Radu Mazăre de Canada

de Mihai Cernea , 13 noiembrie 2013
Rob_Ford_Mayor

Doamnelor și domnilor, vă prezint primarul de care Bucureștiul nu ar avea deloc nevoie, dar pe care l-ar merita din plin:

Îl cheamă Rob Ford, este edilul orașului Toronto din 2010 încoace și noul meu model în viață. Până și Radu Mazăre ar ridica îngrijorat din sprânceană dacă ar auzi de isprăvile bravului politician canadian. De exemplu, acesta a ales să nu-și ia șofer, ca toți primarii șmecheri, ci să-și conducă singur mașina, cum face Becali cu Maybach-ul lui. Inițiativa lui Ford ar fi admirabilă, dacă personajul n-ar fi un pericol public. Acesta a fost prins citind în timp ce-și conducea autovehiculul pe autostradă, vorbind la mobil la volan și a fost implicat într-un incident cu un tramvai în care a ajuns să se înjure cu vatmanul. Toate astea ÎN TIMP ce era primar. Mazăre și Oprescu, băga-ți-vă unghia-n gât!

Rockstarul municipal s-a mai făcut remarcat prin semnarea de scrisori de recomandare pentru tot felul de dubioși acuzați de crimă și încercarea de a elimina din organigrama primăriei din Toronto a unor funcții de supraveghere pentru mișmașuri bugetare. Nimic însă nu-i putea pregăti pe alegătorii lui Ford pentru cele mai recente dezvăluiri din viața sa tumultoasă.

Anul acesta, niște jurnaliști au pus mâna pe un clip video în care primarul orașului Toronto apare fumând cocaină și spunând despre liderul Partidului Liberal din Canada, Justin Trudeau, că e un „poponar”. Pentru că de ce. Inițial, Ford a declarat că nu e dependent de cocaină, că nu ține minte acest incident, dar a refuzat să spună dacă a consumat niște „zăpadă” în timpul mandatului. Săptămâna trecută însă, acesta a recunoscut că a mai ars-o ca Scarface în trecut, dar că nu-și amintește exact când. Motivul oferit de primar pentru „amnezia” sa este, însă, demențial: se pare că s-a întâmplat într-una dintre dățile în care i s-a rupt filmul din cauza beției. Da, există un politician pe lumea asta care recunoaște ca dat-o cinstit pe cocaină, dar nu mai știe când pentru că era prea beat când a fumat-o.

Odată cu această dezvăluire, cetățenii din Toronto au găsit o explicație și pentru alte situații în care primarul lor s-a comportat ciudat. Un exemplu ar fi beția sinistră pe care tras-o în martie 2012, care s-a lăsat cu dansuri dubioase la un restaurat, o petrecere sălbatică în biroul său în care acesta și-a agresat angajații și o plimbare aiurea pe holurile primăriei la ora două dimineața cu o sticlă de coniac la subraț.

Știți care e partea cea mai mișto? Nebunul a declarat că nu numai că nu demisionează, dar că va și candida pentru un nou mandat de primar. Având în vedere cantitatea enormă de testicule de care ai nevoie ca să rămâi în politică după un astfel de scandal, e clar că Ford nu a reunțat niciodată la cocaină. Partea tristă? Versus un Oprescu, un Mazăre sau gigelul ăla din Năvodari care s-a făcut de râs la  în comentarii, aș vota cu Rob Ford cu două mâini. Măcar ăsta repară gropi, chiar dacă le înjură de mamă și le amenință cu bătaia înainte.

Exclusiv online

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+