Ponta, scoate banii sau plătești cu anii

de Spartakus , 02 august 2016
Ponta, un cap prea mic pentru un corp delict atât de mare

Deși popii, grăjdanii, abramburicele și alte nevertebrate care roiau pe lângă Ponta când era vechil pe plantația numită România au făcut tot posibilul să-i păstreze jucăria favorită, doctoratul, până la urmă în fruntea Ministerului Educației a venit un om care are curaj nu în buletin, ci în spirit, și l-a lăsat fără el. Ce-o să se facă Victor Viorel fără doctorat e greu de spus, dar nu-l văd bine.

Pentru că toată cariera lui s-a bazat pe acest plagiat, dovedit acum fără putință de tăgadă. Dacă n-ar fi fost doctoratul furat, Ponta n-ar fi ajuns nimic din ce a ajuns. Acest fals l-a ajutat să intre în baroul avocățesc fără o zi de practică, fără niciun examen, sfidând promoții întregi de absolvenți onești de Drept. Acest fals a fost cea mai bună proptea pentru cariera lui de mincinos-șef.

Ponta e în postura unei moașe comunale care, printr-o plastografie ordinară, ajunge să devină neurochirurg și să taie pe cine vrea, cum vrea și de câte ori vrea, iar când e descoperită ca impostoare urlă în gura mare că ea a vrut să-i facă bine pe pacienți. Dacă legea și-ar urma cursul firesc, această moașă comunală cu cur de vădană și tupeu de panaramă ar trebui pusă acum să dea înapoi toate salariile și sporurile pe care le-a încasat ca neurochirurg, fiindcă e clar că micilor atenții încasate de-a lungul carierei – că doar n-o fi primit curcani și ouă de găină de la bolnavi precum KazMunai, ca să-i scape de inflamarea datoriilor – nu le-a ținut nimeni socoteala. Însă banii primiți prin contracte de avocatură se știu până la centimă și acum acest impostor ar trebui să-i dea înapoi.

Iar Ponta n-a furat doar statul, ci a furat banii și cariera  multor tineri talentați, care probabil ar fi ajuns niște avocați mai de succes, niște procurori mai buni și chiar niște premieri mai competenți dacă ar fi avut nerușinarea lui fără margini de a minți, a înșela, a da din coate. Ponta este exemplul cel mai tipic de ratare umană: a eșuat în tot. A fost un procuror de duzină, un cărător de servietă (a lui Năstase) lamentabil, un avocat făcut pe furt, un copilot pe care nu-l mai vrea nimeni nici pe post de roată de rezervă sau de cric, în portbagaj. Un mare luzăr, care a dovedit că într-un sistem corupt precum cel din România e suficient să ai tupeu și să minți precum respiri, ca milioane de prostiți să te creadă. Până la urmă însă, adevărul a ieșit la iveală și a prins din urmă minciuna numită Ponta, care o fi avut ea picioare lungi, de baschetbalist, dar stătea prost cu rotula.

Astăzi, Victor Viorel a ajuns, în sfârșit, acolo unde-i era locul: nu mai are funcții, nu mai are titluri, nu mai are prieteni politici, iar din spate simte răsuflarea fierbinte a DNA, care are suficiente capete de acuzare ca să facă din el un pușcăriaș de succes.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • valeriu

  03 august 2016 10:06

  Ponta a stat mereu in umbra unor oameni puternici pe care a incercat sa-i copieze Nastase,Basescu.Neavand personalitate se vede acum ignorat ptr.ca singur nu se poate afirma prin nici o calitate.Daca tot e doar un imitator e bine sa-l copieze pe Bombonel si in puscarie,adica sa-i ia locul lasat vacant de acesta

  raspunde comentariului
 • Bazdoaca Viorel

  03 august 2016 5:28

  In sfarsit i sa infundat ,gogomanul e pregatit pentru alte dracovenii.

  raspunde comentariului
 • oana

  03 august 2016 0:40

  Cam mic pentru o haina asa de mare!

  raspunde comentariului
 • gore

  02 august 2016 15:34

  Îl face Cârciumaru parlamentar la alegeri că Gorjul e reduta roșie, poate face o chetă la clienții primăriei să adune și de-o chiflă mitomanului că și clienții-s cam toți în faliment de vom ajunge să avem borduri de sezon, antiderapante de iarnă și cu motive florale de vară.

  raspunde comentariului
 • jules

  02 august 2016 11:09

  la puscarie lunga si grea cu golanul asta ! si sa-i ia si banii !

  raspunde comentariului
+