HomeActualitateOprea nu mai merge nicăieri, dar opriți-i pe complicii...

Oprea nu mai merge nicăieri, dar opriți-i pe complicii lui să mai intre în Parlament

Lucrurile sunt știute: criminalul moral Gabriel Oprea, deși prins în fapt, pe bancheta din spate a limuzinei, cum își birjărea escorta să-l ducă mai repede acasă, că i se răceau așternuturile fără osânza lui în ele, a fost făcut scăpat de cei 73 de complici ascunși în Parlament. Ca să nu existe dubii, liberalii au arătat, de data asta, că au bile, și au votat cu ele la vedere. În schimb grupul infracțional organizat compus din PSD, ALDE, fostul UNPR (actual PMP – grozavi oameni ți-ai tras, domnu Băsescu!) și PRU n-a avut curajul să-și arate bilele. Totuși, presa, vigilentă, a surprins momentul când 24 dintre cei 73 au ținut de șase pentru Oprea. În rândurile următoare, vi-i prezentăm pe câțiva dintre cei 24 de complici dovediți, nu neapărat ca să-i scuipați când îi vedeți pe stradă, ci ca să nu-i mai votați în decembrie. Nu de alta, dar riscați să dea vreun ministru cu antemergătorul peste voi, pe trecerea de pietoni, și ăștia-s dispuși să acopere orice crimă.

Ionel Agrigoroaie (PSD)
Ca să-i urmărești cariera politică a acestui traseist de succes trebuie să fii mai iute ca mișcarea browniană. Pentru că omul a sărit până acum dintr-un partid în altul cum sare puricele din așternut în așternut. Între 2003 şi 2008 a fost trezorier al PSD Iaşi, dar a demisionat pentru că n-a mai fost pus pe liste la alegeri. S-a înscris în PD, ulterior PDL, dar a fost dat afară pentru că votase alături de PSD. În 2012 a intrat în Senat la spartul târgului, prin redistribuire, pe listele PP-DD. De unde a demisionat în decembrie 2013, ca să intre în UNPR, a mai făcut o tură iar prin PP-DD, iar azi e la PSD. În ritmul ăsta, n-ar fi exclus să-și schimbe numele în Janos Agyorgy și să candideze în decembrie din partea UDMR.

Alexandru Cordoș (PSD)
Deși PSD-ist get-beget și credincios idealurilor capitalismului de cumetrie, Cordoș e băgat până-n gât în probleme cu lege. În 2015 a fost pus sub urmărire penală pentru trafic de influență în formă continuată și, dacă nu mai pupă post de parlamentar, s-ar  putea să-l vedem în curând la mititica, acolo unde și soțioara lui, Mihaela, ar putea să ajungă, după ce în luna martie a acestui an a fost condamnată, în prima instanță, la trei ani jumate cu executare, tot pentru trafic de influență.

Petru Filip (PSD)
Fostul primar al Oradei a schimbat rapid barca PDL, când a văzut că aceasta se umple de flegmele pensionarilor tăiați la pensii de Boc și a trecut la PSD. Unde i-a fost foarte bine și, fire creștinească, a zis să le fie și altora bine. Mai precis unei fătuci zburdalnice pe nume Laura B., pentru care senatorul, total dezinteresat, a făcut lobby să primească un loc călduț. Nu în patul lui, că el e om însurat, serios, ci prin Ministerul de Externe. Ca să fie mai convingătoare, domnișoara i-a trimis și niște pozuci „doar pentru ochii lui”, în care apărea cam cum o făcuse mămica ei. Până la urmă, lucrurile s-au aranjat ca-n România: fătuca a fost detașată în MAE, iar domnul senator a rămas cu onoarea nepătată. Nici măcar de vreun fluid corporal.

Valer Marian (PSD)
Poreclit „Senatorul Che Guevara”, deși mai curând i s-ar fi potrivit denumirea de ”Ce Gargara”, domnul Valer Marian vede conspirații peste tot și e convins că șerpilienii din SRI îl urmăresc și prin becul aprins, deși el e nevinovat ca un prunc. Fostul procuror comunist, convertit în justițiar capitalist, este în prezent urmărit penal de DNA pentru complicitate la șantaj în formă agravantă, așa că nu vă mai întrebați de ce l-a apărat cu atâta înverșunare pe ciracul Oprea: mâine s-ar putea să-i vină și lui rândul la ridicarea imunității.

Constantin Popa (PRU)
Slujitor fidel al interesului național, domnul senator a trecut pe la multe partide, dar numai din patriotism. Ales pe listele PP-DD în Parlament, a cotit-o strategic spre UNPR, când ”domnu Dan” a plecat puțin s-o caute pe Elodia și prin pușcărie, dar a nimerit, până la urmă, la PMP, după fuziunea uneperiștilor cu băsiștii. Dar, cum el are alergie, îi ies bube de la băsism, omul a plecat rapid din PMP și s-a înscris în PRU. De unde va candida pentru Parlament în decembrie, deși nu băgăm mâna-n foc că n-o să facă și alergie la Bogdan Diaconu!

Șerban Nicolae (PSD)
Fost trăgător la șaibă într-o uzină, pe vremea lui Ceașcă, domnul senator a prins gustul studiilor superioare abia după Revoluție. El se laudă cu o licență în studii juridice, obținută în 1997, și cu un doctorat, luat în 2009, deși nu precizează nicăieri în CV-ul oficial dacă aceste titluri au fost obținute la Harvard, Stamford (sic!) sau la Universitatea Liberă Particulară din Cocârlatele. Pentru cine nu-și mai amintește, domnul Nicolae a fost șoferul penalului Cătălin Voicu și cel care a propus grațierea corupților și politicienilor cercetați penal. Dacă n-o să mai intre în Parlament, l-am sfătui să nu-și facă griji: îl angajează Oprea pe post de șofer și face singur ”nino-nino”, ca
să nu uzeze bateria limuzinei.

Călin Popescu-Tăriceanu (ALDE)
Despre tartorul penalilor din Parlament, nici nu are rost să mai discutăm. E băgat în atâtea rahaturi, de la bilețele roz la intrat prin față la cozi și trafic de influență și șpăgi de milioane de la Vântu, că până și un judecător orb și surdo-mut l-ar ascunde puțin pe la Jilava. Dacă DNA n-o să-i vină  totuși de hac, fiindcă și Tăriceanu are complici prin Parlament, să-l scape de arest, rugați-vă ca următoarea nevastă a lui „Kuki” să fie cu cel puțin 50 de ani mai tânără ca el, că aia sigur îi vine de hac!

Articol apărut în Academia Caţavencu, nr. 13 (1212) – 26 septembrie-9 octombrie 2016

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare