Potrivit noului Cod Fiscal, cetăţenii care trăiesc în castele nu vor mai fi deloc impozitaţi

de Spartakus , 30 iulie 2014
Potrivit noului Cod Fiscal, cetăţenii care trăiesc în castele nu vor mai fi deloc impozitaţi

Precum ştiţi, proiectul de Cod Fiscal dezbătut zilele astea la guvern prevede că acei cetăţeni care trăiesc în apartamente ceauşiste, în garsoniere confort cinci ori în case care stau să se dărâme pe ei vor plăti un impozit mărit, în vreme ce cetăţenii care locuiesc în căsoaie, vile şi vilişoare cu piscină vor beneficia de mari reduceri la impozit.

„E adevărat, ne-a declarat un înalt reprezentant al Guvernului, unii ar putea spune că măsura e discriminatorie, adică tot pe ăia amărâţii îi taxăm, şi pe bogătaşii cu vilă îi iertăm? Ei bine, să ştiţi că nu-i deloc aşa: aveţi idee cât s-a scumpit caviarul, după evenimentele din Ucraina? Aveţi idee câte zeci de litri de benzină consumă prin oraş un SUV de fiţe? N-aveţi, că sunteţi amărăşteni, da’ vă spun eu: enorm de mult! În condiţiile astea, era absurd să nu le mai reducem impozitul bogătaşilor, că ajungeau să nu mai aibă nici după ce bea Chivas Regal!”.

Reprezentantul Guvernului a mai precizat că, tot din motive umanitare, cetăţenii care trăiesc în castele nu vor mai fi deloc impozitaţi. „La câte sute de metri pătraţi au castelele, dacă aplicam tariful de la un apartament obişnuit ar fi însemnat să-i băgăm în faliment! Nici dacă ar fi vândut tot din casă – şi nu doar din casa lor, ci şi din casele vecinilor români – nu şi-ar fi permis să plătească impozitul. Aşa că pe ăştia i-am iertat de tot”.

Mai mult decât atât, potrivit unui alt proiect de lege, cetăţenii cu castele vor primi şi ajutoare sporite pentru încălzire, la iarnă: „Până acum, le dădeam o sumă modică, dar nu luam în calcul şi animalele din gospodărie, pe care cetăţenii românii cu domiciliul în castel nu le ţin în grajd, ci tot în castel. Aşa că ne-am gândit: calul ăla din sufragerie nu suferă şi el de frig, săracul, lui de ce să nu-i dăm ajutor pentru încălzire? Păi ori suntem social-democraţi, ori nu mai suntem!”.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • Sextus Pompeius

  30 iulie 2014 19:26

  Ce tara civilizata..? Pai tzaganii vor invada tot manca-t-as...

  raspunde comentariului
 • Didos

  30 iulie 2014 12:53

  E-o tara trista rechini-s la putere , Cu hienele sacalii , alearga dupa os ? Si-s tristi romanii de-amar si de durere , Ca tara a ajuns cu capu-n jos !

  raspunde comentariului
+