HomeActualitateRadu Orzaţă va reorganiza RATB după modelul OTV

Radu Orzaţă va reorganiza RATB după modelul OTV

Numirea lui Radu Orzaţă, fostul lider PP-DD, transferat actualmente la UNPR, în fruntea RATB, a stârnit reacţii dintre cele mai diverse. Unii au aplaudat măsura, susţinând că Orzaţă s-ar fi îmbogăţit deja, din şmenurile cu Dan Diaconescu, deci nu mai are motive să delapideze şi regia, Opoziţia acuză guvernul că a ajuns să politizeze până şi transportul în comun, în vreme ce pensionarii se tem că va urma ce-i mai rău. “Maică, eu când i-am văzut mutra lu’ ăsta, Orzaţă sau cum ziceai că-l cheamă, am crezut că-i afiş din ăla cu Aflăm de la Miliţie, şi ne cere să ne păzim de infractori. Păi, n-ai văzut ce faţă are, zici că te lasă fără portofel până la prima staţie”, ne-a declarat o bătrânică de 75 de ani, care aştepta autobuzul la Rosetti.

Dar, în ciuda acestor temeri, se pare că noul director RATB are de gând să transforme în bine, din temelii, regia, în prezent falimentară. Astfel, pentru sporirea numărului pasagerilor, în autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele RATB vor fi montate televizoare la care, fiindcă OTV a fost interzisă, se vor difuza non-stop emisiunile unui post similar, RTV, oamenii putând viziona gratuit, pe durata călătoriei, emisiuni precum “Ce mâncau Ceauşeştii când erau constipaţi?”, “Iohannis, reincarnarea lui Băsescu?”, “Paula Iacob – amintiri cu Burebista”.

O altă măsură va fi dotarea cu prosoape a autobuzelor, când temperaturile de afară depăşesc 36 de grade, prin programul “RATB Spa”. Călătorii se vor simţi ca la saună şi ca să nu-i tragă curentul, la coborârea din maşină vor primi câte un prosop mov cu iniţialele DD, pe care Orzaţă şi trepăduşii de la PP-DD nu au mai apucat să le distribuie în campania electorală.

Dornic să asigure confortul şi siguranţa călătorilor, Orzaţă va apela la cunoscutul parapsiholog Lorin Fortuna. Acesta se va urca, la întâmplare, în autobuzele şi tramvaiele Regiei şi, graţie puterilor sale extrasenzoriale, îi va avertiza pe pasageri: “Alo, doamnă, atenţie la şerpilianul ăla maroniu de acolo, vrea să vă ciordească geanta” sau “Domnul cu aifonu', lăsaţi naibii Feisbucu', că reptilianul tuciuriu cu mustaţă v-a sustras deja portofelul”.

Ca să polueze mai puţin şi să se aleagă şi şoferii RATB cu nişte bani din motorina furată, autobuzele vor fi dotate cu un dispozitiv special, inventat de celebra clarvăzătoare otevistă Doamna Ildiko, care transformă energia negativă în lucru mecanic. Pensionarilor antibăsişti li se vor pune, pe ecran, emisiuni cu Gâdea şi Dana Grecu, iar ura creată va genera o cantitate de energie suficientă pentru punerea în mişcare a autobuzelor, chiar şi pe liniile preorăşeneşti.

Pentru turiştii străini care ne vizitează Capitala, vor fi introduse autobuze speciale, în cadrul programului “Searching for Elodia”. Acestea îi vor plimba toată noaptea pe străinezi, ducându-i prin cele mai rău famate cartiere din Bucureşti. Supravieţuitorii vor fi duşi gratuit la aeroport şi urcaţi în primul avion al companiei Malaysia Airlines, cu care sigur o vor găsi pe Elodia.

În fine, pentru a-i convinge pe pasagerii RATB să nu mai călătorească fraudulos, vor fi iarăşi introduse bilete de hârtie, având pe ele imprimate chipul ministrului de Finanţe, al şefului ANAF şi a altor finanţişti, cu mesajul “Taxează-i şi tu, că şi ei te taxează pe tine”. Deşi s-a propus şi imprimarea figurii lui Victor Ponta, că atunci sigur taxau toţi, noul director a refuzat, argumentând că nu vrea să fie dat afară pe motive politice. Măcar să fie dat pentru furt, să ştie şi el o socoteală.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare