorizant primit din partea polițiștilor..

Totuși, dacă gazele lacrimogene parfumate de lavandă se vor dovedi ineficiente împotriva protestatarilor bine odihniți în această seară, NYPD are în vedere să aducă artileria grea.

Avem niște gaze lacrimogene cu miros de șosete folosite 24 de ore, care miros atât de rău încât nimeni nu va dori să rămână afară pe străzi după ce le vom folosi”, a confirmat șeful NYPD.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare