HomeActualitatePopii ar putea să aibă şi ei un car...

Popii ar putea să aibă şi ei un car alegoric la paradele estivale din Mamaia!

Am auzit pe multă lume spunând despre Radu Mazăre că ar fi „dat dracu’” şi chiar credeam că aşa stau lucrurile până ieri, când edilul constănţean a ieşit la rampă, în cel mai ortodox stil cu putinţă, să-l pună la punct pe ateul păgân Remus Cernea, numindu-l „tâmpit” şi ameninţându-l să nu mai calce prin Constanţa că-i rupe picioarele. Cum nu e creştineşte aşa ceva, mă, voi aţi înnebunit? Ba e foarte creştineşte, da? Ştiu, Iisus a spus să întoarcem şi celălalt obraz celui care ne plesneşte, dar a pomenit ceva de picioare? N-a pomenit, prin urmare creştinul Mazăre poate să rupă picioarele cui vrea şi, mai ales, ateilor pletoşi care până la 40 de anişori au aşteptat să le pice mană din cer şi bani de la babaci!

Aşa că să nu vă mai aud zicând că Mazăre nu e creştin! Dimpotrivă, atâta creştinism înghesuit într-un trup firav, dar bronzat, rar mi-a fost dat să văd! Nici nu ştii ce să admiri mai întâi la Mazăre: credinţa desăvârşită, uniforma impecabilă sau crucea de aur de la gât, recomandată contra deochiului, gâlcilor şi a ţinutului de pomi în caz de urinări frecvente şi dureroase. Ei, ăsta da ortodox, fraţi creştini!

Nu, acuma serios, gândiţi-vă doar câte gesturi creştineşti a făcut şi face Mazăre: dă de mâncare sărăciilor din Constanţa, le dă zestre fetelor frumoase, dar sărace (evident, doar după ce le pune la încercare, să vadă dacă sunt tot aşa de darnice ca el), ba săvârşeşte şi minuni. De pildă, anul trecut, prin iunie, a reuşit să adune două treimi din voturile constănţenilor, deşi n-a dat fasole de pomană decât la mai puţin de o treime, unde mai pui că l-au ales şi turcii, ceea ce, trebuie să recunoaştem, pentru un ortodox reprezintă o mare performanţă ecumenică!

Mă şi mir cum de Biserica Ortodoxă nu l-a făcut până acum sfânt. Păi, adică dacă au constănţenii un Înalt Preasfinţit Teodosie Snagoveanu, să nu aibă şi un sfânt cu normă întreagă, Cuviosul Felatie Şpagoveanul? Sau nu ştiu, măcar un patriarh, ceva, acolo să-l facă, n-aţi văzut cât e de preafericit Răducu când iese de prin cluburi la patru dimineaţa, pe şapte cărări, căci necunoscute pentru el sunt căile Domnului?

Acuma, din câte se aude, spre a-şi dovedi ataşamentul faţă de Maica Biserică, Mazăre le-ar pregăti popilor o surpriză, pentru sezonul estival. El şi-ar dori – ne-a declarat o păsărică, dintre alea care-i ciripesc la ureche că grăunţele se pun pe noptieră înainte, nu după – ca printre carele alegorice participante la paradele de vară de la Constanţa să se numere şi unul cu popi!

„Radu spune că i se pare nedrept ca toate cluburile din Mamaia să fie prezente şi tocmai clubul unde se înghesuie toate mămăile, adică Biserica, să lipsească! Vrea neapărat să-i invite şi pe popi la paradă!” Potrivit cunoscătorilor, carul alegoric al popilor va avea forma Catedralei Mânuirii Neamului Prost, iar pe el zeci de popi vor interpreta cântece bisericeşti, adaptate însă momentului, deci puse pe muzică rave sau trance. Ei vor arunca asupra mulţimii acatiste în alb, pe care spectatorii nu vor trebui decât să şi le personalizeze şi să le depună, gratuit, la cea mai apropiată biserică.

Surpriza serii va fi însă chiar prezenţa lui Mazăre pe acest car calegoric! Îmbrăcat într-o sutană trendy, semnată Cătălin Botezatu, şi purtând o barbă impozantă (îl ştiţi doar cât e de priceput la bărbi), primarul va trona pe un turn al Catedralei de mucava şi va oferi chiar posibilitatea tinerelor turiste ca, pe tot parcursul paradei, să se spovedească, gratuit, sub patrafirul lui încăpător. Chiar dacă nu au săvârşit multe păcate, domnişoarele sunt rugate să vină totuşi cu o pernuţă la ele. Înţelegeţi şi voi, fetelor, că nici Mazăre nu mai e tânăr, deci spovedania s-ar putea prelungi şi primarul nu vrea să vă răniţi. Fiindcă oricum, de la atâtea străzi şi trotuare găurite, e plină Constanţa de genunchi juliţi!

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare