HomeActualitateOmor la Piața Obor după ce s-au băgat promoții...

Omor la Piața Obor după ce s-au băgat promoții cu tigăi pentru facilizarea măsurării temperaturii corporale!

Pentru că anul acesta, din pricina secetei și a pandemiei mai ales, nu s-au făcut recoltele de baxuri de ulei și paleți de zahăr cu care românii sunt obișnuiți să li se modifice comportamentul social, Administrația Piețelor municipiului București a apelat la o metodă ultraverificată de a stăvili entuziasmul anti-termoscanare al bucureștenilor, asugurând în același timp și securitatea accesului la tarabe.

Vineri, administrația piețelor a anunțat că fiecare bucureștean care va accepta, fără urlete, spume la gură, filmat cu telefonul sau chemat televiziunile, să-i fie măsurată temperatura atât la intrarea în piețe cât și la ieșire, va primi din partea Primăriei una bucată tigaie de folosință exclusivă.

Anunțul a fost primit cu bucurie nedisimulată mai ales de bucureștenii de vârstă înaintată și de către cei cu educație limitată, cele două categorii de populație pentru care pomana a devenit cultură socială. Pasiunea pentru tot ce presupune definiția termenului de mocangeală, de la gratuități și chilipiruri, la diverse „ocazii avantajoase”, care la noi poartă, de obicei, numele de „combinații”, i-a făcut sâmbătă și duminică, pe clienții piețelor bucureștene, să dea buzna la tarabe cu măștile pe figură și frunțile împinse cât mai înainte, lăsând acasă teoriile conspirației, temerile legate de tehnologia 5G sau frica de raza laser care în alte zile le-ar fi implantat microcipuri de ghidaj în cutiile craniene părăsite de creiere.

”A fost omor, zilele astea!”, a declarat pentru reporterii Academiei Cațavencu Nelu Termometru, gardianul BGS de la intrarea în Piața Obor, poreclit așa de către pensionarii care, în alte zile, îl atacau în comandouri strategice tocmai pentru a dribla procedura de măsurare a temepraturii corporale. ”Au dat buzna ca disperații, ne luau termometrele din mâini și se scanau singuri, care pe la frunte, care pe la urechi, care prin alte părți, numai să apuce cât mai repede câte o tigaie. S-au așezat la coadă cu noaptea-n cap, de pe la 5 dimineața, și-au făcut liste cu creta pe trotuar, ba chiar și-au adus de acasă și copiii sau nepoții și, mulți dintre ei, la ieșire, după ce primeau gadgetul de bucătărie mult așteptat, luau din nou coada de la capăt, pretextând că au uitat să cumpere nu știu ce fire de mărar sau legături de pătrunjel”, a continuat bodygardul Nelu.

Potrivit ”oficialului” BGS, sâmbătă și duminică, pe toată durata manifestărilor populare de simpatie pentru termoscanarea din Pița Obor, singura teamă a organizatorilor mega – evenimentul social a fost ”să nu fi venit care cumva Tăriceanu și să se fi bagat în față, așa cum făcea el la permise sau la moaștele Cuvioasei Sfinte Parascheva, că s-ar fi lăsat cu daună totală de la sacoșele și bastoanele oamenilor”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare