HomeActualitatePonta, sper să nu crăpi până nu plătești

Ponta, sper să nu crăpi până nu plătești

Nici dacă ar fi luat prin față tigăile din promoție a zece mii de pensionari, nici dac-ar fi jefuit statul român mai rău ca alde Cocoș și puii, nici chiar de-ar fi ucis-o cu mânuța lui pe Elodia și-ar fi îngropat-o în fața redacției, puștiul de la Hotnews care a scris ieri ”Sper să crăpi, Victor Ponta”, n-ar fi fost atât de hulit. Omul a greșit, e adevărat, dar și-a cerut scuze, explicând că a confundat conturile și n-a făcut-o intenționat. Dacă șefimea de la Hotnews îl tăia de la leafă până la Crăciun era suficient. Dar ea a preferat să-și pună cenușă în cap, să-l dea afară, să-i ceară scuze de-a dreptul grețoase lui Victor Ponta. Mai lipsea să-l scoată pe puști la zid pe Calea Victoriei și să-l împuște în cap sau să meargă să-l pupe în fund pe mitoman, doar-doar i-o ierta. Și alți deontologi, gen Tolontan, au lăudat gestul concedierii pe loc a puștiului, apreciindu-l ca pe unul de normalitate.

Bă-băieți, bă, deontologii lu tata, e lăudabil ce susțineți voi, cu normalitate, cu onestitate, cu verticalitate, cu alea-alea, dar v-ați uitat cui luați apărarea? Cui cereți scuze? Unuia care a făcut pierdute datorii de sute de milioane către România și nu și-a cerut nicio scuză. Unuia care și-a clădit cariera pe un furt de doctorat și nu și-a cerut scuze. Unuia care a împărțit românii în ”mândri ortodocși” și ”trădători vânduți” și nici atunci nu și-a cerut scuze. Unuia care a stârnit ură între români mai mult decât a reușit s-o facă vreodată Ion Iliescu. Unuia care a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a împiedica prezența românilor din diaspora la vot, de parcă ar fi fost niște ciumați, jignindu-i și luându-i în zeflemea. Unuia care, în timp ce o țară întreagă plânge morții de la Colectiv, face glume macabre cu ”premierul emanat de flăcările de la Colectiv” Pentru nimic din toate astea, Victor Viorel Ponta nu și-a cerut scuze. Și voi cu licheaua asta vreți să fiți deontologi? Voi cu perverșii de la PSD, care o să vă închidă prăvălia și gura imediat ce se vor vedea iar la putere, vreți să faceți pe cavalerii fără prihană? Cu tot respectul, domnii colegi, dar sunteți într-o mare eroare și o să muriți cu corectitudinea politică de gât, agățați în ștreangul lui Dragnea.

Poate că puștiul ăla avea motivele lui să fie supărat că Ponta își bate joc de morții de la Colectiv, poate că avea rude sau prieteni care au murit acolo, chiar trebuia să-l linșați? Dar de discursurile mafiote, gen ”O să ai soarta lui Aldo Moro”, debitate de niște mardeiași pe care acum PSD îi pune iar pe liste de ce nu v-ați indignat așa? De ce nu vă indignați la fel când îl vedeți pe disperatul Ghiță că face seară de seară, la canalul abject de televiziune pe care-l are, apologia urii, acuzându-i pe tinerii ieșiți în stradă că-s ”antrenați în Ucraina” și amenințând că o să vină el, cu gărzile patriotice și patrula lu Dracula, să facă ordine? Ce vi se pare mai grav, deontologilor: faptul că un puști confundă contul lui cu contul redacției sau faptul că un fost premier face non-stop miștouri bădărănești – pe contul lui și în deplină cunoștință de cauză, nu din greșeală – la adresa adversarilor politici? Măcar puștiul ăla de la Hotnews n-a avut nesimțirea să se ia de mama lui Ponta, așa cum Ponta s-a luat de mama lui Cioloș, ca ultimul smardoi din colțul blocului. Da, l-a botezat Julien, și ce e rău în asta? Cât de bădăran sau de infantil poți fi să te iei de numele oamenilor? S-a luat cineva de mama lui Ponta, când ea cu gurița ei a spus că n-a dorit să păstreze sarcina, ci a vrut să-l avorteze pe Viorel?

Ție ți-ar conveni, Viorele, ca Dacian Cioloș să facă mișto de tine pe Facebook și din ”avortonule” să nu te scoată? Îți spun că nu ți-ar conveni, pentru că ar fi o mitocănie, exact ca alea pe care le debitezi tu zilnic pe Facebook! Și stai liniștit, Viorele, că puștiul ăla n-a scris ”sper să crăpi” cu nădejdea că o să te vadă pe năsălie, ci doar cu năduf. Cu acel năduf, cu acea lehamite care te cuprinde văzând atâta mizerie umană, atâta ipocrizie, atâta nesimțire întrupate într-un singur om, și-ăla ditamai fostul premier, și simți nevoia să-i spui nesimțitului: ”Mai du-te, mă, naibii, de aici că m-ai acrit!”. Asta nu înseamnă că îți vrea cineva moartea, plagiatorule. Nici eu și nici milioane de oameni din țara asta nu vrem să crăpi, cum nu vrem să crape nici Ion Iliescu. Aveți de dat socoteală pentru multe ticăloșii, de ce să vă dorim să scăpați așa de ușor? De-aia zic că Pantazi, Tăpălagă, Tolontan și ceilalți deontologi onești au greșit dându-l pe puști afară sau aplaudând linșarea lui. Nu înseamnă că dacă-i zici lui Ponta ”Crapă, mă!” chiar îi dorești să crape. E un eufemism, e un fel de „get lost”, ”dispari, vis urât” sau ”mă leshi?”. E o expresie care n-ar fi trebuit luată literal și cu atâta îndârjire. În definitiv, să nu uităm că în noiembrie 2014 milioane de români i-au adresat fostului premier un călduros ”Puie Monta”, dar cred că nimănui nu i-a trecut o clipă prin cap să-și și materializeze urarea. Nu de alta, dar au și anumite organe mândria lor.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare