HomeActualitatePE SURSE. Am aflat de ce tace Băsescu

PE SURSE. Am aflat de ce tace Băsescu

Imediat după ce Curtea Constituțională a anunțat verdictul de invalidare a referendumului din 29 iulie, toată presa aștepta reacția fostului suspendat, Traian Băsescu. Mai ales că, până în acest moment, cei trei fantastici supranumiți „Căcărău, Plagiatore și Ăla Micu’ ” au dat deja din gură cu mult spor.

Reporterii Academiei Cațavencu au reușit să se infiltreze însă în garajul lui Băsescu și au aflat de ce a tăcut acesta în ultima zi. Astfel, din câte se pare, el și-a dedicat ultimele 24 de ore cititului. Mai exact, el studiază și meditează asupra nuvelei Alexandru Lăpușneanu, a lui Constantin Negruzzi. EBA a încercat să-și ajute tatăl, aducându-i caietele sale cu comentarii literare din liceu, însă acesta, cu un gest nervos, i le-a aruncat. De aceea, el este acum ajutat de consilierii săi de nădejde să înțeleagă subtilitățile textului nuvelei istorice.

Vă reproducem, în continuare, și pasajele care nu-l lasă pe președintele României să doarmă:

  • Să nu bănuiești, Măria Ta, zise Moțoc, țara este liniștită și poate că Măria Ta ai auzit lucrurile precum nu sunt; căci așa este obiceiul norodului nostru, să facă din țânțar armăsar. Pentru aceea obștia ne-au trimis pre noi să-ți spunem că norodul nu te vrea, nici te iubește și Măria Ta să te întorci înapoi ca…
  • Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau, răspunse Lăpușneanul, a căruia ochi scânteiră ca un fulger, și dacă voi nu mă iubiți, eu vă iubesc pre voi și voi merge ori cu voia, ori fără voia voastră. Să mă-ntorc? Mai degrabă-și va întoarce Dunărea cursul îndărăpt. A! Nu mă vrea țara? Nu mă vreți voi, cum înțăleg?”

  • M-ați popit voi, dar de mă voi îndrepta, pre mulți am să popesc și eu!

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare