PSD o vrea mărită la toamnă

de Spartakus , 15 august 2016
Liviu Dragnea, în poziția pe care o va adopta față de România la toamnă, dacă tinerii frumoși se pișă iar pe el de vot

Suma procentelor la vot. La ea mă refeream, nu vă gândiți la prostii – deși la toamnă voi, dacă sunteți tineri frumoși & conștiincioși și mergeți să votați, i-ați putea oferi și altceva, la fel de mărit. La suma asta a procentelor s-a referit tovarășul Liviu Dragnea, venit la Antena 3 pentru o ședință de masaj la sfinctere. ”Cu procentele de la locale, care s-ar putea să fie puțin mărite, noi vom da premierul. PSD va susține un premier de la PSD”, a declarat Dragnea și, deși a refuzat să menționeze și numele premierului, e limpede de pe acum că acesta ar avea mustață, părul cărunt, dinți rari pe față și votanți din mormânt.

Așa cum au făcut, înaintea lui, și Năstase, și Geoană, și Ponta, Dragnea împarte deja pielea ursului din pădure, uitând că, apud Marian Oprișan, ”PSD e pielea pxxii”. De câte ori n-au calculat băiețașii ăștia procentele? De câte ori alde Mirel Palavra, Pieleapuțeanu ăla sau cum îl cheamă, și alți sondori de casă nu le arătau, pe hârtie, pesedilor, procente mărite, din care rezulta că ar obține președinția și pe Marte, dacă ar candida? Și la vot Năstase pierdea, Geoană țopăia, dar țopăia degeaba, iar Ponta bâzâia în pumni, că l-a bătut malacul de Iohannis ca-n curtea școlii.

Ceea ce neglijează Dragnea, ori din prostie, ori din trufie, e că deși suma pomanagiilor care votează cu PSD pentru o ciorbă și-o burtă de mici e constantă, suma celor care votează anti-PSD e pe cale să crească. Pomanagiii sunt aceiași, de ani de zile: 35-40% din cel mult 60% câți se prezintă, în total, la vot. Adică, raportat la populația votantă a României, asta înseamnă cel mult 4 milioane de voturi pentru PSD. Lui Dragnea i-ar mai trebui un milion ca să aibă speranțe că intră la guvernare, dar de unde să-i ia? Profesorul Frankenstein de-ar fi, curentul din toată lumea de l-ar fura și n-ar putea învia atâția morți, din garnitura celor care l-au tot votat pe Iliescu până să crape (ei, nu el, că el nu crapă).

La localele cu care se laudă șeful PSD atât, USB i-a suflat în ceafă Firei și, dacă nu exista blatul ordinar cu PNL, Nicușor era acum primar. Ceea ce uită Dragnea e că, deși el n-are de unde scoate un milion de voturi în plus, există în România o masă critică de votanți – culmea, fix un milion – care, în situații de criză se ”detonează” la vot. Au făcut-o acum doi ani, când Ponta s-a lins pe bot de președinție, o vor face, cu siguranță, și la toamnă, când există riscul ca PSD să revină la guvernare, mai toxic, mai lacom, mai înfometat. Și Dragnea mai uită că în actualul cabinet s-au strâns o seamă de oameni temerari și inteligenți, care și-au dat seama că pot forma o echipă strașnică pentru România. E greu de crezut, aproape imposibil, că toți acești oameni, ca Ghinea, Mircea Dumitru, Vlad Voiculescu sau Dacian Cioloș, se vor da, pur și simplu, deoparte, lăsându-i pe Dragnea, Șova, Ponta, Tăriceanu și restul penalilor să ia din nou România la jumulit.

Acești oameni sunt datori să candideze și vor candida. Ori la USR, ori la alt partid. Cu toate visele frumoase ale Marelui Mustăcios, PSD e complet izolat pe scena politică: UNPR a fugit la Băsescu, simțindu-se trădat de Dragnea mai ceva ca Bombonica, ALDE, cu un Tăriceanu șpăgar și pușcăriabil, luând-o prin față la cozi, are o mare problemă, iar UDMR, dacă mai intră în Parlament, se va duce, ca o curvă respectabilă, la ăla care îl are mai mare. Procentul de voturi, evident. Și, dacă facem o aritmetică simplă, chiar și adăugând în ecuație necunoscutele răposate din Teleorman, vedem că PSD și dacă ar lua, după redistribuire, aproape 40% din voturi, cât dau cele mai optimiste sondaje tot n-ar putea forma un guvern solid – mai ales având în vedere numărul mare de curve ce vor intra în Parlament, gata să schimba tabăra la cel mai mic semn. Dar, dacă tot nu poate PSD forma un guvern autentic și nici măcar unul ”din umbră”, ar fi drăguț ca DNA să le dea șansa să alcătuiască un inedit ”cabinet de după gratii”. Și zău dacă pentru un asemenea cabinet, există vreun premier mai competent și mai potrivit decât Liviu Dragnea!

 

 

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • marghiolita

  14 decembrie 2016 12:29

  daca e la toamna marita , inseamna ca acum este cufurita ca si vacuta din Ardeal unde este pasaroiu cioban.

  raspunde comentariului
 • gigi

  16 august 2016 0:44

  Visatura p'aratura! Romani care se ''detoneaza'' la vot, oameni inteligenti in Cabinetul Primului Agricultor, o kkoaie! Sunteti mai prosti si mai inapoiati ca ciuhapii si destinati sa va manance viermii.

  raspunde comentariului
+