Piedone o are mică. Dar voi?

de Spartakus , 20 aprilie 2016
Piedone, arătând cam cât i-ar plăcea să aibă onoarea, dar nu o are.

Dacă onoarea s-ar măsura în centimetri, probabil că majoritatea politicienilor români ar trebui să se intereseze dacă nu există, cumva, vreo Viagra pentru ea, să le-o mai mărească, pentru că majoritatea o au milimetrică. Lider în domeniu ar fi, fără îndoială, domnul Cristian Ionescu Piedone, fostul primar al sectorului 4. După ce a avut o erecție lăudabilă în privința onoarei, imediat după drama de la Colectiv, când umbla în gură numai cu această calitate și se jura că-și bagă ce-are mai sfânt (probabil mațul gros) în ea de politică, încet-încet, lui Piedone a început să i se blegească onoarea. Și chiar să i se fâlfâie. De electorat. Ce dacă spunea, în noiembrie, ”Aici se încheie cariera mea politică. Mă retrag”? Între timp, s-a mai reconsiderat, și-o fi zis, probabil, că nu e chiar așa de vinovat pe cât chiar el se simțea la început și i-a venit iar ideea să candideze.

Am crezut că smetia pe care i-a aplicat-o la pifometru Tribunalul București, respingându-i candidatura, o să-l potolească pe vajnicul Piedone. Dar nu. În politică, în mârlănie și în lipsă de moralitate trebuie să stărui ca să ai succes. Așa că Piedone a reluat cursa și onoarea i s-a făcut, din milimetrică, micronică. N-o mai vezi acum nici dacă îl pui sub microscop – cu condiția să găsești un microscop care să-l încapă pe impozantul politician. De mare folos i-a fost Partidul Ecologist Român, mai precis niște inși care, după faza asta, pot să se vopsească și-n verde, că tot a maro put. Cum adică, băi, ecologiștii lui pește oceanic de acvacultură, să-l puneți pe Piedone candidat? Păi sarcina voastră nu era să curățați lumea de deșeuri, fie ele și politice? Dacă omul a recunoscut că e un rebut politic și de-aia a și renunțat la politică, voi de ce l-ați întors înapoi? Nu aveam destui primari poluanți și v-ați gândit să vă justificați pâinea și să mai recuperați unul din tomberonul istoriei?

Se prea poate ca instanțele să-i respingă iar candidatura insistentului Piedone, pe motiv de conflict de interese vizibil și de pe Marte – Primăria sectorului 4 cere o sută de milioane de euro despăgubiri lui Piedone, pe motiv că i-ar fi julit imaginea, dar, dacă Piedone iese primar, ar putea renunța la acțiunea în justiție, că doar n-o fi prost ca el să ceară și tot el să se amendeze. Dar se poate la fel de bine ca Piedone să candideze. Unii bagă mâna-n foc că o să și redevină primar, la câți cretini sunt în sectorul 4. Ei bine, dragi internauți, dați-mi voie să vă contrazic: în 4 nu sunt chiar așa mulți cretini – sau mă rog, nu sunt mai mulți decât în 1, 2, 3, 5 sau 6. La precedentele alegeri, el a fost votat de o sută de mii de oameni din vreo trei sute de mii de cetățeni cât are sectorul. Presupunând că nu toți care l-au votat în 2012 o să voteze tot cu el (pentru simplul motiv că răposații votează, în mod tradițional, cu PSD), rezultă că, dacă s-ar prezenta toți votanții la alegeri și ar pune ștampila pe alt candidat cu șanse - de pildă pe Răzvan Sava, un june liberal care promite mult și nu are tinichele de coadă, domnul fost edil ar mânca o bătaie zdravănă, cât e el de Piedone, spaima piețelor. Dar pentru asta e nevoie, dragi internauți, să lăsați naibii, pentru o zi, pisicile de pe Facebook și check-in-urile din cluburi și să veniți la vot. Să aveți deci onoarea mare, nu ca a lui, și să mergeți să-l ardeți pe Piedone unde-l doare mai tare: la vot. Asta dacă vă pasă de tinerii care au pierit arși în Colectiv și din cauză că, printre altele, domnul Piedone a semnat ca primarul.

Cât despre anunțul făcut de Piedone – ”cei care vor să mă împiedice să candidez nu au decât două opțiuni – să mă omoare sau să mă lase în pace”, l-aș sfătui pe belicosul politican să stea liniștit, că nu-i taie nimeni gâtul: istoria a dovedit că românii nu ucid animale, nici chiar din alea politice, decât de Crăciun. Iar la noi n-a venit nici măcar Paștele.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • Bagaboanta

  27 aprilie 2016 12:11

  Partidul lui peste ecologist, este ca ,,Vacanta mare", penibil , dupa faza cu nesimtitul de Piedone !

  raspunde comentariului
 • grisa

  22 aprilie 2016 18:11

  GUnoiul tot gunoi ti-ai gasit" onoare " la un belicos de tipul unui usedist ? Nu poti cere omului ceea ce n-are. MOrtii de la Colectiv nu l-au impresionat de loc. Aveau-ar si urmasii sai aceeasi soarta ca sa simta escrocul ce inseamna sa pierzi pe cineva drag si celor din jur sa li se falfaie.

  raspunde comentariului
 • Nick29

  21 aprilie 2016 15:43

  Initial m-am gandit sa ma refer nu la ceea ce are mic exprimarul popescu ... ci la ce are mai gros, respectiv soricul obrazului, care intrece pe cel al unui mistret aflat in pragul colapsului. Apoi am realizat ca mistretul este o fiinta nobila in comparatie cu acest tiranozaurus fara sa aduc vre-o jignire fostei specii care a populat pamantul al epocii de aur.Exprimarul popescu nu poate fi incadrat decat intr-o categorie de mutant, de care lumea nu a mai auzit pana in prezent si care a inceput sa se inmulteasca tot mai mult in Romania ultimilor 26 - 27 ani. Cine se simte in stare sa nimiceasca acesta specie ?????????!!!!!!! dac nu facem ceva cat de repede oamenii adevarati nu mai au ce sa traiasca in Romania !!!!!!!

  raspunde comentariului
+