Ponta – un domn (Goe) fanariot

de Spartakus , 17 iulie 2016
Ponta – un domn (Goe) fanariot

Dependent de furat și plagiat cum e vampirul de sânge și Bote de tanga, Victor Ponta și-a căutat modele de copiat, în politica mare, încă de când era un procuror cu cash la gură și dădea din coate s-ajungă cât mai repede sus, la împărțeala bucatelor. La început, l-a luat drept model pe Năstase, dar și-a dat seama că ăsta e un dictator de paie, care se sperie și de umbra lui. Pe urmă, l-a luat ca model pe Ceaușescu. Român verde, patriot, revoluționar, singurul neajuns al lui Ceașcă a fost că a sfârșit intoxicat cu plumbi la Târgoviște. De-aceea, la momentul Colectiv, pe Victoraș l-a luat cu călduri și, de spaimă c-o să se găsească și pentru el un zid și-un pluton, a renunțat să mai ”dea o sută de lei”, ca Nea Nicu, și a fugit mâncând pământul.

Citește si: Viorele, iar gândești cu rotula?

A stat el ce-a stat, pitit, tăcând chitic, după care i-a crescut iarăși gura și-a început a glăsui, pe la Facebook, doar prostii. Mai nou, modelul lui de dictator este Erdogan. Probabil că acum Ponta visează cu ochii deschiși cum ar fi mers treaba dacă Erdogan era sultan, iar el domn fanariot, să taie și spânzure în biata țară românească. La drept vorbind, și l-ar fi luat model pe Putin, că ăla are cojones și mai mari, dar știe că românii, oricât nu i-ar suferi pe turci pentru că ieniceri și pentru că virgulă cadâne, pe ruși nu-i înghit deloc. Așa că a început Ponta al meu să umble cu erdoganul în gură de jurai că se născuse cu malformația asta.

Ce scrie el, pe Facebok, se poate rezuma în câteva fraze. Mai întâi, zice că turcii sunt curajoși, ei sărind să și-l apere pe președinte, în vreme ce românii sunt lași, fiindcă, atunci când pe Ponta l-au mătrășit indignații din stradă, boborul a stat ca prostul și a văzut mitingurile la televizor. Ei, ia să fi ieșit în stradă atunci și vreo zece mii de șoșonari pesediști (că mineri nu mai existau demult), care cu furci, care cu topoare, să vezi ce rămânea Ponta la putere. Chit că se lăsa cu un masacru, ca la turci, dar vorba aia, ori suntem dictatori, ori nu mai suntem? Asta, ca să știți ce vă aștepta dacă ieșea președinte nu mobila de Iohannis, ci derbedeul ăsta agresiv: nu mai pupați voi Facebook, că vi-l tăia Ponta, cum îl taie și Erdogan și, dacă ieșeați în stradă, trimitea scutierii să vă facă pământ de flori și pe urmă venea de mânuță cu madam Firea, să planteze panseluțe pe voi.

Mai zice Victor Viorel că în Turcia oamenii simpli au ieșit pe străzi pentru a scăpa țara de dictatură. Bolovane, oamenii simpli au ieșit pe străzi ca să scape țara de dictatură acum un an-doi, în Piața Tacsim, când gealații lui Erdogan i-au zdrobit și măcelărit, și nu acum. Ăia care zbierau ieri prin Istanbul ”Allahu Akbar” și decapitau soldați erau, într-adevăr, oameni extrem de simpli și netezi la creier, doar că nu voiau să scape de dictatură, ci s-o instaleze și mai abitir. În fine, ca să fie pelteaua completă, Ponta lansează și argumentul suprem: ”presa și analiștii propagandiști din România sunt foarte dezamăgiți că Președintele Erdogan ( ales democratic de peste 50% din popor) nu a fost schimbat de o Armată care nu ar trebui să facă deloc politică!!”

Ponta Victor, stai jos, loază, ai 3 la istorie, să vii la toamnă. Păi bă-băiatule, tradiția asta cu armata apolitică o fi la noi, la britanici, la americani, la alții, dar nu la turci. Ia pune tălică mânuța aia furăcioasă pe o carte de istorie și-ai să vezi că Mustafa Kemal a lăsat cu limbă de moarte armatei misiunea de a interveni imediat ce vreun zevzec o ia pe arătură și vrea să arunce Turcia iar în Evul Mediu, cu burkhă pe ochi, fes pe cap și cinci neveste per măciucă de turcalete. Dar ce pretenție poți să ai ca un papițoi operat la spitalul lui Erdogan (și care revine acolo mai ceva ca musulmanul la Mecca, de parcă i-ar crește mereu rotula și numai turcii știu să i-o pilească) să cunoască istorie? Ce pretenție să ai ca unul ca Ponta să fi auzit de Mustafa Kemal – ”Tatăl turcilor”, când el l-a pupat o tinerețe întreagă în cur doar pe Adrian Năstase, ”Tatăl hoților”?

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • Mihu Florescu

  19 iulie 2016 9:37

  Romania - Cartierul General FanarUniunea Generala a Partidelor Politice Komunikat In urma analizei cererilor formulate de catre unii candidati la Primariile Municipiilor resedinta de Judet si care n-au avut noroc ,de a li se returna banii cu care si-au cumparat investiturile de candidati ,Cupola Uniunii Generale a Partidelor Politice decide 1- banii "donati" liderilor de partid nu se mai pot returna ,ei fiind depusi in paradisuri fiscale pe numele primitorilor2- candidatii ghinionisti vor fi compensati cu locuri eligibile pe listele de deputati si senatori la alegerile generale3- acei candidati care nu-si mai gasesc locuri eligibile pe listele propriilor partide vor fi transferati in interesul serviciului pe listele altor partide fara a fi taxati suplimentar Cupola Oameni de Onoare Cine e orb ,surd si tace traieste o suta de ani in pace !

  raspunde comentariului
 • Mihu Florescu

  19 iulie 2016 9:18

  Era normal sa mearga la turci ,n-a zis N Djuvara ca are fata de tatar castrat ?

  raspunde comentariului
 • ilidia

  18 iulie 2016 11:00

  Cnand merita, merita si Spartcapus cate un "" pentru postari.Si nu neaparat pt. ca-l besteleste pe Ponta...

  raspunde comentariului
 • john

  17 iulie 2016 22:50

  Păi pe săracu' puradel l-au făcut toți pe față, de la Băse la Dragnea și acum s-o fi săturat pușlamaua și vrea o schimbare... ca la turci. Tristețea e că au rămas județe în evul mediu comunist și na un exemplu județul lu' Ponta Gorjul de unde și DNA-ul și-a luat procurorii și-a plecat, justiția e umilă în fața conducerii de partid și dacă amintești de CEDO ți se râde în nas cu compătimire...

  raspunde comentariului
 • ion

  17 iulie 2016 22:20

  Poate i-a mai crescut o ramura la ARBORELE GENEALOGIC,na !

  raspunde comentariului
+