Patrula lui Țeapă sau ”Pușcăriabili Români, Uniți-vă!”

de Academia Caţavencu , 30 august 2016
Patrula lui Țeapă sau ”Pușcăriabili Români, Uniți-vă!”

Cocoțat pe stindardul patriotismului de cumetrie după ce mâncase o pâine caldă și în partidul capitalismului de cumetrie, Bogdan Diaconu și-a înființat un nou partid, promițând nu neapărat o Românie frumoasă ca Soarele sfânt de pe cer, dar măcar una roșie ca steluța aia în cinci colțuri de pe Kremlin. Mulți au crezut în el și, când au auzit că înființează și o Patrulă a lui Țepeș, pentru a-i apăra pe cetățenii neapărați de Miliție, și-au zis: ”Ăsta e, frate, Căpitanul direct, cu tot cu cuiburi și frății de cruce!”. Doar că inaptul necombatant Diaconu nici măcar la gradul de căprar nu s-ar ridica, într-o eventuală armată a naționaliștilor români, și curând mulți și-au dat seama că băiețașul ăsta cu charisma situată undeva la genunchiul mormolocului doar a întinat idealurile sacre ale patriotismului.

La trecutele alegeri locale degeaba și-a umflat mușchii camaradul Diaconu, promițând să-i belească și pe unguri, și pe țigani, și pe pederaști și, mai ales, pe refugiații musulmani, că singurul care a cam belit-o, pe persoană fizică, a fost el. Cu un scor încadrat undeva în marja de eroare, părăsit de toți oamenii de bună credință, ca luptătorul Daniel Ghiță, PRU promitea să devină un partid de garsonieră, cu membri suficienți cât să încapă într-un taxi Pelicanul când se-ntorceau de la Congres. Doar că, surpriză: de parcă ar fi avut o revelație, o mulțime de pesediști, peremiști, peuneriști, uneperiști, pemepiști și alți limbiști au început, de câteva zile, să se înscrie în PRU. De unde până mai ieri nu mai auzise nici dracu de partidulețul ăsta, astăzi România e uimită de România Unită. Noi și noi membri se adună și numai unul și unul: Marius Manolache, finul lui Ponta, Cristi Rizea, Constantin Popa, Mario Caloianu. Toți anchetați de DNA, toți pușcăriabili, numai buni de băgat la zarcă pentru cât au furat. Practic, PRU a devenit un magnet de penali.

Până și un june aparent cinstit, ca Mihai Sturzu, s-a înscris la PRU. Păi așa ne-a fost vorba, Mihăiță? În loc să fii Viteazul, faci pe Breazul? Ca să nu se simtă lipsa lui Ghiță luptătorul, Diaconu l-a tras în partid pe Ghiță ciorditorul și e foarte probabil ca ”Patrula lui Țepeș”, condusă cândva de sportivul de K1, să se numească acum ”Patrula lui Țeapă”, în ton cu noul Ghiță. Și, ca să fie complet circul, până și luzărul de serviciu, Mircea Geoană, a început să se gudure pe lângă PRU. La urma urmei, amicul lui Geoană, Marean Vanghelie, să nu intre și el într-un partid de pușcăriabili? Evident, dintr-un asemenea partid nu putea lipsi și omul capabil să prezinte rahatul cu moț numit PRU drept un tort Joffre de cea mai bună calitate, făcut numai cu ingrediente românești: Mirel Palavră. Cine mai lipsește din adunarea asta de mardeiași care până mai ieri se înjurau de mamă, își turnau lături în cap, se acuzau unii pe alții de hoții, iar acum se pupă cu bale pe gingii?

I-am auzit pe mulți analiști politici susținând că mișcările astea de trupeți ar face parte dintr-un plan diabolic, dar genial, al PSD, de a racola electoratul naționalist de partea sa. Cu toții pariază că e doar o chestiune de zile până când Ponta se va instala în fruntea PRU și va conduce partidul spre guvernare, alături de PSD. Deși nu cred în planul ăsta, fiindcă Victor-Viorel e prea laș ca să mai iasă în față, ideea ar fi minunată. Ar fi singura posibilitate ca la toamnă țara să nu mai pice pe mâna PSD. Pentru că Diaconu încearcă acum să adune mere cu pere și o să-i dea lămâi. El își imaginează că alea 2-3% ale PRU, adunate cu cât o să smulgă Ponta de la PSD, o să-i aducă partidul la 15%. Cu totul fals: electoratul naționalist care s-a țepuit cu PRU o fi el fanatic și extremist, dar prost nu e. Oamenii ăștia, ca și fostul electorat al lui Vadim, al lui Funar și alți dacopați ortodocși pe care Bogdan mizează, n-o să aleagă niciodată un venetic albano-italo-mitoman care a promis că le face turcilor moschee la București. Deci tovarășu' Diaconu, dacă ai bătut laba cu alde Ponta, electoratului naționalist poți să-i spui adio de pe acum!

Pe de altă parte, PSD e un partid atât de unit în muget și nesimțiri încât ar fi greu de crezut că în comunele unde primari sunt oamenii lui Dragnea, pensionarii, cocalarii și răposații nu vor mai vota PSD, ci se vor amoreza brusc de Partidul Românilor Pușcăriabili – PRU. Plecarea unei tabere din PSD către PRU o să ia cel mult câteva procente din scorul total al pesedeilor. Dar niște procente suficiente pentru ca distanța dintre PNL și PSD să se micșoreze vizibil. Dacă PSD ar obține 40%, cât se vehiculează, Iohannis ar fi obligat să-i dea penalului Dragnea țara pe mână. Dacă însă scoate mai puțin de 35%, cam ca la locale, atunci PNL poate emite și el pretenții: de ce să facă guvernul PSD cu PRU, când poate să-l facă el cu USR și tehnocrații, ca să aibă și Iohannis guvernul lui și să poată pleca liniștit în concediu? Pentru că, în momentul de față, cel mai mare rău i-l poate face PSD-ului nu PNL-ul, cu alinuțele și blegii lui, ci tocmai PRU, viitorul său aliat.

Concluzia ar fi, așadar, să stați liniștiți la locurilii voastre și să nu vă temeți de PRU. Dimpotrivă, rugați-vă să se spargă cât mai tare PSD, pentru că doar atunci și domnul Diaconu, și domnul Ponta, și domnul Ghiță și domnul Dragnea, care speră să ne arate la toamnă că se poate sta și cu sufletul în Parlament și cu anumite organe în anumite părți, o să fie nevoiți să se mulțumească doar cu partea a doua a statului. 

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+