HomeActualitatePanică pe Litoral! Mascații au oprit la Constanța un...

Panică pe Litoral! Mascații au oprit la Constanța un submarin negru care fura curent!

Panică de proporții la Constanța după ce, în această dimineață, mascații au descins în forță în Dana Zero a portului, blocând și percheziționând un submarin aflat în plină procedură de andocare. Potrivit IPJ Constanta, operațiunea a avut loc după ce mai mulți cetățeni înspăimântați au sesizat faptul că un submarin electric negru bântuie de câteva zile pe Litoral, stă parcat în zona plajelor publice și fură curent din rețeaua de iluminat public, lăsând în beznă străzi întregi atunci când pornește motoarele pentru a se deplasa.

După mai bine de două ore de cercetări, polițiștii au conchis faptul că îngrijorările sunt nefondate, încercând să calmeze mulțimea de oameni care se adunase pe chei pentru a urmări acțiunea luptătorilor Serviciului de Intervenții și Acțiuni Speciale. Conform purtătorului de cuvânt al SIAS Constanța, submarinul negru nu era altul decât celebrul ”Delfinul”, singurul submersibil al marinei române, achiziționat în anii 80 din Uniunea Sovietică.

Submarin din clasa KILO, cu propulsie Diesel, ”Delfinul”, poreclit astăzi ”Pandele” de către echipajul însărcinat cu întreținerea, nu prea poate fi detectat radar când navighează în imersiune și nu poate fi detectat nici vizual atunci când navighează la suprafață din simplul fapt că nu a mai părăsit Dana Zero a de mai bine de un sfert de secol.

Mascații au explicat faptul că marinarii s-au străduit vreme de o săptămână să pornească motoarele submarinului înțepenit de 25 de ani în portul Constanța, fie trăgându-l cu șalupele de-a lungul coastei, din pricina bateriilor descărcate, fie încercând să-i ”dea curent” de la rețeaua publică de iluminat, abordările nefiind, până la urmă, încununate cu succes.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare