HomeActualitatePremierul Ponta vizitează zonele sinistrate în sania trasă de...

Premierul Ponta vizitează zonele sinistrate în sania trasă de jandarmi

Căderile masive de zăpadă nu i-au prins nepregătiţi pe guvernanţi: care mai de care, miniştrii şi-au pus costumele de schi, apreschiurile, ochelarii de soare şi au dat năvală pe pârtiile din Carpaţi, Alpii austrieci sau Alpii elveţieni, după buget. Singura excepţie a constituit-o chiar premierul Ponta. Pus în faţa alternativei de a fugi iarăşi în Dubai, acesta a preferat să stea în ţară de data asta, nu de alta, dar dunele de nisip din Abu Dhabi nu sunt mai mari ca troinele din Lehliu.

„Domnul Ponta a vrut să demonstreze că e un patriot adevărat şi, în aceste clipe dificile pentru locuitorii din Ialomiţa, Buzău, Vrancea şi alte judeţe, nu umblă brambura cu familia, ci merge să-i viziteze pe sinistraţi, au precizat surse de la Palatul Victoria. Potrivit acestora, premierul a plecat încă de dimineaţă spre Buzău, după ce a văzut pe hartă că acesta e unul dintre puţinele judeţe din România colorate încă în roşu, restul fiind galbene sau portocalii.

Pentru a nu-şi mai auzi iarăşi vorbe, Ponta a refuzat să meargă la sinistraţi cu maşinile de teren luxoase pe care le are în garaj şi a făcut apel la naşul Oprea, cerându-i să-i pună la dispoziţie mai multe plutoane de jandarmi. Aceştia vor trage, respectiv împinge cu rândul la sania premierului. „Sperăm să nu mai apară iarăşi răutăcioşi care să spună că domnul Ponta iar a mers cu sania trasă de jandarmi, cum au zis în vară. Pentru că acum chiar e o situaţie gravă: atunci apa era până la glezne, dar acum zăpada e până la brâu”, a precizat un înalt responsabil din Jandarmerie.

Totodată, guvernul a luat deja măsuri pentru buna aprovizionare a satelor afectate de viscol: „Deoarece, a precizat oficialul, sunt sate la care nu cred că vom ajunge până în februarie, facem un apel la locuitorii lor să nu arunce zăpada, ci s-o îmbutelieze la pet şi s-o depoziteze în pivniţe, ca apă plată. Iar la vară, când or fi căldurile alea mari, o să vadă ei ce bine le va prinde acest ajutor nepreţuit, pe care DoarPonta l-a făcut posibil!”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare