HomeActualitateRadu Mazăre va organiza primul carnaval cu mascaţi din...

Radu Mazăre va organiza primul carnaval cu mascaţi din România

Dimineaţa, pe răcoare, nici n-apucase bine Mazăre să se scoale din patul cu baldachin Ludovic al XIV – lea ca să-şi mănânce cerealele eco cu lapte de cocos din Madagascar, că au şi năvălit procurorii DNA peste el. Mulţi s-au bucurat, sperând că edilul va intra, în sfârşit, la zdup, dar, potrivit surselor noastre, nu a fost vorba de o reţinere în adevăratul sens al cuvântului, ci de un scenariu pus la punct de însuşi Mazăre.

De foarte mulţi ani, primarul e supărat că n-avem şi noi un carnaval mascat, ca la Veneţia, deşi, cel puţin la el, la Constanţa, există toate condiţiile pentru asta: apă e cât cuprinde, peşti, pe toate străzile şi falezele, telegondola zboară peste Mamaia non-stop şi toţi pensionarii cântă, fericiţi, când îl văd apărând la fereastra palatului „O, sole mio!”.

Prin urmare, edilul a decis să organizeze primul carnaval cu mascaţi din România şi a pus la cale un happening artistic, chiar în această dimineaţă. „Era şi păcat să avem atâţia mascaţi şi să nu-i folosim, în condiţiile în care veneţienii scot miliarde de euro tot dintr-un carnaval cu măşti. Nu mai vorbesc de duba DNA, care e cel mai frumos car alegoric în care m-am suit vreodată. Abia aştept să ajung la Bucureşti şi să salut pulimea din el”, a precizat Mazăre, înainte de a fi băgat pe bancheta din spate de procurori.

Primarul consideră că există o mulţime de locuri în România al căror potenţial turistic nu e exploatat cum s-ar cuveni. De pildă, s-ar putea organiza, crede el, circuite tematice pe la diverse obiective din ţară – Jilava, Poarta Albă, Rahova – unde există condiţii excelente de cazare pentru sejururi prelungite, de doi, trei sau patru ani.

„Turiştii care au trecut prin aceste veritabile oaze de linişte, precum Adrian Năstase, Gigi Becali, verii Becali, Borcea, Copos şi alţii, s-au declarat încântaţi de frumuseţea locurilor şi de varietatea de programe artistice nocturne oferite de gazde. Practic, aici scapi de orice stres, iar la balurile cu mascaţi care sunt organizate tot mai des în ultima vreme, turiştii pot veni costumaţi în ce personaje vor ei, de la Mătuşa Tamara la Ciobanul Ghiţă. Şi domnul Dan Voiculescu se pare că ar fi interesat de ofertă, mai ales că, dacă se lasă cu mascaţi, ar putea să poarte costumul lui de hocheist fără să-l creadă lumea penibil. De altfel, din câte am înţeles, el chiar îşi va petrece concediul, cel puţin anul ăsta şi anul viitor, nu la mănăstirea Secu sau la Băile Felix, ca-n tinereţe, ci la Jilava. Şi nu va mai face băi, va face doar duşuri”.

Exclusiv online

 

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare