HomeActualitatePiedone o are mică. Dar voi?

Piedone o are mică. Dar voi?

Dacă onoarea s-ar măsura în centimetri, probabil că majoritatea politicienilor români ar trebui să se intereseze dacă nu există, cumva, vreo Viagra pentru ea, să le-o mai mărească, pentru că majoritatea o au milimetrică. Lider în domeniu ar fi, fără îndoială, domnul Cristian Ionescu Piedone, fostul primar al sectorului 4. După ce a avut o erecție lăudabilă în privința onoarei, imediat după drama de la Colectiv, când umbla în gură numai cu această calitate și se jura că-și bagă ce-are mai sfânt (probabil mațul gros) în ea de politică, încet-încet, lui Piedone a început să i se blegească onoarea. Și chiar să i se fâlfâie. De electorat. Ce dacă spunea, în noiembrie, ”Aici se încheie cariera mea politică. Mă retrag”? Între timp, s-a mai reconsiderat, și-o fi zis, probabil, că nu e chiar așa de vinovat pe cât chiar el se simțea la început și i-a venit iar ideea să candideze.

Am crezut că smetia pe care i-a aplicat-o la pifometru Tribunalul București, respingându-i candidatura, o să-l potolească pe vajnicul Piedone. Dar nu. În politică, în mârlănie și în lipsă de moralitate trebuie să stărui ca să ai succes. Așa că Piedone a reluat cursa și onoarea i s-a făcut, din milimetrică, micronică. N-o mai vezi acum nici dacă îl pui sub microscop – cu condiția să găsești un microscop care să-l încapă pe impozantul politician. De mare folos i-a fost Partidul Ecologist Român, mai precis niște inși care, după faza asta, pot să se vopsească și-n verde, că tot a maro put. Cum adică, băi, ecologiștii lui pește oceanic de acvacultură, să-l puneți pe Piedone candidat? Păi sarcina voastră nu era să curățați lumea de deșeuri, fie ele și politice? Dacă omul a recunoscut că e un rebut politic și de-aia a și renunțat la politică, voi de ce l-ați întors înapoi? Nu aveam destui primari poluanți și v-ați gândit să vă justificați pâinea și să mai recuperați unul din tomberonul istoriei?

Se prea poate ca instanțele să-i respingă iar candidatura insistentului Piedone, pe motiv de conflict de interese vizibil și de pe Marte – Primăria sectorului 4 cere o sută de milioane de euro despăgubiri lui Piedone, pe motiv că i-ar fi julit imaginea, dar, dacă Piedone iese primar, ar putea renunța la acțiunea în justiție, că doar n-o fi prost ca el să ceară și tot el să se amendeze. Dar se poate la fel de bine ca Piedone să candideze. Unii bagă mâna-n foc că o să și redevină primar, la câți cretini sunt în sectorul 4. Ei bine, dragi internauți, dați-mi voie să vă contrazic: în 4 nu sunt chiar așa mulți cretini – sau mă rog, nu sunt mai mulți decât în 1, 2, 3, 5 sau 6. La precedentele alegeri, el a fost votat de o sută de mii de oameni din vreo trei sute de mii de cetățeni cât are sectorul. Presupunând că nu toți care l-au votat în 2012 o să voteze tot cu el (pentru simplul motiv că răposații votează, în mod tradițional, cu PSD), rezultă că, dacă s-ar prezenta toți votanții la alegeri și ar pune ștampila pe alt candidat cu șanse – de pildă pe Răzvan Sava, un june liberal care promite mult și nu are tinichele de coadă, domnul fost edil ar mânca o bătaie zdravănă, cât e el de Piedone, spaima piețelor. Dar pentru asta e nevoie, dragi internauți, să lăsați naibii, pentru o zi, pisicile de pe Facebook și check-in-urile din cluburi și să veniți la vot. Să aveți deci onoarea mare, nu ca a lui, și să mergeți să-l ardeți pe Piedone unde-l doare mai tare: la vot. Asta dacă vă pasă de tinerii care au pierit arși în Colectiv și din cauză că, printre altele, domnul Piedone a semnat ca primarul.

Cât despre anunțul făcut de Piedone – ”cei care vor să mă împiedice să candidez nu au decât două opțiuni – să mă omoare sau să mă lase în pace”, l-aș sfătui pe belicosul politican să stea liniștit, că nu-i taie nimeni gâtul: istoria a dovedit că românii nu ucid animale, nici chiar din alea politice, decât de Crăciun. Iar la noi n-a venit nici măcar Paștele.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare