HomeActualitatePușcăriașii-n mină, să avem lumină!

Pușcăriașii-n mină, să avem lumină!

Era culmea ca, la câte categorii de putori din țara asta zbiară, periodic, să li se dea ceva, fără să miște un deget, să nu se trezească și pârnăiașii să ceară drepturi. Acum, Gâdea, Badea și ceilalți lingăi ai pușcăriașului Voiculescu pot fi mulțumiți: au pus atâtea bale inflamabile pe focul de paie al ”justiției pentru deținuți” încât acesta a devenit ditamai pălălaia. În zeci de închisori din țară, ca la un semn, s-au declanșat revolte și răzmerițe. După ce ani de zile au tăcut chitic, dintr-o dată pușcăriașii au avut o revelație și și-au dat seama că au nevoie urgentă de celule mai aerisite, de mâncare mai bună, de program TV mai adecvat condițiilor de claustrare, că de Știrile de la 5 s-au plictisit deja – nu de alta, dar majoritatea dintre ei le-au făcut. Și, de ce nu, au nevoie și de grațiere, că s-au reeducat destul și abia așteaptă, mititeii, să le arate cetățenilor onești ultimele trucuri în materie de ciordit portofelul în tramvai și cetățenelor oneste ultima poziție șic de viol în lift.

Revolta asta umflată cu pompa nu este decât efectul valurilor de dejecții debitate, seară de seară, prin gurile de canal ale canaliei Felix. Atât au lătrat javrele de la Antene că justiția e nedreaptă, că există mulți deținuți curați ca lacrima – și Varanul e primul, normal! – încât până și criminalii în serie au început să aibă dubii: ”Bă, dar dacă noi suntem închiși pe nedrept?”.

Dacă guvernul Cioloș cedează acestui șantaj ordinar, alocând mai mulți bani pentru închisori, e prost cu p mare de la pămpălău. Adică nu sunt bani de spitale, nu sunt bani de școli și de grădinițe, dar acum găsim bani pentru toți infractorii, doar fiindcă le-a zis Gâdea la televizor că sunt niște victime? De ce nu fac greva foamei și bolnavii care se topesc de cald prin spitale, ci o fac pușcăriașii? Adică nu-i de-ajuns că statul – adică noi, plătitorii de taxe – alocă de cinci ori mai mult, pe zi, pentru un deținut decât pentru un copil, acum trebuie să plătească și mai mult? Le facem celule personalizate, ca-n Norvegia, le dăm filme porno, le aducem și panarame la camera de nebunii, le oferim caviar și șampanie franțuzească, vor fi mulțumiți? Ei, poate, da, însă șacalii Varanului, nu. Pentru că scopul lor n-a fost să primească toți găinarii o ciosvârtă-n plus la prânz, ci să iasă din pușcărie politicienii corupți.

Așa că, domnule Cioloș, nu vă lăsați impresionat: derbedeii ăștia nu de buni ce sunt au ajuns acolo. Vor drepturi? Dar ei au dau vreun drept victimelor pe care le-au tâlhărit, violat sau ucis? Dacă vor condiții mai bune, să muncească pentru ele. Că amărâtul care-și rupe cocoașa să trudească și dă un sfert din salariu la stat, ca taxe, dacă vrea să se mute de la garsonieră la două camere, muncește de-i vine acru și se mai face și sclavul băncilor. Puneți-i și pe pușcăriași să muncească, nu doar să întindă mâna. Fac greva foamei? Cu atât mai bine: mâncarea pe care n-o consumă ei ați putea-o da azilurilor de bătrâi și caselor de copii, unde se mănâncă mai prost decât la pușcărie. Și, dacă tot le e așa de milă vuvuzeilor lui Felix de pârnăiași, faceți-i Antenei 3 un studio direct la Jilava: fac pariu că, pe canicula asta, abia așteaptă Mirci Badea să-și țină emisiunea de la dușuri.

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare