HomeActualitatePrimăria Capitalei, parteneriat cu Asociația Înotătorilor în Marea Nordului:...

Primăria Capitalei, parteneriat cu Asociația Înotătorilor în Marea Nordului: Sportivii se vor pregăti în băile locuințelor din Militari

Cu toate că fizicul său nu ar sugera acest lucru, primarul general al Capitalei este un mare fan al sportului, mai ales al activităților de acest gen desfășurate în condiții extreme.

Prin urmare, edilul-șef vrea să folosească pasiunea sa și condițiile pe care municipalitatea le poate asigura, pentru a promova turismul sportiv în București.

Astfel, Primăria Municipiului București (PMB) va semna un parteneriat cu Asociația Înotătorilor în Marea Nordului.

Prin această colaborare, sportivii care visează să intre în Cartea Recordurilor se vor putea antrena gratuit în capitala României, pentru a fi pregătiți să facă față apelor cu temperaturi extrem de scăzute.

Cantonamentele vor fi organizate săptămânal în băile locuințelor din mai multe cartiere din Cpitală, începând cu Militari și Drumul Taberei, terminând cu Colentina sau Berceni.

În toate băile, municipalitatea va asigura căzi pline cu apă rece exact ca în Marea Nordului, livrată de Compania Municipală Termoenergetica.

Pentru ca sportivii să se acomodeze cât mai rapid cu puținele grade ale apei din cadă, Primăria Capitalei se va asigura că temperatura din camerle locuințelor nu va diferi de cea a apei.

Parteneriatul încheiat este unul public – privat.

Astfel, administrația publică locală va pune la dispoziție apa rece, atât pentru umplerea căzilor, cât și pentru caloriferele din locuințe, în timp ce mediul privat, ce va fi reprezentat de cetățenii Capitalei, va suporta costurile serviciilor, așa încât sportivii de performanță să se poată antrena gratuit, cum prevede proiectul.

Dacă proiectul va avea succesul scontat, administrația Nicușor Dan este determinată să extindă programul de promovare turistică a Bucureștiului chiar și pentru eschimoși, prin implementarea campaniei: “La noi, lângă podul Grant, și tu te simți ca-n Groenland!”.

Laurenţiu Muşoiu
Laurenţiu Muşoiu
Senior Editor

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare