Pentru ca bucureștenii să nu tremure de frig, după falimentul RADET, Firea va lansa programul ”Iahnie de la primărie”

de Spartakus , 08 octombrie 2016
Pentru ca bucureștenii să nu tremure de frig, după falimentul RADET, Firea va lansa programul ”Iahnie de la primărie”

Scăderea drastică a temperaturilor, în ultimele zile, i-a făcut pe mulți bucureșteni să dârdâie zdravăn de frig în propriile apartamente. Acest lucru ar putea fi benefic pentru partidul din care face parte, pentru că, se știe, frigul aduce cu el un spor demografic masiv în casele cu alocații, deci mai mulți viitori votanți pentru PSD. Dar primărița Gabriela Firea nu vrea totuși să-i facă să sufere de frig pe ceilalți votanți, pensionarii, care ar vrea, săracii, dar nu prea se mai pot înmulți – în ciuda faptului că par, prin troleibuze și tramvaie, tot mai mulți, zi după zi.

În aceste condiții, pentru că, potrivit legii, nu se poate da încă drumul la căldură, iar mulți pensionari riscă să nu mai apuce luna decembrie și să voteze iar pușcăriabili, grijulia doamnă Firea a venit cu o soluție. Potrivit unor surse din Primărie, se va pune rapid la punct un program de distribuire masivă de fasole către populație. ”Noi, de obicei, dăm alte pomeni, dăm zahăr, ulei, mici, dar pe o vreme ca asta nici dacă am dat tone de țuică fiartă tot n-am reuși să-i încălzim pe pensionari. De aceea, ne-am gândit la o soluție prin care să-i determinăm să se ajute singuri și ce poate fi mai de ajutor decât o porție zdravănă de fasole, dimineața, la prânz și seara?”, ne-au declarat sursele.

Programul ”Iahnie de la primărie” va fi lansat simultan în toate sectoarele Bucureștiului, cu ajutorul primăriilor de sector, iar fiecare primar PSD de sector va adăuga nota lui personală proiectului. De pildă, Robert Negoiță le va dărui pensionarilor, la fiecare porție de fasole, și câte o bucată de bordură, în vreme ce Gabriel Mutu le va da o rigolă cu panseluțe, bordura și panseluțele fiind deja plătite, evident, din banii celorlalți bucureșteni.

”Avem resurse suficiente ca să trecem cu bine iarna aceasta, chiar dacă de la RADET nu vom mai vedea o picătură de apă caldă în calorifere. Pensionarii noștri sunt bine pregătiți, au stomacuri tari – de altfel doar niște oameni cu stomacuri tari ar mai putea vota cu PSD – așa că nu avem nicio teamă. Singura noastră îngrijorare e legată de fumat, pentru că, în condițiile date, doamna Firea ar putea interzice cu desăvârșire fumatul chiar și în locurile publice. Motivele sunt lesne de înțeles: imaginați-vă ce s-ar putea întâmpla dacă, într-o stație unde zeci de pensionari bine hrăniți cu iahnie așteaptă autobuzul, vine un hipster și-și aprinde o țigară. Ar fi un dezastru și, chiar dacă, până la urmă, domnul Dragnea îi va recupera pe pensionari și-i va aduce la vot chiar și decedați, nouă ne va fi extrem de greu să-i reconstituim pe toți!”.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

  • puscarie ion

    06 noiembrie 2016 10:53

    Vai, este foarte amuzant articolul asta. La Cacademia Catavencu nu se fac totusi din cand in cand si restructurari?! Paaaaa

    raspunde comentariului
+