PSD, un partid de antilope cu colți

de Spartakus , 27 aprilie 2016
Dragnea: ”Valerică, știu că-ți place mult de Mihai Viteazul. Nu vrei să vizitezi și tu zilele astea Câmpia Turzii?”

Cu facultatea făcută, pesemne, la seral, căci peste zi trăgea la șaibă, ca să se mențină în formă și să nu râdă colegul Mihai Viteazul de el că nu-i musclat, Valeriu Zgonea a prins din mers tot ce înseamnă educație. Dar, când faci facultatea de trenuri, e și firesc să mergi ca CFR-ul, adică încet spre deloc. Așa se explică de ce acest Făt-Frumos întors pe dos al politicii românești a făcut facultatea în opt ani, nu ca alții în patru. Deși oltean din născare, Zgonea a gândit mereu mai lent și decât ardelenii. Și-a dat seama mult prea târziu de unde vine pericolul. Până și acum, când era clar că n-are susținerea necesară în partid ca să-l răstoarne pe Dragnea, el în loc să stea pitit și, eventual, să meargă pe principiul ”Valerică, pupă-l în bot și papă-i tot”, a ieșit, bățos, să se urineze contra vântului, ca să zicem așa. Și normal că, de la atâta urinat, a fost ejaculat din partid.

Degeaba vine simpaticul domn Dragnea acum și ne spune că se uită la documentare pe Discovery, văzând cum trec râul antilopele gnu: ”Masculul alfa sare în râu și, fără să se gândească, toate femelele sar după el, deși râul e plin de crocodili. Așa este și PSD-ul astăzi, un partid de antilope gnu. Scapă cine poate”. Dacă nu și-ar fi completat studiile clasice uitându-se pe Discovery, Travel și Disney Channel, Zgonea ar fi știut că PSD nu e partid de antilope, ci de crocodili. Pentru că numai crocodilii se sfâșie între ei și se papă cu tot cu solzi.

În condițiile în care Dragnea a fost făcut scăpat, printr-o rușinoasă decizie a justiției, prost să fi fost și tot îți dădeai seama că, spre a folosi comparația plăcută dlui Zgonea, toate femelele din partid, adică baronii locali, șefii de consilii județene, primarii, șpăgarii și ceilalți mafioți din conducerea Partidului, vor fi gata să se arunce și-n Niagara, nu doar în râu, pentru Mustăciosul Suprem. Fiindcă de acum știu, cu toții, că, dacă Dragnea a ieșit basma curată, el reprezintă garanția că și ei vor ieși, oricât ar fura la alegeri. Și asta le dă încredere orbește să fure alături de Dragnea și să i se supună ca unui șef de trib.

Zgonea a fost exclus din partid, întregind o lungă listă de mazili, precum Geoană, Șova sau Vanghelie, iar prin unanimitatea creată în jurul noului Lider Maximo, PSD a dovedit că și-a însușit total principiul călăuzitor al acestuia: ”Cine nu fură cu mine, risipește”. Pentru o vreme, nimeni n-o să mai sufle în front în fața lui Dragnea. Dar, dacă la locale sau la parlamentare, pesedeii pierd iar alegerile, cu tot uleiul, cu toate gălețile, cu tot votul multiplu și cu toți răposații lor, Dragnea ar trebui să-și păzească fundul. Că nu se știe cum îl prinde doamna Firea din spate, aplecat și descoperit, și-i trage o sarcină extrauterină de partid de nu mai aude nici Bombonica de el.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+