PSD a dat, PSD plus PNL au luat, fie numele lor de rahat!

de Spartakus , 17 februarie 2017
PSD a dat, PSD plus PNL au luat, fie numele lor de rahat!

Uniți în cuget și-n nesimțiri cu urmașii torționarilor care-i omorâseră pe adevărații liberali, ai lui Brătianu și Argetoianu, pe la Aiud, Sighet și Gherla, liberalii de cumetrie ai Alinuței și Ralucuței și-au adus aminte de zilele roz în care se pupau cu pesedeii pe gingii în USL, așa că au votat cot la cot cu aceștia un amendament la ordonanța de urgență care acorda gratuitate pe CFR tuturor studenților. Că pesediștii s-au pus de-a curmezișul ordonanței e de înțeles: au văzut și ei că tocmai și-au dat cu tesla-n… ce n-au, ca să zicem așa, când s-au trezit cu sute de studenți veniți din toată țara să protesteze la București contra guvernului Grindeanu. Dar de ce-a trebuit să se pună de-a curmezișul și PNL, asta chiar nu pot pricepe.

Pentru că, teoretic, chiar dacă n-au propus ei măsura, aceasta le venea liberalilor mănușă și deci ar fi trebuit să se bată pentru ea până-n pânzele albe, răcnind, eventual, să-i audă toată planeta: ”Uitați, lume, cum își încalcă PSD promisiunile! Au zis în campanie că oferă călătorii gratuite cu trenul studenților și acuma canci mocangeală totală! Dar noi ne opunem, noi suntem cu studenții, cu tineretul studios, cu liberalii de mâine! Huo! Jos ciuma roșie! Jos guvernul mincinos!” Așa ar fi trebuit procedat, dacă avea măcar unul din Partid neuronii la el. În schimb, ce-au făcut liberalii? Au bătut chiar ei, prin ciocănarul de serviciu Florin Câțu, cuie în sicriul gratuității totale la transportul pe CFR, astfel că acum studenții nu mai pot circula unde vor ei, adicătelea la București, la rivoluție, soro, ci doar între orașul de baștină și cel unde au facultatea. Frumos, coane Câțule, liberalism scrie pe fruntea matale!

Dar mai știi? I-o fi apucat pe liberali spiritul de economie, o fi dat zgârcenia-n ei, l-or fi dat dracu pe laissez faire et laissez passer fiindcă-și fac griji că toacă alde Grindeanu bugetul. Dar, dacă e așa, de ce nu s-au opus vajnicii liberali și când tovarășul Dragnea a aruncat cu pomeni în toți bugetarii și pensionarii, când a tăiat o sută și una de taxe și când bagă în curul sărăciei din Teleorman de cinci ori mai mulți bani decât acordă județelor din Ardeal? Unde a fost atunci economul economist Câțu? S-a trezit acum spiritul chiverniselii în el, să dea în studenți, unde mănâncă din sudoarea boborului? Da, între timp domnul Câțu și-a retras amendamentul, dar răul a fost deja făcut. De ce nu s-or gândi liberalii ăștia mai întâi, înainte să deschidă gura și să ridice mâna?

Când vezi asemenea inițiative, ai impresia că un duh, dar nu unul malefic, ci unul prost bâtă, bătut în cap și repetent cinci clase la școala de duhuri, a pus stăpânire pe PNL. Că doar se știe: când vrea să piardă pe cineva, Dumnezeu îi ia mai întâi mințile. Nu știu dacă de la peneliști a avut ce lua, că pe-acolo e mai greu cu inteligența pe scări, dar ce-au făcut în ultimul an liberalii mă îndeamnă să cred că ăștia, de la Alinuța la Florinel, și-au propus să facă praf moștenirea Brătienilor, scuipându-și repetat în cap propriul electorat, până o fugi cu totul la USR. Bă-băieți, băi, dragi liberali, pe care v-am tot votat până anul trecut, treziți-vă la realitate, că USL e moartă și-ngropată, și nu mai pactizați cu dușmanul de clasă. Altfel, în doi-trei ani, n-o să mai fiți ”partid istoric”, cum vă place vouă să vă umflați în pene, căci o să deveniți de-a dreptul istorie!

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • PROPUNERE

  17 februarie 2017 21:51

  decat USL, propun ca, in cinstea inaintasilor, alianta dintre sociali-democrati si liberali sa se numeasca PAUKER-BRATIANU! ...asta cu Pauker chiar ar suna bine in urechile occidentalilor ca e nume sofisticat iar cu Bratianu ar fi faina defilarea, daca nu se rasuceste in mormant , pe unde nici el nu stie unde i-au ascuns comunistii cadavrul, mama lui de burghez! PROLETARI DIN TOATE JUDETELE UNITI-VA PRIN NOI INSINE!

  raspunde comentariului
 • Titu Sandronicus

  17 februarie 2017 13:20

  Prin vocea gangava a presedintelui Nicusor USR a anuntat ca, momentan, nu este pregatit sa primeasca noi adeziuni deoarece inca sunt multe aspecte de clarificat in ceea ce priveste bagatul banului public in propriul buzunar. " Am inceput studiul cu o suma mica, respectiv 100.000 lei, dar studiind bine fenomenul cu ajutorul colegilor din PSD si ALDE sunt convins ca pe viitor vom reusi mai mult. Muuult mai mult !" a declarat Nicusor vizibil epuizat de acest lung discurs..

  raspunde comentariului
+