Patriarhia vrea să înlocuiască, de Halloween, colindatul copiilor cu măști, cu colindatul popilor cu chitanțiere!

de Eugen Cismasu , 24 octombrie 2020

După patronarea și instigarea din umbră a mai multor operațiuni publice antivaccin, antimască sau anti măsuri de distanțarea socială, Patriarhia a pus-o și de un demers transparent, oficial și instituțional, solicitând nici mai mult nici mai puțin decât interzicerea sărbătorii occidentale de Halloween şi înfiinţarea unui BauBauween de dreaptă și strămoșească credință națională, desfăşurat sub egida sa. „Sărbătoarea nu se va mai numi a tuturor sfinţilor, fiindcă asta-i o tradiţie protestantă, deci greşită din start, ci a tuturor popilor, ne-a explicat unul dintre susţinătorii proiectului, părintele Vampirie. Păi e plin calendarul de sfinţi, îi celebrăm în fiecare zi, dar pe popi cine-i celebrează? Nu mai zic că avem ziua pompierului, ziua poliţistului, ziua frizerului, ziua sculer-matriţerului, numai ziua popii n-avem, chiar n-o merita şi el , săracu’, să fie sărbătorit? Şi, fiindcă popii sunt prezenţi mai mereu în viaţa noastră, vom propune guvernului instituirea Zilei Popii, în fiecare sâmbătă, duminică, de sărbătorile legale şi, în restul săptămânii, ori de câte ori moare un enoriaş. Atunci, popii trebuie să aibă dreptul de a merge din casă în casă şi de a-i întreba pe locatari: „Ne daţi ori nu ne daţi bancnote şi cârnaţi?”. Dacă locatarul îl primeşte înăuntru, popa se va aşeza la masă şi va mânca la capacitate, funcţie de circumferinţa burţii din dotare, apoi se va ridica şi va cere bani. Dacă locatarul nu-l primeşte, popa îi va face o glumă proastă, aruncându-i două găleţi de agheasmă pe covorul şi plasma din sufragerie şi îl va mai şi speria de moarte – adică îl va ameninţa că, dacă-i moare soacra, el, unul, nu i-o îngroapă fără mia de lei pe masă”, spune Vampirie.

De asemenea, adaugă părintele Vampirie, va fi înlocuită şi tradiţia costumării în tot felul de monştri groaznici. „Ce tradiţie a asta? Adică n-avem şi noi monştrii noştri? N-aţi văzut? Cum apare câte-un preot care-şi bagă enoriaşele cu capul sub patrafir, cum anunţă ăştia la televizor: Monstrul în sutană a supus la perversiuni o femeie măritată şi care nici măcar nu era din parohia lui! La fel, chestia cu morţii. De ce să te sperie tot felul de inşi deghizaţi în schelete, când poţi să stai vreo două zile la o coadă la moaşte şi în momentul în care încep credincioşii să se-mbulzească, vezi moartea cu ochii în mod garantat, juri că nu mai ieşi viu de-acolo! Nu mai zic de lanţuri: de ce să cumperi din comerţ nişte chinezării din plastic, când poţi să mergi la Tanacu, la părintele Corogeanu, şi te leagă ăla cu nişte lanţuri adevărate, ba te mai şi bate, să iasă toţi dracii din tine. Şi, dacă nici ăsta nu te sperie, înseamnă că nu te mai sperie nici dracu’!”, s-a indignat cuviosul Vampirie.

Un alt avantaj, ne-a explicat cuviosul Vampirie, al Halloweenului ortodox, va fi acela că enoriaşii nu vor mai fi nevoiţi să dea banii pe bostani şi lumânări. „N-aţi văzut ce scumpesc ăştia bostanii, când se apropie Halloweenul? Dai o poală de bani pe ei, cumperi şi lumânări artizanale, pe urmă stai să ciopleşti bostanul, rişti să te mai tai şi la mână... Deci uite cum se-adună o grămadă de probleme, din nimic. Pe când aşa, la Halloweenul ortodox, credinciosului nici nu-i mai trebuie bostan: e suficient să vină cu capul lui, că de luminat i-l luminăm noi!”

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+