Preafericitul Patriarh „Dănutz S.R.L.”

de Spartakus , 05 septembrie 2012
Preafericitul Patriarh „Dănutz S.R.L.”

Stați liniștiți! N-o să vă vorbesc despre Dan Bittman și celebra lui emisiune penibilă care devenise un fel de Teo pentru săracii care n-au bani de cablu și prind doar TVR cu antena colectivă.

De când este Preafericit, patriarhul Daniel a transformat Biserica Ortodoxă Română într-o corporație de succes, iar el a devenit un fel de CEO. Nu m-ar deranja foarte tare acest fapt, căci eu n-am nicio treabă cu prietenii lor imaginari la care se roagă. Problema e că atunci când faci milioane de euro din afaceri, fie și ele sfinte, nu e tocmai în regulă să fii scutit de taxe. Mai mult decât atât, ca orice corporație care se respectă, organizația lui Daniel, supranumit chiar de ai săi „Dănutz S.R.L.”, este și agresivă. Mai întâi a pus monopol pe cimitire. Credincioșii nu mai pot să-și înhumeze mortăciunile decât în cimitire agreate de BOR, dar în special deținute de aceasta. Înmormântările sunt și vor fi o afacere de succes, iar un loc la cimitir costă. În cazul cimitirelor private banii ăia nu intră în vistieria lui Dănutz. Și uite așa rămâne mortul fără slujbă. În curând o să pună monopol și pe coșciuge. Parcă și văd un site în care îți poți configura un sicriu: Coșciug BOR, model Veșnica Pomenire, roșu-fuchsia, alege dotări, respectă standardele ISO 9001. O

Enter that reason in. Hello cream specially trimmer.  The t see shampoo just, they color.
  să ajungă oamenii să facă slujbe la negru. De parcă numai în cimitirele lor recepția la Ăl’ de Sus e mai specială. Or avea conexiune mai bună, fibră, dreacu’ se pricepe la lucrurile asta sfinte.

Iar asta nu-i tot! Mai nou, Biserica a luat inițiativă și împotriva incinerării. Probabil e prea civilizată toată treaba. Cică nu-i creștinește. De fapt, e nasol, fiindcă slujba aia e mai scurtă, deci manopera costă mai puțin. Nu mai ragem câteva ore la capelă, apoi pe drum, iarăși la capelă, pe drum la groapă, la groapă. În fine, pasul următor e ca BOR să dea în judecată alte culte pentru violarea patentelor de înmormântare.

 

 

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+