HomeActualitatePiedone a plecat, bătaia (de joc) continuă

Piedone a plecat, bătaia (de joc) continuă

Când eram mici, pe vremea lui Ceașcă, și ne-nghesuiam la cinema și de zece ori pe lună să vedem filmele cu Piedone, știam dinainte că filmul era pe terminate când eroul caftea tot ce era de caftit, bătaia se încheia, iar ”băieții răi” erau puși în cătușe. Astăzi, Piedone al nostru a plecat demult, ”băieții răi” – sau, mai curând, Acarii Păun – au fost puși în cătușe, dar bătaia continuă. Doar că nu mai e bătaie ca-n ”Piedone Africanul” sau ”Piedone la Hong Kong”, ci bătaie de joc. Cea mai pură bătaie de joc.

Nici nu s-a uscat bine pământul pe mormintele celor uciși în Colectiv și niște hiene bipede, care, deși nu mai dezgroapă cadavre, se hrănesc totuși de pe urma lor, au decis ca victimele incendiului de la sfârșitul anului trecut trebuie să aibă un monument. Ca atare, noul primar al sectorului 4, Daniel Băluță – care este și candidat din partea PSD, în condițiile în care bătrânul Piedone a căzut la datorie – s-a gândit că e bine să aloce de la buget frumușica sumă de 321.000 lei (adică peste 70 de mii de euro) pentru amenajarea, în Parcul Tineretului, a unui monument dedicat memoriei celor dispăruți. Iar asta nu e tot, pentru că edilul, într-un total dispreț al legii, a atribuit lucrarea FĂRĂ LICITAȚIE unei firme din Călărași, firmă înființată de candidatul UNPR la primăria Oltenița, Aurel Bira, firmă care are un singur angajat. Cum o să lucreze, săracul, și la făcut betonul, și la turnat, și la dat glet, n-aș putea să vă spun, dar cred că ușor n-are să-i fie!

Așadar, mor zeci de tineri, ies alte zeci de mii de tineri în stradă, cade atotputernicul guvern Ponta, pică și intangibilul general Izmană, se duce și Piedone la pușcărie, țara se zguduie de furie, și tu, noul primar, ce faci? Păi ce să faci? Faci cu jet în capul protestatarilor și le dovedești că ți se fâlfâie ție de furia lor, pentru că tu ce-ai învățat să faci, tot aia faci – adică atribui lucrarea pe ochi frumoși. Și, pentru ca tacâmul să fie complet, comanzi firmei unui UNPR-ist niște betoane-n parc și zici că-s monument, în condițiile în care chiar liderul UNPR îi cam are pe conștiință pe tinerii ăia. Asta chiar e culmea cinismului: indivizii care ne conduc ne omoară cu zile tinerii și pe urmă ne fură bani din buzunar ca să le ridice monumente.

Mă așteptam ca, la aflarea unei asemenea mârlănii, tinerii să iasă iar în stradă. Pentru că nu e suficient să aprindem lumânări pentru Colectiv. Cei care au murit acolo nu de lumânări au nevoie, ci de fapte, altfel moartea lor a fost în zadar. Dar de ieșit nu a ieșit nimeni. Erau prea ocupați, probabil, să iasă la mitinguri în favoarea fumatului. N-am văzut nici proteste pe Facebook măcar, ca în alte dăți. Nimic. Păi, fraților, dacă în stradă nu ieșiți, dacă pe net nu protestați, înseamnă că sunteți de acord cu astfel de mârșăvii. Mâine-poimâine o să îi votați tot pe ticăloșii și pe criminalii ăștia, iar răspoimâine, cine știe, o să ajungeți să le turnați și lor niște monumente onorifice în beton. La drept vorbind, să-i avem pe Oprea, Oprescu și ceilalți imortalizați pe vecie în niște betoane, să-i admire și posteritatea, n-ar fi chiar rău. Și uite, să nu ziceți că-s băiat rău, aduc eu cimentul. Dar măcar Dâmbovița o aduceți voi?

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare