Ponta nu mai munceşte de două luni din solidaritate cu asistaţii care l-au votat

de Spartakus , 13 august 2015
Ponta, pozând sticla de vin ca să-l oftice pe Băsescu

După ce a fost procuror, doctor, copilot, Titulescu, Mickey Mouse şi alte personaje celebre, premierul Victor Ponta şi-a propus să-şi mai tragă o identitate: aceea de prim asistat social al ţării. Potrivit unor surse de la Palatul Victoria, el ar fi făcut pariu cu un grup de prieteni că n-o să mai muncească deloc cel puţin până la sfârşitul anului, dar o să continue s-o ducă boiereşte. De altfel, în ultimele două luni, premierul n-a dat pe la serviciu decât câteva zile, în rest aflându-se în concediu medical, în concediu de odihnă, în deplasări cu familia, la evenimente sportive, în croaziere şi chiar la degustări de vinuri.

“Potrivit sondajelor, Victor Ponta a fost votat de 99,9% dintre asistaţii social din România. Nu putea să-i dezamăgească pe aceşti oameni care în viaţa lor n-au pus mâna pe-o sapă, pe-o mistrie, pe-un pix, şi să se apuce să muncească acum ca disperatu’, şi pe căldura asta. Aşa că a decis să fie mai puturos ca ei. Nu mai munceşte de două luni din spirit de solidaritate cu cetăţenii care l-au votat şi, din informaţiile mele, nici n-are de gând să se apuce curând de vreo activitate utilă”, ar fi declarat un cunoscut sociolog, într-o încercare de a explica lenea care l-a cuprins pe Ponta în ultimele luni.

Deşi s-ar putea pensiona pe caz de boală – mii de psihiatri din România au anunţat deja că are un dosar medical beton, cu care să iasă la pensie fără probleme la 43 de ani – Victor Ponta nu vrea să renunţe la funcţie: “În ultimele luni am cheltuit câteva zeci de mii de euro pe distracţii şi croaziere, adică salariul meu de premier pe vreo doi ani de acum înainte. De unde vreţi să dau înapoi banii ăştia dacă n-o să mai fiu prim-ministru? Deci e logic că trebuie să rămân în funcţie, măcar ca să încasez salariu, că de făcut oricum nu fac nimic”, ar fi afirmat premierul.

Întrebat de ce a fotografiat o sticlă de vin, la degustarea de vinuri la care a participat, alături de preşedinţii Georgiei şi Estoniei, Ponta ar fi spus că n-a făcut-o ca să se laude: “Nu, am pozat sticla doar aşa, ca să-l oftic pe Băsescu, acest gest face parte tot din lupta mea contra regimului băsist. Oricum, staţi liniştit, că la degustare eu am bătut numai Pepsi, pentru că Daciana îmi interzice să beau vin. Păi, n-aţi auzit că In vino veritas? Dacă, Doamne fereşte, încep să spun adevărul şi pe urmă n-o să mai fiu în stare să mint?”, s-a întrebat, retoric, Ponta.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

  • gică

    13 august 2015 10:41

    Profesoara, Bulă ce profesii au părinții tăi? Păi, tata asistat și mama la fel. Tu ce vrei să faci în viață măi Bulă? Eu o să fac școală, voi merge la facultatea de asistați.

    raspunde comentariului
+