Preoţii fac muncă patriotică

de Nestor , 01 august 2014
La vreme de inundaţii, când nu dă Dumnezeu, merge şi-o rugă la cărăşelul de aur, în pauza de relaxare de după utrenie

Biserica dovedeşte din nou că nu e alături de credincioşi doar la bine, adică la cununii, botezuri şi înmormântări, ci şi în momentele de urgie revărsată prin supărarea Celui de Sus. Arhiepiscopia Râmnicului i-a îndemnat pe preoţi să se mobilizeze exemplar şi punctual ieri la ora 12.00, prin înălţare de rugăciuni pentru contenirea ploilor. Ne amintim că BOR are chiar o convenţie scrisă de colaborare cu Ministerul Agriculturii, incluzând invocarea aceloraşi ploi în perioadele de secetă. E posibil ca, punând prea mult har în rugăciunile lor conform contractului, să se fi obţinut un efect disproporţionat de stimulare a precipitaţiilor.

Numai că în nomenclatorul liturgic nu sunt prevăzute invocări ale secetei, necesare acum pentru a atenua rapid asemenea aluviuni. Acela solicitat prin ritualurile religioase pentru căderile de apă din Ceruri este Sf. Proroc Ilie; nu cunoaştem însă şi un sfânt care să acţioneze exact pe dos, Ilie intimidând, se pare, orice contracandidat care i s-ar opune cu paratrăsnetul. Noi considerăm că timpul, ploios sau secetos, nu este trecut şi neajunsul poate fi lesne remediat. Producţia de sfinţi nu este blocată în România; a fost canonizat un individ care avea măsură evlavioasă doar când bea, întâmplător, apă şi după ce îl împărtăşea Vrâncioaia până îi pierea pentru scurt timp cheful de tăiat căpăţâni.

Se impune nominalizarea urgentă a unui Sfânt al Secetei; oricât ne-am gândi şi zgâi, singura soluţie pentru aşa o revoluţie nu ar putea fi decât Ion Iliescu: are nume de două ori biblic, e specialist în ape, iar când deschidea gura ca preşedinte seca totul în jur. Dacă nu s-a ţinut la cariera lui de apele ţării, preferându-le pe cele tulburi ale politicii, măcar la reglementarea debitelor să ne probeze că ştie meserie. Tot a ajuns un fel de moaşte ale PSD-ului, scoase rar din habitaclu şi plimbate cu cârlanii pe la convenţii, congrese şi alegeri. Chiar dacă mulţi din partid îl consideră un exemplu prost pentru tinerii dornici să ajungă social-democraţi de cumetrie, Sf. Iliescu îşi are încă locul său în inimile admiratorilor pe care îi va îngropa într-un final biblic. Dă-ne, sfinte Iliescule, seceta ta cea de toate zilele, că ni se îneacă porumbul şi se duce dracului creşterea economică!

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

  • ardeleanu'

    01 august 2014 15:34

    Yo am auzît că "dupe" o istorie glorioasă di kapră pravoslavnikă, veche di 1400 de ani, di când "erea" provincie a Tzaratului Bălgarsky shi boskorodea conform legii lu' "Îți taie popa limba !", Uăltenia va interzice PAPARUDELE ! ...că, în traditzia balkanikă lokală, ele aduc ploaia prin dansurili lor în ritm aksak... Preferabil îmbrăcate conform lu' modelili lu' "Muyka Natură" di la Latrina 3 shî lu' "lelitza Senzual" di la "Kanal Dî". Dar încă nu am aflat ce vor face cu înregistrărili pe tema asta dîn lizda patrimoniului imaterial al uămenirii di la U.N.E.S.C.O., unde s-au kokoțatără birokratik uăltenește ca găinili drept în vîrhu' grămezii de bălegar... Și nici cum vor renunța la paparudele politico-futzibalistice, de genul bronzatei vOlgutza, preamărița gureșă ca găina ot Kraljevo Maksima... Yote-le pe "YouTube", "k5ig9-Djfxw", dar îmbrăcate "politically correct" uăltenește...

    raspunde comentariului
+