HomeActualitatePrimarul Piedone ar putea lansa concursul „Miss Maidaneza”

Primarul Piedone ar putea lansa concursul „Miss Maidaneza”

Contrar aşteptărilor şi siluetei sale delicate, de hipopotam, primarul Piedone nu iubeşte doar animalele moarte, sub formă de fleici, caltaboşi şi copane, ci şi animalele vii. Mai deunăzi, impresionat de soarta crudă care li se pregăteşte maidanezilor, el a declarat că va permite cetăţenilor din sectorul 4 să păstreze potăile comunitare, dar numai una per bloc şi pe baza semnăturilor a jumătate plus unu dintre locatari. Ei, şi de aici începe scandalul, întrucât, chiar dacă se atinge cifra necesară de semnături, oamenii nu se pot pune de acord asupra cotârlei alese.

De pildă, am fost într-un bloc din Berceni şi ne-am îngrozit să vedem că oamenii sunt în pragul unui război civil. Administratorul şi „gaşca” lui, de la scara B, susţineau că trebuie păstrat câinele Blackie, un ditamai dulăul cu blana neagră ca tăciunele. „Este un câine foarte credincios, dacă nu eşti din bloc, nici măcar n-ai intrat pe aleea asta din faţă, că te-a şi taxat cu colţii! Locatarii noştri ştiu: când urmează să le vină cineva în vizită, ies să-l întâmpine, altfel Blackie îl face praf. De-aia nici nu ne-am mai pus interfoane, cine ar mai fi avut nevoie de aşa ceva?”, spune administratorul.

În replică, preşedintele, care stă la scara C şi are şi el o cohortă de fani afirmă că nu Blackie trebuie ţinut, ci Fetiţa, o maidaneză costelivă şi foarte arţăgoasă. „De Blackie nici să n-aud! E al dreacu’, recunosc, sfâşie tot ce prinde, da’ când intră vreo căţea în călduri, prin zonă, nu-l mai vezi pe la bloc cu zilele.” Administratorul nu vrea s-audă de Fetiţa: „Hai, dom’le, cum s-o păstrăm pe Fetiţa? Din toată haita, aia-i cea mai curvă! Nu mai zic că, dacă se împuiază iarăşi – că numai anul ăsta s-a împuiat de trei ori – noi cum rezolvăm treaba, doar aţi auzit ce-a zis Piedone: un singur maidanez de bloc!”.

Situaţia este deosebit de tensionată, iar singura soluţie ar fi, în opinia multor oameni, organizarea, de către Primărie, a concursului „Miss Maidaneza”, pentru desemnarea câinelul blocului. „Ar trebui să vină o comisie independentă, de la Primărie, să decidă, nu noi, locatarii, care suntem subiectivi. Eu, de pildă, nu o vreau nici pe Fetiţa, nici pe Blackie, o vreau pe Dolly, că e sterilizată şi nu muşcă decât ţiganii cu fiare vechi, deci nu face rău la nimeni”, a precizat o altă locatară.

În opinia doamnei, care, deşi şi iubeşte câinii, are ca principală pasiune animală pisicile, găzduind nouă mâţe în garsoniera ei, Piedone ar trebui să organizeze concursuri de Miss: „Să fie ca la concursurile alea de la televizor: fiecare câine să defileze prin faţa juriului, cu o plăcuţă: dacă-i sterilizat, dacă latră noaptea la golani, dacă a muşcat şi pe cine, cât a stat ăla muşcatu’ în spital şi aşa mai departe. Nu mi se pare normal să alegem un câine care a muşcat doar zece trecători şi să-l lăsăm pe altul, care a muşcat 20, să fie eutanasiat”.

Cel mai nemulţumit de cele întâmplate ni s-a părut însă un cetăţean, care locuieşte la parter. El spune că îşi amenajase în curtea blocului o mică gospodărie, cu de toate: avea găini, cocoş, raţe şi chiar o curcă, dar a fost nevoit să o închidă, deoarece cocoşul dădea deşteptarea în tot cvartalul de blocuri la ora 4 dimineaţa fix.

„Nişte nemernici mi-au făcut reclamaţie şi a trebuit să renunţ la păsări. Dar eu sunt om născut şi crescut la ţară, cum să stau fără animale? Dacă ăştia vor să adopte un câine, păi atunci îmi aduc şi eu porcul de la soacră-mea şi-l ţin în grădină, de ce să avem doar câinele blocului, porcul blocului ce-are? Iar de Crăciun, când l-oi tăia, promit să invit la pomana porcului toţi vecinii şi pe domnu’ Piedone, că mi se pare c-a slăbit îngrijorător în ultima vreme!”.

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare