Patriarhia lansează programul creștinesc pentru absolvenții de liceu ”Donați și BAC-ul luați!”

de Eugen Cismasu , 24 mai 2020

După ce au obținut credite guvernamentale, la nivel de simpatie, cu rugăciunile lor pentru alungarea secetei, a pandemiei și atragerea sorților de izbândă în privința contractelor pentru echipamente medicale plătite din bani publici, oficialii S.C. BOR S.R.L. au emis un comunicat dictat de PreaFericitul Daniel prin care îi anunță pe români că-n pragul examenului de Bacalaureat tot Patriarhia o să le scoată loazele din necaz, evident, contracost, preoții urmând să se roage pentru elevi și să-i ajute, prin „orice alt mod folositor”, să treacă cu bine examenul.

Cu toate că nu există încă studii care să demonstreze că investirea banilor în educație ajută, reprezentanții BOR au declarat că rugăciunile chiar își fac efectul: „Se știe că efectul rugăciunii este extraordinar de puternic. Oamenii se vindecă de orice prin rugăciune, câștigă la loto sau evită accidente. Și cu cât rugăciunea este mai intensă și acompaniată de o donație cu atât devine mai puternică. Încercați și BAC-ul luați!”.

Dacă rugăciunile nu sunt de ajuns ca anul acesta să avem 100% promovabilitate, contestatarii strevechiului modus operandi al BOR sunt de părere că înalții clerici ar putea încerca și altceva, poate puțin mai dificil, dar cu mai multe șanse de reușită: ar putea, de exemplu, să se roage unul de celălalt să dea niște bani pentru școli, manuale, meditații, transport pentru cei care locuiesc departe de unitățile de învățământ.

Și, la final, după această milogeală pământeană, ar putea să și ofere…

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • NEAGU MIRCEA

  19 octombrie 2020 17:54

  ASTAZI 19 OCTOMBRIE 2020 , AM AFLAT CU INCANTARE , DESPRE PASTELE IN ANUL 2021 , CA V-A FI PE DATA DE DUMINICA 02 MAI 2021 .

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  12 octombrie 2020 16:52

  PENTRU CASTIGAREA PREMIULUI NOBEL , PENTRU ECONOMIE , PE ANUL 2021 , CRED CA RETETA ESTE SIMPLA . O LINIE DE PRODUCTIE DE 1000 DE MILIARDE DE DOZE DE VACCIN , CONTRA COVID 19 . IAR SURPLUSUL DE PRODUCTIE , V-A MERGE LA EXPORT , SI PROBABIL , SE V-A CASTIGA 1 BILION DE EURO , BANI NECESARI , PENTRU SALARII SI PENSII .

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  01 iunie 2020 22:15

  PE PLANETA MARTE , NU SE POATE TRAI . DEOARECE , ATMOSFERA PLANETEI MARTE , CONTINE , DIOXID DE CARBON , ARGON , AZOT , URME DE OXIGEN SI APA , SI MAI CONTINE , SI METAN . CONTINE IN CANTITATE DE 96 LA SUTA , DIOXID DE CARBON , CARE ESTE BUN , DECAT LA SIFON , PENTRU PREPARAREA SIFONULUI .

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  24 mai 2020 19:11

  RICHARD AL III - LEA A ZIS , DAR , IN ALT CONTEXT , NOT COMMENT ! NU SUNT SIGUR , IN CE CONTEXT A ZIS , DECI , NOT COMMENT .

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  24 mai 2020 18:59

  D-AU UN CAL PENTRU UN REGAT , ESTE POSIBIL , CA ACESTE CUVINTE SA SE FI AUZIT , LA O PARTIDA DE SAH .

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  24 mai 2020 18:52

  DOU UN COMPUTER , PENTRU UN COMPUTER APPLE ! NU MAI TREBUIE DE SCHIMBAT SISTEMUL DE OPERARE , APPLE ARE ALT SISTEM DE OPERARE . DAR APPLE , ESTE SCUMP , NU POT AVEA ASA CEVA !

  raspunde comentariului
+