Patriarhia a decis! La București, slujba de Înviere va fi reluată pe Arena Națională!

de Academia Cațavencu , 21 mai 2020

După niște Sărbători Pascale care aproape că au băgat Patriarhia în faliment, încasările programate lipsind cu desăvârșire din pricina restricțiilor și distanțării sociale, Prea Fericitul Patriarh Daniel se arată extrem de hotărât să-și recupereze ultra-rapid pierderile, urmând exemplul anunțat în premieră, la Constanța, de subalternul Teodosie.

Până la a apela la specialiştii Guinness Book pentru a omologa B.O.R, spre exemplu, cea mai lungă coadă la moaşte (23,4 kilometri), cel mai mare număr de cărămizi de bani cu care s-a construit o Catedrală (nenumărate) ori cea mai mare cantitate de apă sfinţită în cel mai scurt timp (Marea Neagră în 2,4 secunde),  pefeul şi-a propus să spargă şi recordul încasărilor patriarhale, reluând, profitabil, Slujba Învierii Domnului, pe Naţional Arena.

La evenimentul programat tot pe 26 mai sunt aşteptaţi 110.000 de drept credincioşi, aceştia urmând să ocupe în ce poziţii îşi doresc, în picioare, în genunchi sau pe scaun (este interzisă la slujbă doar poziţia misionarului) cele 55.000 de locuri ale Arenei Naţionale. Participarea la slujbă va fi contra cost, banii obţinuţi din vânzarea de bilete urmând să fie direcţionaţi, fireşte, către construcţia Catedralei Mântuirii Neamului.

Biletele se găsesc online, pe site-ul Patriarhiei, precum şi în reţeaua de biserici sau magazine bisericeşti a BOR. Cel mai scump bilet, la categoria VIP, costă 1.500 de lei şi include lumânări XXL cu ştanţă de la Patriarhie, aghiasmă în găleată de 10 litri, suflată cu aur, prosoape de baie cu motiv de patrafir şi cozonaci cu forma mitrei patriarhale. Cel mai ieftin, la peluze, costă doar 500 de lei şi include un odorizant de bucătărie cu miros de tămâie şi o sticluţă cu aghiasmă de 250 ml.

Pentru a nu se încăiera în timpul meciului şi a fi bătute de către Jandarmerie, enoriaşele în vârstă care fac parte din galeriile echipelor Dinamo, FCSB sau Rapid vor fi despărţite cu garduri de securitate, în cazul în care spiritele se vor încinge babele urmând a fi şpreiate, totuși, cu aghiasmă şi nu cu gaze lacrimogene. Pentru a nu se face remarcaţi şi a tensiona atmosfera, jandarmii urmează să fie echipaţi în diaconi sau copii de strană.

BOR avertizează participanţii la eveniment că nu li se va permite accesul în incinta stadionului dacă la controlul de la intrare se vor găsi asupra lor obiecte precum lumânări cumpărate din Doraly, fulare cu inscripţii anti-statale şi anti-BOR, gen ”M..e, PSD!” sau ”Suge-ne-ai candela, Preafericite!” şi lanterne laser pentru deranjat soborul în timpul slujbei.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • NEAGU MIRCEA

  25 mai 2020 20:30

  AM RAMAS IN PANA DE IDEI . ASTAZI 25 MAI 2020 , AM MERS FOARTE MULT PE JOS , CIRCA 2 KILOMETRII , INCAT DUPA 2 LUNI DE REPAOS , MA DUREA SPATELE DE ATATA MERS PE JOS . AM MERS PE JOS , SI PENTRU A MA OBISNUI DE A MERGE PE JOS , SI PENTRU A SE MAI LASA PANTOFII DE PLASTIC , PE CARE I-AM SPALAT ZILELE TRECUTE .ASTAZI A TREBUIT SA BEAU ENERGIZANT SI CU 2 NESURI , PENTRU A FI IN STARE , DE MAI MULT EFORT , DE LA MERSUL PE JOS .

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  24 mai 2020 20:49

  MAI DEMULT , AM CUMPARAT DE LA MAGAZIN UN NUC . PE ETICHETA , SCRIA , CA NUCUL TREBUIE INGROPAT , LA O ADANCIME DE 60 DE CENTIMETRII . EU AM FACUT O GROAPA CU O ADANCIME DE 80 DE CENTIMETRII , PENTRU CA NUCUL SA REZISTE MAI BINE , MAI TARZIU , LA MATURITATE , SA REZISTE LA VANT PUTERNIC , SI PENTRU CA RADACINILE NUCULUI SA FIE INFIPTE MAI BINE IN PAMANT . INNAINTE DE ANUL 1989 , SE SAPAU GROPI LA O ADANCIME DE 40 DE CENTIMETRII , DAR NU ESTE BINE ! INNAINTE DE ANUL 1989 , SE SAPA LA NORMA , PARCA , FIECARE AVEA NORMA , LA MUNCA PATRIOTICA , SA SAPE CEL PUTIN 10 GROPI . ERAM SCOSI LA MUNCA PATRIOTICA , UNEORI SAMBATA , SAU CEL MAI PROBABIL , DUMINECA , DEOARECE , SAMBATA SE LUCRA . POMII CARE SUNT MAI INNALTI , ESTE MAI BINE , DACA SE SAPA , GROAPA , LA O ADANCIME DE 1 METRU . ARE POMUL LA MATURITATE , O REZISTENTA , MAI BUNA LA VANT , LA VIJELII , IAR LA O ADANCIME MAI MARE , SI PAMANTUL ESTE MAI UD . ASA CA ETICHETA DE LA NUC , DE LA MAGAZIN , ESTE FOARTE BUNA . TREBUIESC INDEPLINITE INDICATIILE DE PE ETICHETA , IAR NUCULUI AI MERGE MAI BINE , LA MATURITATE . AM CUMPARAT NUCUL , DE LA UN MAGAZIN FRANCEZ , DIN BUCURESTI .

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  24 mai 2020 18:43

  ASTAZI 24 MAI 2020 , AM VRUT SA FAC FASOLE BATUTA , SI A IESIT , IAHNIE DE FASOLE . AM FIERT BOABELE DE FASOLE , 500 De GRAME DE FASOLE BOABE , IMPREUNA CU APA , SARE , BOABE DE PIPER , BOIA DULE , AM FIERT FASOLEA , PANA CAND A SCAZUT APA , AM UITAT , SA SPUN IN FASOLE AM PUS SI O CEAPA ROSIE , LA FIERT , IN FASOLE . INTR-O TIGAIE , AM PRAJIT IN ULEI O CEAPA ROSIE , IMPREUNA CU O CEAPA ALBA , SI O LINGURA DE BULION ,REPET DUPA CE S-A CALIT CEAPA , AM PUS O LINGURA DE BULION , DUPA CARE AM PUS LA URMA , UN PIC DE ZEAMA , DE LA FASOLEA FIARTA . DUPA CE A FIERT FASOLEA BOABE IN OALA , AM SCHIMBAT FASOLEA FIARTA INTR-O ALTA OALA , NOUA , ARE ALT GUST FASOLEA , MAI BUNA , DEOARECE IN OALA IN CARE A FIERT FASOLEA ERA SI ARSA , SI CAPATASE SI MIROS DE LA CEAPA CALITA . DUPA CE AM PUS FASOLEA FIARTA IN OALA NOUA , CURATA , AM PUS SI CEAPA CALITA , SI A MAI FIERT , PANA IN 30 DE SECUNDE . FASOLEA ARE GUST DULCE , IAR ZEAMA DE LA FASOLE ESTE USOR ACRISOR , IDENTIC , PRECUM CONSERVELE DE FASOLE BOABE DE LA MAGAZIN . DECI , CEAPA CALITA SI CU BULION , SE PUNE LA URMA , DUPA CE A FIERT FASOLEA , SI NU SE MAI FIERBE FASOLEA , PENTRU A AVEA UN GUST FOARTE BUN !

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  22 mai 2020 23:07

  M-AM TREZIT DIN SOMN , DEOARECE , Mi-AM DAT SEAMA , CA AL MEU CREIER , IN LOC SA SE ODIHNEASCA , IN TIMPUL SOMNULUI , CREIERUL MEU INCEPE SA GANDEASCA ! ESTE CAM DIFICIL DE A SCRIE LA PRESA LUCRURI , DIN PRIMA ! ESTE CAM DIFICIL DE A SCRIE DIN PRIMA LUCRURI BUNE ! CAM NU IESE DIN PRIMA ! IESE CU RATEURI ! DUPA CARE SE MAI INTERVINE CU UN ALT ARTICOL , CU LUCRURI , CAT MAI PRECISE ! SI EXISTA SI IMPREJURARILE , INCAT IN UNELE IMPREJURARI , EXISTA DECAT INTUITIA , CUM TREBUIE FACUT , CA UN ARTICOL , SA FIE BUN , INTR-O PERIOADA , CAT MAI SCURTA DE TIMP , DEOARECE , DACA TRECE PREA MULT TIMP , ARTICOLUL , NU MAI ESTE BUN ! ASA CA , ESTE CAM DIFICIL LA PRESA , DE A FI BUN , LA PRESA , IN CONTINUU ! POATE MAI EXISTA SI LIPSA DE EXPERIENTA , POATE SI UNELE EZITARI INTR-UN TIMP FOARTE SCURT , CAND TREBUIE DE A FI PE FAZA CU IDEI , PENTRU CA ARTICOLUL , SA FIE BUN , LUAT DIN ZBOR ! ASA CA ESTE CAM DIFICIL LA PRESA , TREBUIE INTUITIE , PERSPICACITATE , INTR-UN TIMP FOARTE SCURT , SI POATE CA , TIMP NECUNOSCUT , SI CARE TREBUIE DE LUCRAT LA PRESA CA DIN ZBOR , ABIA ATUNCI , SE POATE SPUNE , CA ARTICOLUL ESTE BUN , SI A EXISTAT INSPIRATIE , INTR-O PERIOADA , SCURTA , DE TIMP .

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  22 mai 2020 21:01

  ASTAZI 22 MAI 2020 , SPRE SEARA DUPA ORELE 1800 ,A PLOUAT CU GRINDINA IN BUCURESTI , GRINDINA DE CIRCA 4 MILIMETRII .

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  22 mai 2020 17:33

  AM RAMAS , IN PANA DE IDEI ! DACA CITESC PRESA , I-MI VIN IDEI , DACA NU CITESC PRESA , CAM GREU I-MI VIN IDEI . ASTAZI , MI-AM SPALAT PATOFII DIN PLASTIC , CA POATE SE MAI LASA , POATE SE MAI LARGESC ! PANTOFUL STANG , MA CAM STRANGE LA PICIOR ! AM AUZIT CA PANTOFII NOI , TREBUIESC UDATI ! AM DAT CU SPIRT PE PATOFII DE PLASTIC , DAR TOT NU S-AU LASAT , TOT MA STRANGE LA PICIOR PANTOFUL STANG , ASA CA AM SPALAT PANTOFII CU DETERGENT , CA POATE SE MAI LASA , PANTOFII , POATE SE MAI LARGESC , PANTOFII , MAI ALES , PANTOFUL STANG , CARE MA CAM STRANGE LA PICIOR .

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  22 mai 2020 11:45

  NOI O VREM PE MADONNA ! UNDE ? , IN GALERIE ? NU ! PE STADION , IN CONCERT ! UNUI-I LEONARDO DA VINCI , IAR ALTA-I MADONNA !

  raspunde comentariului
+