HomeActualitatePeştele de la cap se împute şi se curăţă...

Peştele de la cap se împute şi se curăţă cu bateria de la Dacie

Aflat în Deltă împreună cu omologii din unele țări vecine și pretine, Victor Ponta a abandonat puțin mina sa mereu serioasă și le-a oferit oaspeților câteva momente de destindere. Aceștia își manifestaseră dorința de a cunoaște ceva din specificul local românesc. E drept că, mai corect spus, ar fi vorba despre specificul româno-lipovenesc, după modelul Terente.

Cum pitorescul terentian a fost scos și din borcanul în care era conservat (pe motivul expirării termenului), Prim-Ministrul s-a orientat spre România mereu surprinzătoare de azi: pescuitul cu bateria Daciei străbunilor noștri. În doar 10 minute, primul undițar în ape tulburi al țării le-a umplut câte o desagă cu pește tuturor participanților, respectând un alt obicei secular al ospitalității neamului.
Cei astfel tratați și-au manifestat înalta considerație pentru abilitățile unui Premier, fie el și al României. “Vă mulțumesc pentru aprecieri dar, deși nu s-ar părea la prima vedere, eu nu m-am născut Șef al Guvernului. Am tras de mic la râmă și, mai târziu, la minciocul pescarului de oameni și investitor în Deltă Năstase. Trebuie să vă spun că e și rezultatul antrenamentului meu continuu de după învestire, să fiu pregătit pentru momentul apariției noului DNA. Asta după alegerile din noiembrie, când rechinul cel mare al politicii noastre va fi tras, în sfârșit, pe uscat. Vom umple apoi mulți saci cu plevușcă, să-i mulțumim pe harponierii europeni. Și dacă peștele-barosso o strâmba din ciocan, îi pescuim noi și un exemplu de mare corupție, la pachet cu sirena lui platinată. Doar și el a dat cu plasa prin iazurile rezervate de noi și braconierii portocalii ne-au dijmuit lapții bugetari, în timp ce ei se scăldau în lighenele brațului Bercea. Oricum, pe-ăsta nu-l prinzi cu o baterie, că-i bate la meserie pe toți maiștrii lipoveni la grămadă!”

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare